Feroza - duza temperatura silnika
Moderator: s3R
-
- ssnake80
- jestem tu nowy...
powoli dochodzę do wniosku, że to wisko... bo jak silnik jest nagrzny (nawet dość mocno) to jak zakręce wentylatorem na zgaszonym to się kręci sam bez żadnych oporów :/
więc moje pytanie brzmi, czy w ogóle istnieje szansa dostania w Polsce nowego wiska do Ferozy, jeżeli tak to ile może kosztować a jeżeli nie to co z tym zrobić
:/
więc moje pytanie brzmi, czy w ogóle istnieje szansa dostania w Polsce nowego wiska do Ferozy, jeżeli tak to ile może kosztować a jeżeli nie to co z tym zrobić

Cześć, wejdę Wam trochę do kącika, bo miałem podobne zachowanie "autobusu" 2 tygodnie temu i też już prawie wisko chciałem wymieniać.ssnake80 pisze:powoli dochodzę do wniosku, że to wisko... bo jak silnik jest nagrzny (nawet dość mocno) to jak zakręce wentylatorem na zgaszonym to się kręci sam bez żadnych oporów :/
więc moje pytanie brzmi, czy w ogóle istnieje szansa dostania w Polsce nowego wiska do Ferozy, jeżeli tak to ile może kosztować a jeżeli nie to co z tym zrobić:/
To, że na mocno nagrzanym silniki, wiatrak się kręci po zgaszeniu luźno nic kompletnie nie znaczy - przynajmniej u mnie, jak tylko odpalę maszynę to się momentalnie zapina i ciągnie ten wiatrak jak odrzutoweic, zgaszę, łapa pod machę i se mogę wiatraczkiem majtać bez żadnego oporu.
Zacznij od chłodnicy, moja też wyglądała na czystą, a maszynka się grzała - po wyjęciu okazało się że w środku (w głębi) między żeberkami jest tak zabetonowana błotem, ze trzeba ją było pół dnia odmaczać, żeby dało się to wypłukać. Po tej prostej operacji przy dzisiejszych upałach nawet 1-2h stania w korkach nie rusza mi wskazówki temp.[/url]
-
- jestem tu nowy...
na jakich blachachBng862 pisze:Problem z grzaniem w ferozie to patrząć na posty wychodzi zawsze na to że problemem jest Chłodnica...albo zakamienionia albo brudna.....
Dziś w Wawie widziałem ładną feroze kolor wiśniowy,brak zderzaków opony m,t chyba 31'' Przyznać się kogo![]()

Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..
Wisniowa czy czerwona? Bo wczoraj grasowalem po stolicy.Bng862 pisze:Problem z grzaniem w ferozie to patrząć na posty wychodzi zawsze na to że problemem jest Chłodnica...albo zakamienionia albo brudna.....
Dziś w Wawie widziałem ładną feroze kolor wiśniowy,brak zderzaków opony m,t chyba 31'' Przyznać się kogo![]()
Cholerna sprezynka
witam!!!!! mam ten sam problem co wszyscy!!! przegrzewa sie!! dzis probowalem przeczyscic chlodnice k2 ale nic nie wylecialo z niej, ocet tez nie pomogl wiec kamien chyba odpada, zeberka nie sa pozapychane, a wisko sie blokuje...... zeby nie bylo watpliwosci termos tez wymienilem. jak jade dluzej kolo 100km/h i zgasze silnik to bulgocze w nim jakby sie olej gotowal, nawet jak temp jest jeszcze w normie albo troszke ja przekracza, a przekracza do max 3/4 wiecej jeszcze sie nie zdarzylo. po otwarciu nagrzewnicy chlodzi sie do normy.........
I co ja mam o tym myslec??????
pozdrawiam
I co ja mam o tym myslec??????
pozdrawiam
3,1td - nie znoszę diesli, nie wiem co mnie podkusiło!