troche problemów z grzaniem
Moderator: s3R
- chiquito83
Jeszcze mam taką sprawę-ponieważ dzieją mi się podobne rzeczy w Ferozie,zanim zacznę wymieniać uszczelkę pod głowicą, zmierzę ciśnienie w garach,oraz postanowiłem wymienić korek w chłodnicy (mam z Fiata 125) i termostat. I tu pojawił się problem-poszedłem do sklepu i kupiłem termostat WAHLER 4103,który według katalogu miałbyć do Ferozy i applausa. Okazało się,że jego średnica jest o 4 mm za mała (48 mm,a był 52 mm-srednica górnego kołnierza).Proszę o info,jeżeli,ktoś sie spotkał z takim problemem-skąd ta różnica,i jaki/e termostaty pasują do Ferki.Z góry dziękuję.
Wymieniłem termostat (już dostałem odpowiedni),i temperatura zaczęła rosnąć w oczach. Auto prawie się zagotowało nie przejeżdżajac nawet dwóch kilometrów.Mam w związku z tym pytanko- czy da się ,żle zamocować ten termostat?Z jednej stronu u dołu ma on taki kołnierz,montując go dałem kołnierzem w góre (jak na godzine 12-stą).Czy ma to jakieś znaczenie?I jeszcze jedno -ten mały zaworek w przedniej cześci mam "na godzinę 7 założony.W jaki sposób ma być zamocowany ten termostat?Z góry dziękuję

- chiquito83