Wygięte pióra...
Moderator: s3R
-
- jestem tu nowy...
Wygięte pióra...
Witam wszystkich.Mam fourtrack a z 88r.angielski,stan super ,ale powyginane/proste są pióra.I co radzicie?regenerować czy od czegoś innego pasują? 

Fourtrak 2,8 td.88 r.
E 34 IX
E 34 IX
-
- jestem tu nowy...
Re: Wygięte pióra...
siema, jestem nowy ale miałem ostatnio taki sam problem w Ferozie, powiem tak, kombinowałem jak koń po wypiciu denaturatu ale w końcu zdecydowałem się na nowe resory, jeżdże na nich od 2 miesięcy i jestem mega zadowolony, fakt koszt to jakieś 1000zł, kupiłem wzmocnione robione na zamówienie. Jestem w stanie z ręką na serwcu polecić ci gościa który się tym zajmuje, fachowa obsługa doradztwo i wykonianie, jeśli się zdecydujesz nie będziesz żałował. a koszt 1000zł to już koszt wzmocnionych na podwójnym piórze głównym. naprawdę polecma
http://allegro.pl/idealne-nowe-resory-d ... 77809.html

http://allegro.pl/idealne-nowe-resory-d ... 77809.html
Michał
Śląsk, Gliwice
Daihatsu Feroza F300 HardTop 92' 1.6
Śląsk, Gliwice
Daihatsu Feroza F300 HardTop 92' 1.6
Tylko, że Rocky (Fourtrack) ma 4x resor a to już 2x taki koszt
-
- jestem tu nowy...
2000 za pióra to moim zdaniem za duży koszt do latania po błocie...Wyczytałem że od żuka,poloneza pasują-takie wstawię i nie wydaje mi sie że krócej potrzymają...Pozdro 

Fourtrak 2,8 td.88 r.
E 34 IX
E 34 IX
Daj resory do przeklepania, wsadź polibusze i jeździj.
Oryginalne resory są całkiem ok.
Oryginalne resory są całkiem ok.
Zdrapek i poharatka
-
- jestem tu nowy...
jasne, ja tez dalem do podklepania i dolozenia 1 grubej lagi i jast super. koszt 300zl robocizna.
-
- jestem tu nowy...
no tak,wyklepal resory prawy i lewy i podokladal po ladze i kosztowalo nie to 300zl.
bo w ferozie sa dwa tylko z tylu
bo w ferozie sa dwa tylko z tylu
Nie chcę zakładać nowego wątku może więc spytam w tym.
W moim Rocky'm 1991 wieszaki resorów okazują się być zmęczone.
Chcę je wymienić. Da się to gdzieś kupić(bo nie widzę w necie) ,czy jedyna opcja to dorobić u ślusarza ?
Rozmawiałem z jednym,mówi ,że jak mu przywiozę resor o odpowiedniej grubości/szerokości to dorobi.
A jak juz dorabiać,to czy je przedłużyć i czy to poprawi prześwit ?
Dawid_wroc raczej nie był szczęśliwy,że przedłużył.
W moim Rocky'm 1991 wieszaki resorów okazują się być zmęczone.
Chcę je wymienić. Da się to gdzieś kupić(bo nie widzę w necie) ,czy jedyna opcja to dorobić u ślusarza ?
Rozmawiałem z jednym,mówi ,że jak mu przywiozę resor o odpowiedniej grubości/szerokości to dorobi.
A jak juz dorabiać,to czy je przedłużyć i czy to poprawi prześwit ?
Dawid_wroc raczej nie był szczęśliwy,że przedłużył.
Rocky F75 DL-52
- dawid_wroc
-
ano nie byłem, tyle ze ja miałem totalnie debilnie przedłuzone bo bodajze o 10-11 cm i miedzy innymi dlatego nastapiła wymiana mostów i zawieszenia. zdjecie z avatara jest na przedłuzonych wieszakach wiec niby sie jakos krzyzował... tyle ze to wóz drabiniasty sie zrobił. A z dorobieniem nie ma problemu nawet samemu; zostaw stare sruby, boki wieszaków ja miałem ze stali resorowej- akurat taka dysponowałem, na jednym koncu wychodzi idealnie a na drugim zastosowałem dystanse i działało, wymien tez gumy mocowan- wiadomo ze polibusze sa bardziej wytrzymałe ale przy okazji sa bardziej sztywne. Wybieraj
takie tam jeżdżenie gdzie dróg nie ma....
Jak w Rockim przychodzą z przodu resory, dłuższą stroną do tyłu czy odwrotnie 

Cherokes 4.0 ,Nissan Terrano II 2.4 12V, Toyota Land Cruiser 100 V8.
Furman,przecież wieszak na resor to właściwie 2 troche wyprofilowane płaskowniki i śruba w każdym warsztacie wymienią ci za pare groszy
A przy regeneracji możesz powiedziec że chcesz je podniesc to ci klepną na wiekszy łuk.Odnośnie 300 pln za to wszystko to tylko w wypadku jak zawieziesz wyciągniete resory i wsadzisz sam i to bez kosztu wymiany tuleji