Zgubiłem światła
Moderator: s3R
Zgubiłem światła
Witam wczoraj podczas jazdy po asfalcie nagle zginęły mi światła krótkie i długie pozostały tylko postojowe, brakuje również awaryjnych a migacze są. Sparwdziłem bezpieczniki są ok.. Miał ktoś taki problem???????? 

Re: Zgubiłem światła
Wróć tą samą drogą to może znajdziesz, o ile oczywiście ktoś już ich nie podpierdoliłaaa352 pisze:Witam wczoraj podczas jazdy po asfalcie nagle zginęły mi światła krótkie i długie pozostały tylko postojowe, brakuje również awaryjnych a migacze są. Sparwdziłem bezpieczniki są ok.. Miał ktoś taki problem????????

Ignorancji, nieróbstwu i niechlujstwu stanowcze nie KARWA nie
Od światełek jest osobny przekaźnik koło bezpieczników. Taki okrągły ze znaczkiem dajhajsu. Czasem się zawiesza.
Czeka cię pewnie zdjęcie patyków spod kierownicy...
Czeka cię pewnie zdjęcie patyków spod kierownicy...
Zdrapek i poharatka
to mnie pocieszyłeś
tego się obawiałem że to będzie przesrana robota

Ale to nie jest specjalnie trudne. Ściągasz kierownicę Odkręcasz te plastiki spod kieratu i masz na wierchu. jakieś 5 minut powinno ci to zająć.
Zobacz czy kostka od przełączników zespolonych styka. Popsikaj jakimś konektorem.
Zobacz czy kostka od przełączników zespolonych styka. Popsikaj jakimś konektorem.
Zdrapek i poharatka
fachowa szybka porada, mozna jeszcze czasem uwierzyć w forum : -))
poległ pod Jesionem: Daihatsu Wildcat F75 2,8TD
Niestety rozbebeszyłem patyki i na pierwszy rzut oka wsio dobrze a światełek brak. Dzisiaj prowadze do elektryka. Zobaczymy
A że tak spytam nieśmiało... bezpieczniki sprawdziłeś 3 razy ?
Ja ostatnio 2 godziny spędziłem nad rakietą ojca a okazało się że kolega mimo iż się zarzekał ominął chyba jeden...
Ja ostatnio 2 godziny spędziłem nad rakietą ojca a okazało się że kolega mimo iż się zarzekał ominął chyba jeden...
Zdrapek i poharatka
Nawet 4 razy pierwszy pomysł co mi wpadł do głowy to na bank bezpiecznik ale niestety to nie bezpiecznik
Światełak zrobione okazała sie drobnostka. Uleciał kabelek który jest przymocowany bezpośrednio do klemy+ oprócz głównego kabla zasilającego są tam jeszcze trzy kabelki cienkie i jeden z nich odpowiedzialny jest właśnie za światła i awryjki, a pozostałe dwa narazie nie wiem i nie będe próbował.j.e.b.a.n.e. japońce potrafią utruć człowieka 

tia.. za wysoka technika to się człowiek gubij.e.b.a.n.e. japońce potrafią utruć człowieka

Daihatsu 4x4 Fan Klub Polska [ http://daihatsu.glt.pl ] - znów OnLine (2o13r.)
absolutnie nie narzekam na to rozwiązanie. Tylko skąd mogłem to wiedziec wkońcu nie jestem elektrykiem
Hmm no to napisze jeszcze..
Jeśli ta instalacja jest tak zrobiona jak w większości aut to tam NIE MA "głównego kabla zasilającego", ten grubszy kabelek ma tylko jedną prostą funkcję, a cała elektryka auta chodzi na tych "dodatkowych".oprócz głównego kabla zasilającego
Daihatsu 4x4 Fan Klub Polska [ http://daihatsu.glt.pl ] - znów OnLine (2o13r.)