feroza dymi
Moderator: s3R
-
- jestem tu nowy...
feroza dymi
pomózcie postawic diagnozę co jest moja ferka przy rozgrzanym dobrze silniku i wcisnięcciu pedału gazu mocniej wypuszcza kłeby biało lekko niebieskiego dymu a oleju nie ubywa
Re: feroza dymi
"oleju nie ubywa"-na jakim systansie sprawdzałes?andrzej kadziolka pisze:pomózcie postawic diagnozę co jest moja ferka przy rozgrzanym dobrze silniku i wcisnięcciu pedału gazu mocniej wypuszcza kłeby biało lekko niebieskiego dymu a oleju nie ubywa
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
-
- jestem tu nowy...
Objawem nieszczelności na kanałach wodnych jest przelewający się płyn z chłodnicy do zbiorniczka,bulgotanie słyszalne w kabinie, ubytek płynu (nie myląc z wyciekami),mokra świeca (z płynu ),ciśnienie wytworzone w chłodnicy po odpaleniu zimnego silnika i zgaszeniu.Skutek Feroza dymi.Naprawa wymiana uszczelki pod głowicą przy okazji uszczelniaczy ,planowanie głowicy +sprawdzenie na szczelnośc,w razie potrzeby wymiana szpilek . Powód -ktoś kiedyś Ferkę zagotował.W tym miesiącu robiłem to w trzech Ferozach o podobnych objawach.
-
- jestem tu nowy...