Kupuje feroze.....
Moderator: s3R
Kupuje feroze.....
Witam wszystkich forumowiczów . Na wstepie chcialem powiedziec ze jestem tutaj nowicjuszem nie majacym wiele wspolnego z samochodami 4x4 . W zwiazku ze zamierzam w najblizszym czasie zakupic feroze z rocznika 91-94 chcialem zapytac na co zwrocic uwage przy ogledzinach ewentualnego nabytku . Jako takie pojecie mam na temat mechaniki ale kazde sugestie przyjme z radoscią . Za wszystkie porady dziekuje . pozdrowionka . Paweł
Witaj. Jest tu kilka osób, które chętnie Ci pomogą, ale musisz się przyzwyczai również przygotowac na ostrzał szyderczo-zaczepny. Jest kilka zasad, które mówią o tym na co zwrócic uwagę przy kupnie samochodu terenowego. Możesz poszukac w starszych postach - to polecam najbardziej. Później pytaj o szczegóły.
FORTITUDINE VINCIMUS
Witaj
gratuluję wyboru
ale: kupując samochód w takim wieku musisz liczyć się z wieloma nieciekawymi rzeczami typu tu brzęczy tam piszczy itd. Jeżeli nigdy nie kupowaleś i nie remontowaleś samochodu to nawet najdokladniesze opisy ci nie pomogą, mogą troszkę rozjaśnić sytuację(teraz to ja wiem
po wymianie kilku rzeczy o których pisano żeby uważać a przed zakupem sądziłem że wiem i wyczytałem już wszystko
). Moim zdaniem namierz kogoś tu z forum mieszkającego kolo ciebie lub tam gdzie masz zamiar kupic samochód i za przysłowiową zgrzewkę
ta osoba napewno pomoże ci w zakupie, ty zaoszczędzisz pare albo i więcej tysiaków i nie zakupisz sobie kłopotu. Tu są fajni ludzie i z pewnością ci pomogą
gratuluję wyboru

ale: kupując samochód w takim wieku musisz liczyć się z wieloma nieciekawymi rzeczami typu tu brzęczy tam piszczy itd. Jeżeli nigdy nie kupowaleś i nie remontowaleś samochodu to nawet najdokladniesze opisy ci nie pomogą, mogą troszkę rozjaśnić sytuację(teraz to ja wiem

F78
Generalnie znalazlem cos takiego , byłem nawet oglądac ten samochodzik wygląda ok - blacharka w stanie bdb , silnik suchy bez wycieków , dynamika silnik ok , zawias nie stuka . Jest tylko jedno albo moze dwa ale : Pojezdzilem chwile , samochod złapal temp i nagle zgasł - no i probujemy odpalic a tutaj nic . Dopiero po jakichs 5 min odpalil i znowu jezdzil spoko az do konca. Cos tak jakby sie zawiesilo . Druga sprawa to zapinanie napedu wajcha na 4x4 Sprzęgiełka sie zapiely , tylko podczas przechodzenia na 4x2 wycosafałem troche i wydaje mi sie zesie nie rozpiely tylko cos jakby terkotało pod spodem podczas jazdy na wprost. Czy przyczyną moze byc długie nie uzywanie napedy 4x4 przez własciciela ? Podobno jzdzil tylko po asfalcie z przyczepą . No i ostania sprawa , czy w ferozie w zbiorniczku wyrównawczym powinna byc woda , bo u niego było ledwo co . W chłodnicy po odkręceniu korka woda była na takim poziomie ze zakrywala żeberka widoczne wewnątrz - silnik sie nie grzeje - temp na poziomie ok . Jesli ktos moze to prosze o dp na pytania ( nie wiem czy modre z mojej straony ) . a oto ten pojazd. (moze ktos zna ten sam? :http://autocentrum.allegro.pl/show_item ... =386111823
jeszcze raz ten wozik :
http://autocentrum.allegro.pl/show_item ... =386111823
http://autocentrum.allegro.pl/show_item ... =386111823
Jednak potrzebny Ci ktoś kto miał już doczynienia z 4x4. Z resztą z kazdy samochod ma swoje tzw slabe strony i przydalby się ktoś kto ma fercię. Krzycz na forum że stawiasz browar , ja mam za daleko bo bym Ci pomógł. Blacha na wierzchu nie mówi co jest pod spodem, a niezależna opinia przyda Ci się.
F78
no i byłem , juz prawie kupilem , a tutaj klops. Nie odpalila na ciepłym i ani rusz , nie chciala zagadac . Troche sie wkurzyłem , ale nic to . W zwiazku z tym mam pytanie czy ktos nie wie o jakiejs ferozie w dobrym stanie w okolicy małopolski , strasznie zle sie czuje bez samochodu. Z góry dzieki . p.s. Pewnie dostane zjebke od modusia ze tutaj to pisze , ale nie moge dostac sie do działu handlowego ....