DAIHATSU WSZYSTKIE MODELE - CZĘŚCI, ZAMIENNIKI, PRZERÓBKI...
Moderator: s3R
Re: DAIHATSU WSZYSTKIE MODELE - CZĘŚCI, ZAMIENNIKI, PRZERÓBKI...
Miałem 31X10,5X15 teraz są 235/85/16 oczywiście po wymianie felg
Ok dzięki. Zamówiłem 31".
Witam, jakie oznaczenie ma wildcat z 85? Nie F60? Bo pytam w sklepie motoryzacyjnym o tarcze i klocki i dostałem informację, że wyszukiwarka części widzi tylko F75 jako wildcat a to przecież chyba rocky... A może ktoś po prostu wie jakie tam tarcze wchodzą? Te same co w ferozie/rockim?
Bo dostałem tarcze c36016abe i klocki gdb980, ale te tarcze są wentylowane a mają być zwykłe...
Bo dostałem tarcze c36016abe i klocki gdb980, ale te tarcze są wentylowane a mają być zwykłe...
Witam.
Jestem tu nowy i potrzebuję pomocy.
Mam Ferozę podniesioną 2 cale na oponach 225/70R15, które wymagają wymiany. Chcę nabyć BF Goodrich, ale nie ma takiego rozmiaru. Najbliższe to 235/75R15, ale nie mieszczą się już w katalogach przeliczników, jako że są za duże. Skoro mam już iść tym tropem, zastanawiam się nad 31x10,5R15 (nie chcę zmieniać felg).
Pytanie - czy nie przesadzam? Czy nie ucierpi na tym trakcja i czy nie rozwalę zawieszenia.
Dodam, że samochodu używam 50/50 teren - asfalt.
Z góry dzięki za pomoc.
Jestem tu nowy i potrzebuję pomocy.
Mam Ferozę podniesioną 2 cale na oponach 225/70R15, które wymagają wymiany. Chcę nabyć BF Goodrich, ale nie ma takiego rozmiaru. Najbliższe to 235/75R15, ale nie mieszczą się już w katalogach przeliczników, jako że są za duże. Skoro mam już iść tym tropem, zastanawiam się nad 31x10,5R15 (nie chcę zmieniać felg).
Pytanie - czy nie przesadzam? Czy nie ucierpi na tym trakcja i czy nie rozwalę zawieszenia.
Dodam, że samochodu używam 50/50 teren - asfalt.
Z góry dzięki za pomoc.
- Misiek Cypr
-
31 cali to juz bedzie duzo za duzo. 225/70/15 to jakies 28 cali
BF Goodreach nie jest jedyna marka opon.
BF Goodreach nie jest jedyna marka opon.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Zgadza się. Mam zużyte Goodyeary na tyle i Fuldy z przodu. O ile te pierwsze (mimo, że zjechane) nigdy mnie nie zawiodły, to Fuldy są do kitu. BF podobno sa rewelacyjne i dają kilka lat gwarancji. No i to podwyższa wartość FerozyBF Goodreach nie jest jedyna marka opon.

A 235/75R15 ?
- Biedronek67
- jestem tu nowy...
Witam. Ma ktoś na zbyciu sprawny przedni amortyzator elektryczny do Ferozy z rocznika 97? Dzięki za info.
Honker rocznik 1990 w tej chwili bez silnika