Witam wszytkich - temat dla nowych
Moderator: s3R
-
- jestem tu nowy...
Re: Witam wszytkich - temat dla nowych
Witaj,
Życzyę koledze udanych wypadów w nieznane. Gratuluję udanego wyboru jakim jest Rocky. Powodzenia w zabawie po zaśnieżonych terenach.
Życzyę koledze udanych wypadów w nieznane. Gratuluję udanego wyboru jakim jest Rocky. Powodzenia w zabawie po zaśnieżonych terenach.
ROKY SOFT 87
Dąbrowa Górnicza
Dąbrowa Górnicza
Witam, od kilku tygodni posiadam ferozę z 89 roku. I tak się błakam po okolicach Warszawy. Pierwsze terenowe auto. Doświadczenie w 4X4 zerowe. Po polnych drogach jeżdziłem tylko moturem.
- alibia1112
witam,
załaduj do bagażnika łopate do śniegu
i śmigaj dalej
doświadczenie przyjdzie wraz z odkopywaniem
załaduj do bagażnika łopate do śniegu

doświadczenie przyjdzie wraz z odkopywaniem

CARPE DIEM
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
Witam wszystkich serdecznie. Od kilku miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem Ferozy 91' Autko było kupione w celu użytkowania w niezbyt ciężkim terenie (dojazd do domku wypoczynkowego - trochę po wyrobie asfaltopodobnym, trochę po lesie, wodzie i zależnie od pory roku błotko lub śnieg). Jedna z takich wypraw zweryfikowała dosyć szybko automatyczne sprzęgiełka piast i tarcze sprzęgła
... no i się zaczęło. Najpierw wymiana sprzęgła i sprzęgiełek piast na manuale (oczywiście po zakupie autko dostało nowe płyny, filtry świece
) Kolejnym sprawcą potrzeby dotykania Ferozy był mój pies (kaukaz), który w drodze powrotnej od weterynarza bardzo wylewnie zareagował w przestrzeni "pasażerskiej" na podaną mu wcześniej szczepionkę
na moje słowa że brakuje żeby tu jeszcze nas...ł, wziął sobie to do serca i tak też uczynił
. Po zdjęciu wszystkich dywanów okazało się że jest kontakt wzrokowy z wewnątrz z tym co na zewnątrz, a po dotknięciu że to już nie tylko widok, ale prawie panorama
. No i zaczęło się łatanie (trochę blachy, żywicy z włóknem, migomat, dwie nocki i podłoga jak nowa (przynajmniej nie do przesikania przez mojego kochanego psa).
.... i przyszła zima, a ponieważ droga dojazdowa do mojej firmy jest zupełnie zapomniana przez świat (o drogowcach nie wspomnę) zaświtała myśl, a może by tak pług?! No i znów się zaczęło patencenie. Pług wyszedł całkiem fajnie, a najważniejsze że i on i Feroza robią jak należy, ale po jego zamocowaniu i pierwszych próbach doszedlem do wniosku, że żeby było jak trzeba przydała by się wyciągarka do jego podnoszenia...
No i od nowa robótki ręczne. Wraz z zakupem wyciągarki okazało się że z fabrycznym zderzakiem to się chyba nie dogadają(co prawda wyciągarka jest mała z przeznaczeniem tylko do pługu, ale jak już robić nowy zderzak to ma być solidniejszy od fabrycznego).
Po ostatnim wyjeździe do domku i stwierdzeniu jak wysoki jest obecnie poziom wody w rzece i ile śniegu leży w pobliżu powstał pomysł wyjęcia dolotu powietrza troszkę wyżej
. I tak przez dwa ostatnie popołudnia połączone z kawałkiem nocki, znów ciąłem, spawałem i szlifowałem. Snorkel udało mi sie schować częściowo w błotniku .Na razie to tyle motania w tym roku (dziś mamy 31.12
) ale przyszły pewnie zacznę od ujednolicenia tylniego zderzaka z przednim.
Ponieważ dziś mamy sylwester - życzę wszystkim wszystkiego naj... w Nowym Roku i przedewszystkim szczęścia (na Kursku wszyscy byli zdrowi, szczęścia zabrakło
) P.s.
Jak uda mi się rozszyfrować jak zamieszczać zdjecia, to sie nimi z Wami podzielę.

.... i przyszła zima, a ponieważ droga dojazdowa do mojej firmy jest zupełnie zapomniana przez świat (o drogowcach nie wspomnę) zaświtała myśl, a może by tak pług?! No i znów się zaczęło patencenie. Pług wyszedł całkiem fajnie, a najważniejsze że i on i Feroza robią jak należy, ale po jego zamocowaniu i pierwszych próbach doszedlem do wniosku, że żeby było jak trzeba przydała by się wyciągarka do jego podnoszenia...
No i od nowa robótki ręczne. Wraz z zakupem wyciągarki okazało się że z fabrycznym zderzakiem to się chyba nie dogadają(co prawda wyciągarka jest mała z przeznaczeniem tylko do pługu, ale jak już robić nowy zderzak to ma być solidniejszy od fabrycznego).
Po ostatnim wyjeździe do domku i stwierdzeniu jak wysoki jest obecnie poziom wody w rzece i ile śniegu leży w pobliżu powstał pomysł wyjęcia dolotu powietrza troszkę wyżej

Ponieważ dziś mamy sylwester - życzę wszystkim wszystkiego naj... w Nowym Roku i przedewszystkim szczęścia (na Kursku wszyscy byli zdrowi, szczęścia zabrakło

Jak uda mi się rozszyfrować jak zamieszczać zdjecia, to sie nimi z Wami podzielę.
Naprawde chciałem coś wpisać... ale nic mądrego(tym bardziej głupiego;-) nie przychodzi mi do łba...
Bogaty opis i długa historia 
Zdjęcia można zamieszczać na 2 sposoby - jeden jest opisany na dole tego wątku http://forum4x4.pl/viewtopic.php?f=25&t=65800 , natomiast jesli jest to jakas ciekawa galeria, to mozna podeslac do zamieszczenia dla potomnych na http://daihatsu.glt.pl
Pozdrawiam i również życzę Szczęśliwego Nowego Roku !

Zdjęcia można zamieszczać na 2 sposoby - jeden jest opisany na dole tego wątku http://forum4x4.pl/viewtopic.php?f=25&t=65800 , natomiast jesli jest to jakas ciekawa galeria, to mozna podeslac do zamieszczenia dla potomnych na http://daihatsu.glt.pl
Pozdrawiam i również życzę Szczęśliwego Nowego Roku !
Daihatsu 4x4 Fan Klub Polska [ http://daihatsu.glt.pl ] - znów OnLine (2o13r.)
Dzięki, już wrzuciłem kilka zdjęć.
Naprawde chciałem coś wpisać... ale nic mądrego(tym bardziej głupiego;-) nie przychodzi mi do łba...
- nadglowski
- jestem tu nowy...
Witam wszystkich ponownie po kilkumiesięcznej przerwie.
We wrześniu ubiegłego roku sprzedałem Rockersa 2.0 3Y i kilka dni temu nabyłem 2.8 TD
2011 rok zaczynam więc OFF-ROAD-em przez duże O. Życzę wszystkim udanego sezonu 2011. Pozdrawiam
We wrześniu ubiegłego roku sprzedałem Rockersa 2.0 3Y i kilka dni temu nabyłem 2.8 TD

[O]===DAIHATSU=TURBO[O]
\__________________/
Kiedyś ROCKY 2.0 3Y później BLAZER S10 2.8 teraz ROCKY 2.8 TD.
\__________________/
Kiedyś ROCKY 2.0 3Y później BLAZER S10 2.8 teraz ROCKY 2.8 TD.
witam wszystkich stałem sie posiadaczem ferozy wiec jetsem tutaj pozdrawiam
-
- jestem tu nowy...
Prawie nowy (czyli ja
) witam dwóch kolejnych użytkowników Dajhajcu
!
P.S.
Awobiały-masz Awiaka?Tak mi z nicka wychodzi.

P.S.
Rocky '87
Witam wszystkich.
Chciałem się przywitać. Pierwsza moja terenówka to Feroza 91r. Przygodę z pojazdami 4x4 zacząłem od x-traila, potem kuga ale strach nimi wjechać w błoto, feroza-wózek na ramie jest moim pierwszym terenowym, przy zakupie był na oko ok, ale po umyciu zdarciu 100 warstw biteksu itp, rama zgnita i przerdzewiała, cały tył nadwozia jak durszlak, tylko na szrot. Jednak postanowiłem dać ferozce drugie życie i mam ambitny plan, zaczę od wymiany ramy, narazie szukam po necie i szrotach. Potem nadwozie wymiana wszystkiego co złe i płynów i mam nadzieje, że już na jesień będę śmigał "nówką" Ferozką.
Ps. narazie muszę długo i dużo poczytać i pewnie zadać dużo beznadziejnych pytań, za które z góry przepraszam.
Chciałem się przywitać. Pierwsza moja terenówka to Feroza 91r. Przygodę z pojazdami 4x4 zacząłem od x-traila, potem kuga ale strach nimi wjechać w błoto, feroza-wózek na ramie jest moim pierwszym terenowym, przy zakupie był na oko ok, ale po umyciu zdarciu 100 warstw biteksu itp, rama zgnita i przerdzewiała, cały tył nadwozia jak durszlak, tylko na szrot. Jednak postanowiłem dać ferozce drugie życie i mam ambitny plan, zaczę od wymiany ramy, narazie szukam po necie i szrotach. Potem nadwozie wymiana wszystkiego co złe i płynów i mam nadzieje, że już na jesień będę śmigał "nówką" Ferozką.
Ps. narazie muszę długo i dużo poczytać i pewnie zadać dużo beznadziejnych pytań, za które z góry przepraszam.

Cześć.
Na + idzie Ci to że się potrafisz przywitać.
Dużo informacji jest w linkach przeklejonych na górze strony z Dajhajsu.
Na + idzie Ci to że się potrafisz przywitać.

Dużo informacji jest w linkach przeklejonych na górze strony z Dajhajsu.
Zdrapek i poharatka
Sylwek/Rocky pisze:Prawie nowy (czyli ja) witam dwóch kolejnych użytkowników Dajhajcu
!
P.S.
KIEDYS MIALEM ,SUPER MASZYNA
Feroza od 5 lat, na forum od teraz.
Witam wszystkich
Witam wszystkich

witam jestem tu Nowy właśnie dziś kupiłem FEROZE
Witam wszystkich.
Czytam to forum już od roku ,wtedy to zmieniłem toyotę lj 70 na rocky 2.8 td z 88roku
(najwyższy czas się zarejstrować na tym forum )
Czytam to forum już od roku ,wtedy to zmieniłem toyotę lj 70 na rocky 2.8 td z 88roku
(najwyższy czas się zarejstrować na tym forum )
EXTREM PUŁAWY
TOYOTA LJ 70
TOYOTA LJ 70
Hej, zamieniłes się z profesorem? ;- ))
Może opiszesz doświadczenia? Zwykle ludzie ida w drugą stronę, co do tego Cię skłoniło?
Może opiszesz doświadczenia? Zwykle ludzie ida w drugą stronę, co do tego Cię skłoniło?
poległ pod Jesionem: Daihatsu Wildcat F75 2,8TD
-
- jestem tu nowy...
A wiesz co,Barteks;kumpel ma LJ 70 (od niego zresztą nabyłem mojego kochanego Rocky'mana) i mamy takie samo zdanie,że pomimo niewątpliwych zalet Toyki (nieobiektywnych-marka,itp.) i np.sprężyn w serii,większej możliwości zamontowania mechanika,blokady etc. to on i tak chętnie wróciłby do Daihatsu,a ja póki co nie zamienię mojego krótkiego trolla na żadną Tujotę.
Dziad chyba po prostu ma cuś w sobie.Taki kochany wół roboczy i czasem małe bagienko przeorze...Ciasny,twardy i cholernie hałaśliwy wydech ma (przepalił się
na amen).
Dziad chyba po prostu ma cuś w sobie.Taki kochany wół roboczy i czasem małe bagienko przeorze...Ciasny,twardy i cholernie hałaśliwy wydech ma (przepalił się

Rocky '87
Toyka LJ70 to fajne autko lecz stan mojego
nie opłacało się remontować
2.4D bez turbo ledwie się toczył natomiast zawias na sprężynie komfortowa sprawa
rakieta to taka trochę mniejsza LJ70

2.4D bez turbo ledwie się toczył natomiast zawias na sprężynie komfortowa sprawa
rakieta to taka trochę mniejsza LJ70

EXTREM PUŁAWY
TOYOTA LJ 70
TOYOTA LJ 70
Czyli trzeba być hardcorowcem, lubić ciasne i niekomfortowe, żeby jeździć daihatsu, taki wniosek ; -)
poległ pod Jesionem: Daihatsu Wildcat F75 2,8TD
-
- jestem tu nowy...
Witamy i my na forum. My, czyli lesnawiedzma i biała feroza '93.
- gonzo13354
- jestem tu nowy...
Cześć i czołem
! Jestem nowym i szczęśliwym posiadaczem ROCKY-iego
Od tygoodnia zacząłem upajać się terenem jest świetnie
ale jeżdżę sam a wiem że w grupie to troche fajniejsza zabawa. jestem z pod Wrocławia jak się spotykacie na wspólne przejażdżki Panowie i Panie to jeśli można to chętnie dołączę
Pozdrawiam i mam nadzieje do zobaczenia 

Witam wszystkich .Jestem ze Śląska .Od niedawna jezdzę Ferozą z roku 1989.Pozdrawiam
Witam wszystkich
również jestem szczęśliwym posiadaczem Ferozy (91r.)
pozdrawiam
również jestem szczęśliwym posiadaczem Ferozy (91r.)
pozdrawiam
Feroza 1.6 16V 91r.
- ArtekRadom
- Kontaktowanie:
Dzień dobry, nareszcie, szkoda tylko że to forum strasznie przycichłolesnawiedzma pisze:Witamy i my na forum. My, czyli lesnawiedzma i biała feroza '93.

ROCKY 2.8D '88