Potrzebuje pomocy w ratowaniu auta!!!!
Moderator: s3R
Potrzebuje pomocy w ratowaniu auta!!!!
Mam problem. Rozbiłem ostatnio auto, czołówka z drzewem:(:( Generalnie silnik zdrowy i buda też do wyprostowania. Ale rama ucierpiała strasznie, pogięta cała. I stąd moje pytanie czy da się taką rame zregenerować. Pociąć jakoś może i pospawać. I czy wogóle jest sens naprawienia tego? Proszę o pomoc i rady!!!
Re: Potrzebuje pomocy w ratowaniu auta!!!!
Bez oglądnięcia ramy to przecież chyba nikt przez internet na podstawie słowa "ratunku" nie doradzi czy ją spawać czy szukać innej
Na aukcjach jest np. rama do ferozy za 700zł - może warto się kontaktować z tymi którzy się tam też ogłaszają że rozkręcają Rockyego na części? Albo z tym złomowiskiem które rozkręca..
PS. Domyślam się że chodzi o Rockyego? Czy o Ferozę..

Na aukcjach jest np. rama do ferozy za 700zł - może warto się kontaktować z tymi którzy się tam też ogłaszają że rozkręcają Rockyego na części? Albo z tym złomowiskiem które rozkręca..
PS. Domyślam się że chodzi o Rockyego? Czy o Ferozę..
Daihatsu 4x4 Fan Klub Polska [ http://daihatsu.glt.pl ] - znów OnLine (2o13r.)
Wymienić ramę. Jakiekolwiek to auto jest.
Zdrapek i poharatka
Tak, tak, chodzi o Rockyego. Kontaktować będe się w pon bo teraz to i tak nikt nie odbierze. A bo szukałem na necie jakiejś ramy do sprzedania ale nic nie mogłem znaleźć. A to pytanie o robienie to takie ogólnikowe, czy wogóle tak można. Odciąć połowe ramy i dospawać nową, samemu zrobioną. Czy to się nie rozpadnie, czy z rejestracją i przeglądem nie będzie problemu.
A i niech ktoś da wskazówki jak zdjęcie dodać to zobaczycie jak auto wygląda:)
Jest taki temat "Indeks forum dla leniwych" - jest tam też opis jak wstawić zdjęcie.
Jeśli nie wiesz czy można dospawać coś w ramie, to znaczy że się na tym nie znasz, a osoby które się na tym nie znają nie powinny tego robić, bo to może być niebezpieczne - to ważny element konstrukcyjny auta i jeśli się coś przy nim robi, trzeba wiedzieć jaki to ma wpływ na bezpieczeństwo jazdy. Przecież Ci nikt nie napisze "tak, rób co tylko chcesz i jak chcesz" a potem się okaże że auto ma 4 ślady albo rama się złamie na drodze
Jeśli nie wiesz czy można dospawać coś w ramie, to znaczy że się na tym nie znasz, a osoby które się na tym nie znają nie powinny tego robić, bo to może być niebezpieczne - to ważny element konstrukcyjny auta i jeśli się coś przy nim robi, trzeba wiedzieć jaki to ma wpływ na bezpieczeństwo jazdy. Przecież Ci nikt nie napisze "tak, rób co tylko chcesz i jak chcesz" a potem się okaże że auto ma 4 ślady albo rama się złamie na drodze

Pewnie że da się ramę odtworzyć tylko po co ?
Pogmeraj na necie, były na części takie do sprzedania.
A jak nie to Poznań.
Pogmeraj na necie, były na części takie do sprzedania.
A jak nie to Poznań.
Zdrapek i poharatka
A czemu Poznań??
Bo tam jest umieralnia dajhajsu i sprzedają z nich fanty.
Szukaj kontaktu do "Pani Agnieszki z Poznania", podawałem go nie dawno.
Szukaj kontaktu do "Pani Agnieszki z Poznania", podawałem go nie dawno.
Zdrapek i poharatka
- dawid_wroc
-
ostatnio na alledrogo długo wisiała rama do rakiety za zawrotne 350 zł... wniosek taki ze trzeba przegladac ogłoszenia.
najprostrzym i najpewniejszym rozwiazaniem bedzie wymiana całej ramy, sama zabawa z numerem na ramie ktory jest po prawej stronie nad kolem to tez jakis argument (nomen omen nikt mi go nigdy nie sprawdzał
)
najprostrzym i najpewniejszym rozwiazaniem bedzie wymiana całej ramy, sama zabawa z numerem na ramie ktory jest po prawej stronie nad kolem to tez jakis argument (nomen omen nikt mi go nigdy nie sprawdzał

takie tam jeżdżenie gdzie dróg nie ma....
I co, jest jakaś dalsza historia tego epizodu "ratowania auta" ? czy poszło na części..