Amory przod rocky

Feroza, Wildcat, Rocky

Moderator: s3R

Awatar użytkownika
MACIEK KRAKÓW

Post autor: MACIEK KRAKÓW » wt cze 06, 2006 10:47 pm

Eskapada pisze:
MACIEK KRAKÓW pisze:Kit z literka C sluzy do 4x4 przewozacych duze ciezary i ma dodatkowo wzmacniane zawieszenie tylne gdzie jest przestrzen ladunkowa glownie w pick up-ach :)2 !!

Do Daihatsu jest nieoferowany !!
co autor ma na mysli ?? co znaczy dodatkowo :roll: BTW to jaką nośność mają te zawieszenia do np Roky
Jest taki filmik pogladowy oraz zdjecia tego zestawu na stronie IRONMAN-a i tam jest wsio dokladnie wyjasnione i pokazane :wink: :)2
Bertone FREECLIMBER I 2.7i 91r.
Suzuki Jimny 1.3i 07r. 30" MT 2xARB
Suzuki GV I 3D 2.0TD 05r.

Awatar użytkownika
Koni

Post autor: Koni » wt cze 06, 2006 10:50 pm

Eskapada pisze:
MACIEK KRAKÓW pisze:G - 50mm
F - cos kolo 100mm maxymalnie jak rozmawialem w IRONMAN-ie ale to bylo do ROCKY-iego :)2
jestes pewien ze Iron robi zawiesznia plus 10 cm ?? byc moze :roll: ale do Rocky i kazdego innego auta ktore ma wachacze jest fizycznie nie mozliwe !! nawet Calmini ma plus 7,5 cm pod warunkiem iz wymienisz wachacze ... PLUS 10 cm jest mozliwe ale tylko do aut ze sztywnymi mostami na sprężynie np HDJ Y60
Ale tu chodzi o Rockiego na sztywnych mostach i resorach a nie o wersję na wachaczach(ostatnia)
gg 3041301

Awatar użytkownika
MACIEK KRAKÓW

Post autor: MACIEK KRAKÓW » wt cze 06, 2006 10:53 pm

Eskapada pisze:
F - cos kolo 100mm maxymalnie jak rozmawialem w IRONMAN-ie ale to bylo do ROCKY-iego :)2
jestes pewien ze Iron robi zawiesznia plus 10 cm ?? byc moze :roll: ale do Rocky i kazdego innego auta ktore ma wachacze jest fizycznie nie mozliwe !! nawet Calmini ma plus 7,5 cm pod warunkiem iz wymienisz wachacze ... PLUS 10 cm jest mozliwe ale tylko do aut ze sztywnymi mostami na sprężynie np HDJ Y60
My tu tylko o sztywnych mostach rozmawiamy :)2 :)2 :)2

Awatar użytkownika
Koni

Post autor: Koni » wt cze 06, 2006 10:54 pm

MACIEK KRAKÓW pisze:
Eskapada pisze:
:)2 :wink:
gg 3041301

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » wt cze 06, 2006 10:54 pm

MACIEK KRAKÓW pisze:
Eskapada pisze:
MACIEK KRAKÓW pisze:Kit z literka C sluzy do 4x4 przewozacych duze ciezary i ma dodatkowo wzmacniane zawieszenie tylne gdzie jest przestrzen ladunkowa glownie w pick up-ach :)2 !!

Do Daihatsu jest nieoferowany !!
co autor ma na mysli ?? co znaczy dodatkowo :roll: BTW to jaką nośność mają te zawieszenia do np Roky
Jest taki filmik pogladowy oraz zdjecia tego zestawu na stronie IRONMAN-a i tam jest wsio dokladnie wyjasnione i pokazane :wink: :)2
jak dziala Load Plus to wiem - dwa komplety ymm miałem w rękach ...

tylko nigdzie nie jest napisane jaka dodatkowa nośność maja zestawy OK zestaw C da ma 2" liftu ale czy bede miala 2 " w HDJ 80 jak załaduje 500 kg ??
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » wt cze 06, 2006 11:02 pm

Koni pisze:
MACIEK KRAKÓW pisze:
Eskapada pisze: jestes pewien ze Iron robi zawiesznia plus 10 cm ?? byc moze :roll: ale do Rocky i kazdego innego auta ktore ma wachacze jest fizycznie nie mozliwe !! nawet Calmini ma plus 7,5 cm pod warunkiem iz wymienisz wachacze ... PLUS 10 cm jest mozliwe ale tylko do aut ze sztywnymi mostami na sprężynie np HDJ Y60
:)2 :wink:
No to GIT ze wy o niebie a ja o chlebie :wink: zasugerowałem sie linkiem ktory był wczesniej wklejony http://www.4by4.pl/index.php?pid=5

tak czy owak czy do rzeczonego syfa i kazdego innego co ma dwa sztywne mosty i na pewno nie resory tylko spręzyny Iron robi lift plus 10 cm ?? o to pytam konkretnie !!
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
Colorado

Post autor: Colorado » śr cze 07, 2006 8:02 am

MACIEK KRAKÓW pisze:
Colorado pisze:
Koni pisze: Mnie wychodzi że ma 6 ale tu jest dokładnie jak coś 8) http://www.4by4.pl/index.php?pid=5
Chyba sprzedawca mnie w blad wprowadzil. Twierdzi ze sa dwa zestawy. Jeden daje 28mm liftu a drugi 41. Ze stronki wynika mi ze to nie sa parametry liftu tylfo 28mm to srednica drazka a 41mm to srednica amortyzatora :roll: A zestawy roznia sie chyba nosnoscia. A pior faktycznie szesc. Zestawy sa chyba trzy. Wie ktos blizej czym sie roznia i ile liftu daja ??
Wszystkie zestawy z literka B (DAI 008 BKF) sluza do UPALANIA w terenie a te z literka A (DAI 008 AKF)zapewniaja komfort ale mniejsza wytrzymalosc w terenie :)2 :)2 :)2
Z kolei literka G albo F na koncu oznacza rodzaj lftu zawieszenia jakie dany zestaw zapewnia G - mniejszy; F - najwiekszy :)2 :)2

DAI 008 AKG
DAI 008 AKF
DAI 008 BKG
DAI 008 BKF

:wink: :)2
:)2 To wiele wyjasnia !! Dzieki Maciek :)2
Cholerna sprezynka

Awatar użytkownika
MACIEK KRAKÓW

Post autor: MACIEK KRAKÓW » śr cze 07, 2006 8:33 am

Eskapada pisze:
MACIEK KRAKÓW pisze:
Eskapada pisze: co autor ma na mysli ?? co znaczy dodatkowo :roll: BTW to jaką nośność mają te zawieszenia do np Roky
jak dziala Load Plus to wiem - dwa komplety ymm miałem w rękach ...

tylko nigdzie nie jest napisane jaka dodatkowa nośność maja zestawy OK zestaw C da ma 2" liftu ale czy bede miala 2 " w HDJ 80 jak załaduje 500 kg ??
Sadze Eskapada, ze w sprawie takich konkretow scigaj IRONMAN-a i niech Ci da na to gwarancje, bo jak nie to im oddasz i wtedy mozesz bez problemu kupowac jak masz to na pismie :)2 :wink: :lol:

Awatar użytkownika
barteks

Post autor: barteks » śr cze 07, 2006 8:47 pm

a ja zaczalem o amorkach, a skonczyliscie na zestawach po 5 tys. Czy wy wszyscy oc....liscie?

Macie przerosty ambicji czy lisci w portfelu?

Ja szukam amortyzatorow, ktrore beda pasowac.

Nie potrzebuje nic wiecej.
poległ pod Jesionem: Daihatsu Wildcat F75 2,8TD

Awatar użytkownika
Colorado

Post autor: Colorado » śr cze 07, 2006 9:40 pm

barteks pisze:a ja zaczalem o amorkach, a skonczyliscie na zestawach po 5 tys. Czy wy wszyscy oc....liscie?

Macie przerosty ambicji czy lisci w portfelu?

Ja szukam amortyzatorow, ktrore beda pasowac.

Nie potrzebuje nic wiecej.
Mozna zamowic amortyzatory sachsa :)2 Zrobia odpowiednia dlugosc mocowanie i dobiora sile tlumienia. Cena za szt okolo 300 zeta. Namiar masz na priva
Cholerna sprezynka

Awatar użytkownika
barteks

Post autor: barteks » śr cze 07, 2006 9:48 pm

No i to jest konstruktywna odpowiedz :-))

Myslalem o czym s okolo 200 zl za sztuke ale to moze byc dobry trop, ciekawe tylko czy jest w gdansku hehehe

Dorabianie amorow na zamowienie !! !!

Awatar użytkownika
barteks

Post autor: barteks » śr cze 07, 2006 9:53 pm

Tutaj macie wariaci fajne "systemy"

http://www.parabolicsuspension.com/general.htm

Awatar użytkownika
barteks

Post autor: barteks » śr cze 07, 2006 9:55 pm

A tuo cos do czego dazy Maciek :lol: :lol: :lol:

(Na dole strony)

http://www.rubbers-suzuki.co.uk/NEW_SITE/Page_11x.html

Awatar użytkownika
Colorado

Post autor: Colorado » śr cze 07, 2006 9:56 pm

barteks pisze:No i to jest konstruktywna odpowiedz :-))

Myslalem o czym s okolo 200 zl za sztuke ale to moze byc dobry trop, ciekawe tylko czy jest w gdansku hehehe

Dorabianie amorow na zamowienie !! !!
Na pewno jest taka mozliwosc. Ja pytalem w sklepie a oni przekazuja zamowienie dalej. Za 200 zeta jakies kayaby gazowe pewnie namierzysz tylko ja sie na takich sparzylem.
Cholerna sprezynka

Awatar użytkownika
barteks

Post autor: barteks » śr cze 07, 2006 10:00 pm

Z tylu daja rade, ale z przodu jest klopot. :roll:

Awatar użytkownika
Colorado

Post autor: Colorado » śr cze 07, 2006 10:03 pm

barteks pisze:Z tylu daja rade, ale z przodu jest klopot. :roll:
Dokladnie tak samo sie dzieje w mojej ferozie
Cholerna sprezynka

Awatar użytkownika
Koni

Post autor: Koni » śr cze 07, 2006 10:40 pm

barteks pisze:A tuo cos do czego dazy Maciek :lol: :lol: :lol:

(Na dole strony)

No prawie jak bym widział swoje podwozie :)2 :lol: Koła nieco większe i jakoś dają rade !! wszystko przedemną jeszcze !! 8)
gg 3041301

Awatar użytkownika
MACIEK KRAKÓW

Post autor: MACIEK KRAKÓW » czw cze 08, 2006 2:26 pm

(Na dole strony)

Znam tego furaka bo od lat jest na stronie miedzynarodowej Daihatsu :)2

Ale fakt, ze gosc przekombinowal nawet lepiej niz Koni :lol:

A co do wyscigu zbrojen to mnie na razie wystarczy i wiecej niz 33" nie wloze :wink: :)2

Awatar użytkownika
Koni

Post autor: Koni » czw cze 08, 2006 9:11 pm

MACIEK KRAKÓW pisze:

(Na dole strony)

Znam tego furaka bo od lat jest na stronie miedzynarodowej Daihatsu :)2

Ale fakt, ze gosc przekombinowal nawet lepiej niz Koni :lol:

A co do wyscigu zbrojen to mnie na razie wystarczy i wiecej niz 33" nie wloze :wink: :)2
No poszedł na całość ale ja sie tak łatwo nie poddam !! :)23
gg 3041301

Awatar użytkownika
MACIEK KRAKÓW

Post autor: MACIEK KRAKÓW » pt cze 09, 2006 10:35 am

Koni :)2 :)2 :)2

Awatar użytkownika
Wołek

Post autor: Wołek » sob cze 10, 2006 12:48 pm

Colorado pisze:
MACIEK KRAKÓW pisze:
Colorado pisze:Chyba sprzedawca mnie w blad wprowadzil. Twierdzi ze sa dwa zestawy. Jeden daje 28mm liftu a drugi 41. Ze stronki wynika mi ze to nie sa parametry liftu tylfo 28mm to srednica drazka a 41mm to srednica amortyzatora :roll: A zestawy roznia sie chyba nosnoscia. A pior faktycznie szesc. Zestawy sa chyba trzy. Wie ktos blizej czym sie roznia i ile liftu daja ??
Wszystkie zestawy z literka B (DAI 008 BKF) sluza do UPALANIA w terenie a te z literka A (DAI 008 AKF)zapewniaja komfort ale mniejsza wytrzymalosc w terenie :)2 :)2 :)2
Z kolei literka G albo F na koncu oznacza rodzaj lftu zawieszenia jakie dany zestaw zapewnia G - mniejszy; F - najwiekszy :)2 :)2

DAI 008 AKG
DAI 008 AKF
DAI 008 BKG
DAI 008 BKF

To nie tak Panowie, nie tak. Zapytajcie u źródła :wink:
Lift generalnie jest jeden - +40mm w stosunku do standardu (czyli nówki seryjnej). Literki G i F wcale nie oznaczają liftu, tylko to, na jakich amortyzatyorach "zbudowany" jest zestaw G- tzw. "zwykłe gazowe", F- wzmocnione Foam Elite.
Co do 28mm i 41mm Colorado masz rację - 28mm to średnica drążka a 41mm to średnica wewnętrzna tłoka w amortyzatorze.
Wszystkie zestawy, a właściwie ich elementy sprężyste (nie amortyzatory!!!) dają jeden i ten sam lift - 40mm.
Po więcej zapraszam na priwa lub tel. :wink:
Disco 3,9V8

Awatar użytkownika
Koni

Post autor: Koni » sob cze 10, 2006 11:06 pm

Wołek pisze:
Colorado pisze:
MACIEK KRAKÓW pisze: Wszystkie zestawy z literka B (DAI 008 BKF) sluza do UPALANIA w terenie a te z literka A (DAI 008 AKF)zapewniaja komfort ale mniejsza wytrzymalosc w terenie :)2 :)2 :)2

DAI 008 AKG
DAI 008 AKF
DAI 008 BKG
DAI 008 BKF

Lift generalnie jest jeden - +40mm w stosunku do standardu (czyli nówki seryjnej). Literki G i F wcale nie oznaczają liftu, tylko to, na jakich amortyzatyorach "zbudowany" jest zestaw G- tzw. "zwykłe gazowe", F- wzmocnione Foam Elite.
Co do 28mm i 41mm Colorado masz rację - 28mm to średnica drążka a 41mm to średnica wewnętrzna tłoka w amortyzatorze.
Wszystkie zestawy, a właściwie ich elementy sprężyste (nie amortyzatory!!!) dają jeden i ten sam lift - 40mm.
Kurcze to pomijając kwestie wytrzymałości, skuteczności i jakości itd. co do których nie mam wątpliwości że będzie lepiej to jednak lift +4cm za 5 koła to troche dużo !! (kasy oczywiście :)23 )
gg 3041301

Awatar użytkownika
Colorado

Post autor: Colorado » ndz cze 11, 2006 8:04 am

Koni pisze:
Wołek pisze:
Colorado pisze: :)2 To wiele wyjasnia !! Dzieki Maciek :)2
Kurcze to pomijając kwestie wytrzymałości, skuteczności i jakości itd. co do których nie mam wątpliwości że będzie lepiej to jednak lift +4cm za 5 koła to troche dużo !! (kasy oczywiście :)23 )
No 5 kola malo nie jest (tyle za auto dalem :)21 ) Ale w przypadku ferozy (cholerne drazki skretne) to chyba jedyne sluszne rozwiazanie. Ja przelozylem drazki na wielowypustach i po paru wypadach w teren zaczelo mi siadac :(
Cholerna sprezynka

Awatar użytkownika
MACIEK KRAKÓW

Post autor: MACIEK KRAKÓW » ndz cze 11, 2006 8:31 am

Wołek pisze:
Colorado pisze:
MACIEK KRAKÓW pisze: Wszystkie zestawy z literka B (DAI 008 BKF) sluza do UPALANIA w terenie a te z literka A (DAI 008 AKF)zapewniaja komfort ale mniejsza wytrzymalosc w terenie :)2 :)2 :)2

DAI 008 AKG
DAI 008 AKF
DAI 008 BKG
DAI 008 BKF

No to wtopilem :cry:

Awatar użytkownika
Colorado

Post autor: Colorado » ndz cze 11, 2006 9:45 am

Ja te sprzeczne informacje o zawiasie Ironmana otrzymalem w sklepie partyjnym :evil:
Cholerna sprezynka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Daihatsu”