Rokiś - kierunki i amortyzator tył

Feroza, Wildcat, Rocky

Moderator: s3R

stawowy
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Rokiś - kierunki i amortyzator tył

Post autor: stawowy » sob mar 17, 2012 8:31 pm

hejka :)
mojemu ulubionemu rokulcowi cos sie z kierunkami podziało :(
jak włączam dźwignię lewego kierunkowskazu to kontrolka miga z b szybka częstotliwością, zamiast kierunku przód lewy mruga szybko postojówka, kierunek z boku auta b słabo i tył już w ogóle. Jak włączę światła mijania to w ogole lewe kierunki nie żyją :(. Wszystkie żarówki ok i bezpieczniki też. Z prawą stroną jest ok... co za ustrojstwo??? Na dodatek amorek tył (rocky 1998) zaczą lać i zapytuję o jakieś dobre i w przyzwoitej cenie i czy teraz to już szybko trzeba zmieniać? na przeglądzie nie tak dawno sprawność była 65%?
Pozdrawiam, pozytywnie zakręconych Daihatowców :)
Damian

Awatar użytkownika
olin1

Re: Rokiś - kierunki i amortyzator tył

Post autor: olin1 » ndz mar 18, 2012 7:19 am

Co do kierunków to na bank masz gdzieś zwarcie, musisz szukać.
Do swojego Rockiego na tył wsadziłem zestaw Dobinsona +2 a przód podkręciłem na drążkach. Jeśli finansowo jesteś gotowy na taki wydatek to polecam.
Daihatsu Rocky - na zawsze
Defender 110 - obecny
Pajero IV - obecny

tower5

Post autor: tower5 » ndz mar 18, 2012 12:45 pm

awaryjne powinieneś mieć, włącz zobacz,
masz zwarcie tylko teraz gdzie? mało napisałeś - co z tylnymi, prawą stroną, postojowymi
rozepnij przy fotelu kierowcy na podłodze pod wykładziną dużą kostkę (przewody idące na tył) - jak kontrolka i kierunki będą migać szybko ale prawidłowo z przodu to zwarcie masz w tylnej części, nie prałeś wykładziny przypadkiem? zalewając tę kostkę?
Jak nie to, to pozostaje nurkowanie pod maskę po kolei przewody i na koniec pod kierownicę - przekaźniki, przełącznik itp. ale obejrzyj na początek przewody idące do lewej lampy,
na odległość trudno cokolwiek powiedzieć
F78

sylvan
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sylvan » ndz mar 18, 2012 1:03 pm

Co do kierunków, to takie mruganie postojówki/stopu często mi występowało w przyczepkach w sytuacji, gdy lampa nie miała masy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Daihatsu”