No , no...medialnydaniel sto pisze:Gierek pisze:no o mostach zapomniałem. Trza zmienić
Sam byś się nie pochwalił http://www.youtube.com/watch?v=WdkH4Twv_3I
że taki medialny jesteś
za to trialka przyjęła z radością mosty z rockiego , a ramę z F20

Moderator: s3R
No , no...medialnydaniel sto pisze:Gierek pisze:no o mostach zapomniałem. Trza zmienić
Sam byś się nie pochwalił http://www.youtube.com/watch?v=WdkH4Twv_3I
że taki medialny jesteś
Gierek pisze:no o mostach zapomniałem. Trza zmienić
Gierek pisze:Mosty rockiego nie wytrzymują 1,6 tony i tyle
Gierek pisze:I coDodawał ktoś mocy
Czy jest możliwość aby zaznaczony fragment tekstu ktoś podparł zdjęciami?Gierek pisze:W Dyhatsu 2.8 TD Interciuler 102kunie należy( na własną odpowiedzialność)
1-zaślepić zawór upuszczajacy ciśnienie do kol. ssącego
2-wkręcać srubkę dawki tak żeby obroty silnika wzrosły do ok 1000 na biegu jałowym(mieć w du.pie czarny dym z rury po nagłym dociśnięciu gazu(zniknie jak turebo załaduje)
3- dołożyć sprężynę stawiającą opór siłownikowi podciśnieniowemu zaworu spustowego tureba i napiąć tak aby zegar pomiarowy ciśnienia pokazał 1.2bar
4-rozebrać membrankę wzbogacenia dawki po załadowaniu turba i ustawić iglicę na maksymalne wcięcie do przodu silnika(max. dawka po turbie)
5-odprężyć sprężynę membrany tak aby dawkę dostawał szybciej(taka nakrętka pod tą membraną)
6- złożyć membranę.
Po uruchomieniu motura powinien pracować na ok 1000obr(można obniżyć , ale do rajdów lepiej tak zostawić. Turbina gwizda prawie od dołu i nie ma momentu zawahania)
Jeśli po dodaniu gazu silnik nie spada z obrotów trzeba troszkę ująć dawkę na śrubce reg.
Efekt jest taki że Profesor nie wierzył że reduktor rockiego to wytrzymuje.
Jeżdżę tak już dwa lata.W rajdach.Na oesach z obrotomierza nie schodzi 4000 , a czasem dochodzi prawie do 5000.Motur żyje i ma się dobrze.
Moc szacuję na ok 140-150 koni. Może ma więcej
Efekt tej modyfikacji jest taki jakby ktoś mi włożył do bagażnika drugi silnik.
majkimajk pisze:Ja narazie do podkrciłem pompę. Samochód puszcza chmurę, ale chodzi jak rakieta - jeszcze nie wiem ile litrów więcej z baku ubywa i myślę, że moje za mocne podkręcenie nie przyniesie skutków ubocznych dla silnika. .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość