Opony Feroza MT
Moderator: s3R
Opony Feroza MT
Witam!
Przymierzam się do zmiany opon w moim autku.Obecnie posiadam Fedimy Sirocco 195/75 r 15
Po przeczytaniu wielu postów dotyczących opon szukam rozmiaru 235/75 r 15.
no ale zrodziło się pytanie co do wagi takich oponek i kwestii obciążania silnika i innych podzespołów .
Która z opon użytkowanych przez Was waży stosunkowo najmniej??
Osobiście swoich oponek nie ważyłem ale nie odczuwa się ich nawet trochę(oczywiście jak na ten rozmiar).
Przyznam że niektóre waga niektórych nalewek mnie przeraziła ( np Glob Gum). Wszystkie bieżnikowane mają
taką masakryczna wagę??
Przymierzam się do zmiany opon w moim autku.Obecnie posiadam Fedimy Sirocco 195/75 r 15
no ale zrodziło się pytanie co do wagi takich oponek i kwestii obciążania silnika i innych podzespołów .
Osobiście swoich oponek nie ważyłem ale nie odczuwa się ich nawet trochę(oczywiście jak na ten rozmiar).
Przyznam że niektóre waga niektórych nalewek mnie przeraziła ( np Glob Gum). Wszystkie bieżnikowane mają
taką masakryczna wagę??
Re: Opony Feroza MT
Nalewki zawsze są sporo cięższe.
Polecam poszukać kumcho KL71
Polecam poszukać kumcho KL71
Zdrapek i poharatka
no no ...kumho też mi sie przewijała i w dodatku nowka sztuka i za niezła kase.
podobno srednio glosna na asfalcie i w terenie tez jakos daje rade.
podobno srednio glosna na asfalcie i w terenie tez jakos daje rade.
Siema . Też latam na kl71 . Polecam
Widziałem jak Czarta opony sobie radzą
, ja osobiście śmigam na nalewkach ale teraz kupiłbym KL71 .

Pozdro 4 all
FEROZA 1,6
FEROZA 1,6
- ArtekRadom
- Kontaktowanie:
Jest wątek KUMHO KL71, założony przez ADAXA, jego wrażenia i ocena. Z tytułu, że często jeździmy razem mogę od siebie dodać, że opona nieźle radzi sobie w lekkim terenie, szybko się oczyszcza, na czarnym nie hałasuje jak typowy M/T-ek. Do ferozki idealna nawet na codzień, natomiast w cięższy teren chyba nie bardzo
ROCKY 2.8D '88
-
-
Użytkownik inny , wątek jest http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=25&t=87293
Old Roki newer daj- sprzedany
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka
- ArtekRadom
- Kontaktowanie:
od kilku misięcy jest na pierwszej stronie, zależy jak kto się przykłada do szukania, a wyszukiwarka kłamie jak telewizjajaciomp pisze:To daj linka bo wyszukiwarka nie zna takiego użytkownika

ROCKY 2.8D '88
Moim zdaniem rozmiar 195/75r15 przy tak agresywnym bieżniku jak fedima jest najlepszym rozwiązaniem dla ferozy. Jeździłem na 225 i zdarzało się że w głębokim blotku mocy brakowało, dusiło motor (zapiety reduktor i wajcha na 1-bieg) i kupa . Poza tym cierpi przedni most i nie wytrzymuje błędów kierowcy ( wyminiłem cztery )finger80 pisze:Witam!
taką masakryczna wagę??
Cherokes 4.0 ,Nissan Terrano II 2.4 12V, Toyota Land Cruiser 100 V8.
Bzdura.
Od ponad roku jeżdżę na 31" MTkach i jedynym minusem jest tylko wzrost spalania.
Po kilku rajdach i ciągłym użytkowaniu na czarnym do tej pory nie było żadnych problemów z układem przeniesienia napędu.
Od ponad roku jeżdżę na 31" MTkach i jedynym minusem jest tylko wzrost spalania.
Po kilku rajdach i ciągłym użytkowaniu na czarnym do tej pory nie było żadnych problemów z układem przeniesienia napędu.
Te bzdura podaj markę tych twoich MT bo MT nie równy MT.
Cherokes 4.0 ,Nissan Terrano II 2.4 12V, Toyota Land Cruiser 100 V8.
Mi reduktor przy Fedimie 31 cali wytrzymywał średnio dwa rajdy
.Poddałem się i zmieniłem na 30 od tej pory jest wszystko o'k 

- kamilrocky
- jestem tu nowy...
kolega etro poprostu nie zabardzo wie jak wyglada fedima sirocco i czym rozni sie bieznik simex od jakiego kolwiek bieznika mt..... ale jezdzi dopiero rok wiec trzeba mu to wybaczyc:)
xj 4.0
P1 3.0
wk 3.0
P1 3.0
wk 3.0
kamilrocky pisze:kolega etro poprostu nie zabardzo wie jak wyglada fedima sirocco i czym rozni sie bieznik simex od jakiego kolwiek bieznika mt..... ale jezdzi dopiero rok wiec trzeba mu to wybaczyc:)
hehe
rzeczywiście nie doczytałem, że chodzi o simexy, a wiem doskonale jak one wyglądają