NASZE DAIHATSU
Moderator: s3R
Re: NASZE DAIHATSU
Generalnie ma mi służyć do jazdy po górach. Mając taki podjazd do domu to odechciewa mi się dużego offroadu . Na dniach dostanie jakieś ATeki i przegląd podzespołów. Może dorzucę jakąś wyciągarkę tak w razie czego
No i muszę poszukać kanapy bo na razie mam tylko dwa siedzenia.

Kto: gizu
Auto: Dajhajsu Feroza 1.6 rocznik 92

Autko kupiłem w czerwcu 2012 roku i niedługo się cieszyłem z jazdy nim. Okazała się kompletną padakom. Do końca 2012 przejechałem nią 700km.
Po przejściach z wymianą uszczelki pod głowicą i kopceniem samochodu zdecydowałem się na zakup silnika z Apllausa.
Dodatkowo auto miało bardzo poważnie skorodowana ramę.
Postanowiłem się nie poddawać i nie dać jej przerobić na żyletki. Szykował się długi i kosztowny remont :/
Ramę i większość części zdobyłem od kolesia z Krakowa co handluje częściami do ferci. Facet ma wszystko co potrzeba do tego modelu.
Silnik z applausa kupiłem w ciemno na alledrogo.pl
i tutaj info dla wszystkich. Jeśli macie opcje wyboru kuriera to omijajcie z góry DHL.
Początkowo naliczyli mi za przesyłkę 568zł. Po mojej odmowie przyjęcia paczki zważyli ją na nowo i wyszło 280zł za przesyłkę co było i tak dużą kwotą. U innych przewoźników za przesyłkę dałbym 180-200zł, ale że kupiłem ten silnik bardzo tanio to zgodziłem się na to 280zł.
Po prawie czteromiesięcznym zimowym remoncie autko w końcu ożyło. Dostało drugie życie
Z tyłu dostało nowe amortyzatory ironmen, zakupione u Zibiego którego bardzo polecam i pozdrawiam
Skoro buda była ściągnięta z ramy to zrobiłem mały bodylift 2,5cm.
Nową tarczę sprzęgłową, kilka gałek kierowniczych i kupę mniejszych pierdół.
Po 2 miesiącach padła tarcza sprzęgłowa- jakieś fatum mnie prześladuje chyba. No ale nie podaje się teraz kupiłem cały komplet docisk + tarcza + łożysko. Tak trzeba było zrobić od razu a nie szukać oszczędności.
Fercia w końcu odpycha się jak powinna i rwie się do przodu.
Moja walka trwa dalej, teraz będę brał się za łatanie dziur w budzie.
W przyszłości chcę zapodać jej felgi o większym -ET co by ją poszerzyć i opony 30" by stała troszkę wyżej.
Ktoś zapyta ile to kosztowało?
Remont dawno przekroczył wartość auta i to dwukrotnie, a przecież nie wszystko zostało zrobione.
Skoro już tyle w nią zainwestowałem to się nie wycofam.
Kolegom mówię że to auto będę miał do końca życia
Auto: Dajhajsu Feroza 1.6 rocznik 92

Autko kupiłem w czerwcu 2012 roku i niedługo się cieszyłem z jazdy nim. Okazała się kompletną padakom. Do końca 2012 przejechałem nią 700km.
Po przejściach z wymianą uszczelki pod głowicą i kopceniem samochodu zdecydowałem się na zakup silnika z Apllausa.
Dodatkowo auto miało bardzo poważnie skorodowana ramę.
Postanowiłem się nie poddawać i nie dać jej przerobić na żyletki. Szykował się długi i kosztowny remont :/
Ramę i większość części zdobyłem od kolesia z Krakowa co handluje częściami do ferci. Facet ma wszystko co potrzeba do tego modelu.
Silnik z applausa kupiłem w ciemno na alledrogo.pl

Początkowo naliczyli mi za przesyłkę 568zł. Po mojej odmowie przyjęcia paczki zważyli ją na nowo i wyszło 280zł za przesyłkę co było i tak dużą kwotą. U innych przewoźników za przesyłkę dałbym 180-200zł, ale że kupiłem ten silnik bardzo tanio to zgodziłem się na to 280zł.
Po prawie czteromiesięcznym zimowym remoncie autko w końcu ożyło. Dostało drugie życie

Z tyłu dostało nowe amortyzatory ironmen, zakupione u Zibiego którego bardzo polecam i pozdrawiam

Skoro buda była ściągnięta z ramy to zrobiłem mały bodylift 2,5cm.
Nową tarczę sprzęgłową, kilka gałek kierowniczych i kupę mniejszych pierdół.
Po 2 miesiącach padła tarcza sprzęgłowa- jakieś fatum mnie prześladuje chyba. No ale nie podaje się teraz kupiłem cały komplet docisk + tarcza + łożysko. Tak trzeba było zrobić od razu a nie szukać oszczędności.
Fercia w końcu odpycha się jak powinna i rwie się do przodu.
Moja walka trwa dalej, teraz będę brał się za łatanie dziur w budzie.
W przyszłości chcę zapodać jej felgi o większym -ET co by ją poszerzyć i opony 30" by stała troszkę wyżej.
Ktoś zapyta ile to kosztowało?
Remont dawno przekroczył wartość auta i to dwukrotnie, a przecież nie wszystko zostało zrobione.
Skoro już tyle w nią zainwestowałem to się nie wycofam.
Kolegom mówię że to auto będę miał do końca życia

Bardzo fajny opis
Przyfarciło Ci się ze zdrowym silnikiem Applausa, skoro kupiłeś w ciemno. Też to rozważam, ale suma sumarum, z przełożeniem wychodzi podobnie do remontu, przynajmniej w Warszawie

Przyfarciło Ci się ze zdrowym silnikiem Applausa, skoro kupiłeś w ciemno. Też to rozważam, ale suma sumarum, z przełożeniem wychodzi podobnie do remontu, przynajmniej w Warszawie

Fercia`93
606297666
606297666
Hehe, z tym silnikiem to faktycznie mi się przyfarciło. Tffu, tffu (odpukać w niemalowanejaciomp pisze:Bardzo fajny opis![]()

I tu się nie zgodzę z tym że się wymiana nie opłaca, powiem tak, jakbyś kupił silnik w takiej cenie jak ja, czyli łącznie z przesyłką 630zł to byś sam to przyznał

Konkretnego remontu silnika za to nie zrobisz na pewno.
No za taką cenę to nigdy silnika nie widziałem
Na allegro chcą za 1000-1500 i 200 za kuriera, przełożenie około 1000zł.
Zdradź sprzedawcę lub doradź coś (może być na pw), może ma jeszcze dla mnie

Zdradź sprzedawcę lub doradź coś (może być na pw), może ma jeszcze dla mnie

Fercia`93
606297666
606297666
-Andrzej
-chrzanów
-witam kolegów
-autko skrócone,zawias tył wahacze(kute disco)+sprężyny
-koła kopia simex 32"
-wyciągarka 13500-szybka
-chłodnica na tyle
-body lift 2"
-podcięte nadkola
-poszerzone kołami z et -25 16"
-zlikwidowany drążek stabilizacyjny
-teraz da sie szybciej pomykać w terenie bo na oryginalnym resorze z tyłu to wiecie jaka jest jazda
-jak opanuje jak wrzucić zdjęcia to wrzucę
-gdzieś czytałem że jak się skasuje stabilizator to się będzie bujał na boki -nieprawda teraz się zachowuje tak jak powinno
komfort jazdy w terenie poprawił się 100%
-jak by ktoś planował przeróbkę i miał pytania to chętnie odpowiem
-pozdrawiam użytkowników daihatsu
ps. gizu co do większego -et to masz felgi które da sie przespawać a opony jak założysz 30" na poszerzonych felgach to prawdopodobnie bez podcięcia nadkoli sie nie obejdzie dlatego jeżeli zamierzasz tym autkiem śmigać w cięższym terenie to podetnij nadkola i oponki 31" bo apetyt w miare jedzenia rośnie po co zmieniać dwa razy pzdr.
http://www.fotosik.pl/u/grubynex/album/1488025 udało się wrzucić
-chrzanów
-witam kolegów
-autko skrócone,zawias tył wahacze(kute disco)+sprężyny
-koła kopia simex 32"
-wyciągarka 13500-szybka
-chłodnica na tyle
-body lift 2"
-podcięte nadkola
-poszerzone kołami z et -25 16"
-zlikwidowany drążek stabilizacyjny
-teraz da sie szybciej pomykać w terenie bo na oryginalnym resorze z tyłu to wiecie jaka jest jazda
-jak opanuje jak wrzucić zdjęcia to wrzucę
-gdzieś czytałem że jak się skasuje stabilizator to się będzie bujał na boki -nieprawda teraz się zachowuje tak jak powinno
komfort jazdy w terenie poprawił się 100%
-jak by ktoś planował przeróbkę i miał pytania to chętnie odpowiem
-pozdrawiam użytkowników daihatsu
ps. gizu co do większego -et to masz felgi które da sie przespawać a opony jak założysz 30" na poszerzonych felgach to prawdopodobnie bez podcięcia nadkoli sie nie obejdzie dlatego jeżeli zamierzasz tym autkiem śmigać w cięższym terenie to podetnij nadkola i oponki 31" bo apetyt w miare jedzenia rośnie po co zmieniać dwa razy pzdr.
http://www.fotosik.pl/u/grubynex/album/1488025 udało się wrzucić
Trochę inny rocky. Daihatsu bertone. Najlepsze w teren. 

Żółta kabina, w środku pies to zapie****la pekaes
-
- Kontaktowanie:
https://plus.google.com/photos/11019676 ... 8871737804
DL50
nowa elektryka, uszczeniacze itd.
chłodnica, aku bak tył
pto - przerobione z wyjściem na tył
plany - zawieszenie i klatka
DL50
nowa elektryka, uszczeniacze itd.
chłodnica, aku bak tył
pto - przerobione z wyjściem na tył
plany - zawieszenie i klatka
Ostatnio zmieniony pt sie 23, 2013 8:33 pm przez bpuchowski, łącznie zmieniany 1 raz.
wildcat F50 w wersji rurka z IS
Link nie robi 

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
-
- Kontaktowanie:
To jeszcze daj dostęp 

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
- vandall_jr
-
Dawaj, dawaj ...
BUDUJEMY PROTOTYPY -Senior/Junior-517-80-83-86
www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
-
- Kontaktowanie:
udostępniony
wróciliśmy z testów w Elblągu.
małe straty w sprzęcie i delikatne poprawki
wróciliśmy z testów w Elblągu.
małe straty w sprzęcie i delikatne poprawki
wildcat F50 w wersji rurka z IS
Załóż sobie taką u-kształtną uszczelkę na gume błotnikową:nie będzie tak wisieć może:

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Czyj to Rocky z blachą za szybą KSU.. w Bielsku ostatnio obłocony między domkami w pobliżu Błoni zakamuflowany stał i się rzucał w oczy ? 

Daihatsu 4x4 Fan Klub Polska [ http://daihatsu.glt.pl ] - znów OnLine (2o13r.)
KTO: Paskal
AUTO: Feroza
KOLA:
BFGoodrich mt km1 30x9,5 r15
MODYFIKACJE:
snorkel, brak wykładziny, sprzęgi manualne avm, body lift, zbiornik lpg pod podłogą + zbiornik 20l na benzynę
PLANOWANE MODYFIKACJE:
nowe resory, stalowy zderzak, progi pod hilift z profila
AWARIE:
zjechane szczęki hamulcowe, padnięte łożyska w tylnym moście + wycieki oleju na hamulce, skrzynia (jakiś "uczony" spawał zewnętrzną bieżnie i łożysko pękło). Druga skrzynia którą dostałem z autem wyje, klapnięty resor, zablokowane przednie koło przy prędkości 80km/h, rozwalony most przedni
Link do zdjęć: https://plus.google.com/u/0/photos/1026 ... 4816262881

AUTO: Feroza
KOLA:
BFGoodrich mt km1 30x9,5 r15
MODYFIKACJE:
snorkel, brak wykładziny, sprzęgi manualne avm, body lift, zbiornik lpg pod podłogą + zbiornik 20l na benzynę
PLANOWANE MODYFIKACJE:
nowe resory, stalowy zderzak, progi pod hilift z profila
AWARIE:
zjechane szczęki hamulcowe, padnięte łożyska w tylnym moście + wycieki oleju na hamulce, skrzynia (jakiś "uczony" spawał zewnętrzną bieżnie i łożysko pękło). Druga skrzynia którą dostałem z autem wyje, klapnięty resor, zablokowane przednie koło przy prędkości 80km/h, rozwalony most przedni
Link do zdjęć: https://plus.google.com/u/0/photos/1026 ... 4816262881

Ostatnio zmieniony ndz sty 04, 2015 9:11 pm przez Paskal, łącznie zmieniany 3 razy.
Kamel jeszcze nie dales fotek ? 

Daihatsu Rocky - na zawsze
Defender 110 - obecny
Pajero IV - obecny
Defender 110 - obecny
Pajero IV - obecny
Niech się sam chwalis3R pisze:Dajhajsu zanabył znowu ?

Defender 110 - obecny
Pajero IV - obecny
Defender 110 - obecny
Pajero IV - obecny
A miało być tak pięknie, bez rozgłosu...
Olin jak Twoj będzie skończony to pokażę moje.
FORTITUDINE VINCIMUS
Mój dawno ukończonyKamel pisze:A miało być tak pięknie, bez rozgłosu...

Defender 110 - obecny
Pajero IV - obecny
Defender 110 - obecny
Pajero IV - obecny
Było ciemno jak widziałem ale przypominało Charade 

Defender 110 - obecny
Pajero IV - obecny
Defender 110 - obecny
Pajero IV - obecny