Witam wszystkich serdecznie. Kolejne raz muszę prosić o pomoc. Mój Rocky (2000 r.) zaczął huczeć. Diagnoza serwisu łożyska igiełkowe piasty plus przeguby (przód). Na Alledrogo przeguby kupiłem po 140 PLN, ale łożysk nie mogę znaleźć. Dzwoniłem do Poznania, nie mają i nie wiedzą co tam dokładnie siedzi. Do 1993 r. była tulejka.
Coś by się może podebrało, ale wymiary dopiero po demontażu. Może ktoś z Was się z tym spotkał?
Pogoda aż się prosi o sprawnego Rocky'ego.
Pozdrawiam
Z.K.
Łożyska igiełkowe do piasty przedniego koła. !!!!!!
Moderator: s3R
Re: Łożyska igiełkowe do piasty przedniego koła. !!!!!!
Łożysko igiełkowe w piaście przedniego koła można znaleźć na dwa sposoby. zamówić w sklepie z łożyskami oczywiście po zmierzeniu tego łożyska każdy ci je sprowadzi, wymiary łożyska są calowe dlatego zmierzyć trzeba bardzo dokładnie, trzeba też znaleźć kumatego sprzedawce, ale to inny problem. Niestety ale te łożyska nie istnieją w żadnym katalogu taki sam problem z tym łożyskiem miałem w teranno i pajero. Innym sposobem to serwis, ale nie każdym serwisie toyoty zajmują się marką Daihatsu.
Innym sposobem to na cwaniaka (mój ulubiony) Wpadasz do serwisu i próbujesz wytłumaczyć facetowi o jaką część ci chodzi, facet chcąc ci pomóc pokazuje ekran monitora ze schematem. wtedy prosisz go wydrukowanie, on drukuje schemat ty go łapiesz dziękujesz i wychodzisz udając się do hurtowni łożysk i tam pokazując schemat mili ludzie zamawiają daną część po numerach seryjnych lub wymiarach. Tu jest mały problem bo nie ma w Polsce serwisu Daihatsu dlatego zostaje ci zmierzenie pamiętając o numeracji calowej. Pamiętaj że ja takie łożysko dostałem też się męczyłem na początku tylko szkoda że nie pamiętam wymiarów.
Innym sposobem to na cwaniaka (mój ulubiony) Wpadasz do serwisu i próbujesz wytłumaczyć facetowi o jaką część ci chodzi, facet chcąc ci pomóc pokazuje ekran monitora ze schematem. wtedy prosisz go wydrukowanie, on drukuje schemat ty go łapiesz dziękujesz i wychodzisz udając się do hurtowni łożysk i tam pokazując schemat mili ludzie zamawiają daną część po numerach seryjnych lub wymiarach. Tu jest mały problem bo nie ma w Polsce serwisu Daihatsu dlatego zostaje ci zmierzenie pamiętając o numeracji calowej. Pamiętaj że ja takie łożysko dostałem też się męczyłem na początku tylko szkoda że nie pamiętam wymiarów.