Nie ma innej opcjiEliksena pisze:Tak z ciekawości: czy ten silnik w Bertone to jest M20 2.7L ?
Czy da się go zamontować do Rocky z silnikiem 2.0 3Y czy są jakieś różnice w skrzyniach do 3Y i Bertone ?
Pozdrawiam

Moderator: s3R
Nie ma innej opcjiEliksena pisze:Tak z ciekawości: czy ten silnik w Bertone to jest M20 2.7L ?
Czy da się go zamontować do Rocky z silnikiem 2.0 3Y czy są jakieś różnice w skrzyniach do 3Y i Bertone ?
Pozdrawiam
Witam i chce Kolege uświadomić, że poniekąd ma rację.Eliksena pisze:Witam wszystkich serdecznie!!
Przepraszam, że się nie przedstawiłam ale miałam za wysokie ciśnienie z powodu nadmiernie dymiącego silnika w moim staruszku.
Mieszkam w Kętach tych koło Porąbki, mojego staruszka Rocky 2 l mam od niedawna i generalnie nie chce mu się już ruszać - silnik
Dzięki za odpowiedzi może kiedyś przyjedzie jakiś bertone.
Na internecie piszą że Bertone (Rocky i Feroza) miały silniki M40 od 1,6L w górę, ale chyba nie było M40 o pojemności 2.7
CO DO SKRZYNI BIEGÓW W BERTONE TO JUŻ WYJAŚNIAM - SKRZYNIA WRAZ Z REDUKTOREM ORYGINALANA Z DAIHATSU (JEST SPECJALNA PRZEJŚCIÓWKA OD SPRZĘGŁA DO SKRZYNI DAIHATSU)Koni pisze:Nie ma innej opcjiEliksena pisze:Tak z ciekawości: czy ten silnik w Bertone to jest M20 2.7L ?
Pozdrawiam![]()
Musi być M20 2.7 ETA wolnoobrotowy, 6 garów z trójki E30
Nie wiem tylko jak ze skrzynią ale to juz pytanie do Maćka
Napewno nie jest z E30 bo tam nie było wyjścia na mocowanie reduktora
Jedyne wyjście to popatrzyć na oba auta(bertone i rocky) i porównać
![]()
SĄDZĘ, ŻE NAJPROŚCIEJ BĘDZIE CI KUPIĆ NOWY SILNIK 3Y ( TAKI SAM BYŁ MONTOWANY DO TOYOTY HILLUX CZY 4RUNNER Z TYCH LATEliksena pisze:Przejściówka do sprzęgła???
Jaka, i w którym miejscu??
A śruby są tak samo??
Nie NGK nie bierz NAWET za darmos3R pisze:zmien mechanika i swiece... ngk kosztuja może 5 dych koplet... olej, filtr oleju i powietrza tez...potem zobaczysz czy kopci.
Macie racjes3R pisze:no o boshu to akurat nie słyszłam od nikogo dobrej opini...BOSCH albo BERU
ale pewnie kwestia gustu... japońskie auto japońskie świece
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość