Olej do skrzyni biegów - za gęsty?
Moderator: s3R
-
- jestem tu nowy...
witam chłopacy, kupiłem drugiego rockiego 2,8 td, bo pierwszego zajeździłem (pęknięte tłoki), pojechalem wymienić olej, no i wymienili mi... oczywiście gościowi nie chciało się dokładnie sprawdzić rodzaju oleju jaki idzie do skrzyni, po dłuższym namyśle i dłuższym wpatrywaniu się w katalog stwierdził "tu idzie zwykły olej". No i wlał mi 80w coś tam. Podczas ruszenia pierwszego miałem trudność z wrzuceniem jedynki. Podczas powrotu do domu okazało się, że nie ma piątki, a w zamian w jej miejscu pojawił się luz. Oczywiście wróciłem się, koleś przyznał się że wlał zły olej, wlał mi potem 75w90 (przeczytałem na forum że taki idzie) ale piątki jak nie ma tak nie było. Mam na dzieję tylko ze nie leż gdzieś na dnie skrzyni:). nie wiem co się mogło stać, moze wykręcili mi niewłaściwą śrubę żeby wlać olej? Jeśli komuś się coś podobnego przydażyło, albo jesli ktoś wie co się mogło stać to proszę o pomoc.
-
-
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...