Witam wszytkich - temat dla nowych
Moderator: s3R
Re: Witam wszytkich - temat dla nowych
Siemanko wszystkim śmigam rakietą 2.8 td z 89 r teraz zaczynam ją przerabiać a tu już widzę że zasięgnę odpowiedniej wiedzy która będzie mi potrzebna 

Na co ją przerabiasz ?robson324 pisze:teraz zaczynam ją przerabiać
Zdrapek i poharatka
chce ją bardziej przystosować w teren zacząłem od zawieszenia ale potrzeba jeszcze sporego budżetu i pracy by osiągnąć to czego potrzebuje 

witam wszystkich, szykuje się do polepszenia osiągów terenowych mojej ferozy, pewnie forum dużo pomoże.
Na forum są ferozomaniacy z łódzkiego?
Witam wszystkich "daj hajsu" maniaków
Trochę trwało , zanim namierzyłem to forum i liczę że ktoś tu jeszcze żyje i coś pisze w sprawie naszych rakiet
Posiadam Rocky`ego 2.8 TD resoraka 90`
Włożyłem w niego już tyle pracy i energii że ma u mnie dożywocie choćbym miał go sznurkiem po polu ciągnąć ;p

Trochę trwało , zanim namierzyłem to forum i liczę że ktoś tu jeszcze żyje i coś pisze w sprawie naszych rakiet

Posiadam Rocky`ego 2.8 TD resoraka 90`
Włożyłem w niego już tyle pracy i energii że ma u mnie dożywocie choćbym miał go sznurkiem po polu ciągnąć ;p
-
- jestem tu nowy...
Witam wszystkich. Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem rakiety 2.8 tdi ( mosty range, lsd ,sprężyna itp.) 

Vitara była
Terrano I był
Samurai był
Rocky 2.8 tdi (,BFG MT 33')był
Rocky 2.8 TD resorak jest
Terrano I był
Samurai był

Przyjemnego motania 

Witam wszystkich 2 tygodnie temu kupiłem Feroze 1,6 95km
teraz ją remontuję wymieniam wszystko co się da. Mam nadzieję, że uda mi się doprowadzić ją do ładu.
Pozdrowionka ALL

Pozdrowionka ALL
- alibia1112
Witamysejek pisze:Witam wszystkich 2 tygodnie temu kupiłem Feroze 1,6 95kmteraz ją remontuję wymieniam wszystko co się da. Mam nadzieję, że uda mi się doprowadzić ją do ładu.
Pozdrowionka ALL
Też od ferci zaczynałem przygodę

CARPE DIEM
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
Witam wszystkich. Jestem ze Szczecina, w terenie co prawda jeżdże musso ale jako ze auto kompletnie nie sprawdzilo sie w tym czego oczekuje od auta terenowego wiec zarejestrowałem sie na tym forum bo w planach i to bardzo niedalekich jest rakieta 2,8.
Witaj rakieta tojak najbardziej trafny wybór jeżeli hodzi o teren i niewielkie fundusze 

Witaj
3mamy kciuki zatem
Naprawdę wdzięczne i niezawodne autko
3mamy kciuki zatem

Naprawdę wdzięczne i niezawodne autko

witam wszystkich od nie dawna jest posiadaczem rokiego 89r. no i musze zabrac sie za remont zawieszenie , polecicie może jakiś sklep dobrze zaopatrzony w zamienniki 

Witam wszystkich. Wczoraj zakupilem Feroze z 91 roku, 1.6 95KM, przebieg 100tys km, klima, el szyby, regulowana twardosc zawieszenia w 3 stopniach. Auto zakupilem w Szwajcarii. pozdrawiam
-
- jestem tu nowy...
Witaj. Miłego śmigania w błotku i poza nim 

Vitara była
Terrano I był
Samurai był
Terrano I był
Samurai był

Witam z Wrocławia, od czwartku zaprzyjaźniam się z Ferozą 90' po SWAPie na motor z Applausa (105KM). Przejechałem przez te 4 dni jakieś 700km po szosie i dziś z 2h chrzest w terenie. To moje pierwsze autko terenowe i jestem pod wrażeniem dzielności terenowej (zakopałem się tylko raz
).
Na szosie autko głośne i telepie (strasznie ma nisko zestopniowaną skrzynię biegów, prędkość obrotową 3k na 5tym biegu osiąga tuż powyżej 80km/h) za to ma fajnie działające wspomaganie i super gładko pracującą skrzynię biegów. Wczoraj dałem toto poprowadzić żonie i podoba się jej bardzo
Plany:
-lepsze opony (teraz są AT Kumho)
-lift (w zależności od tego czy będą wymagały tego większe opony)
-wypiaskowanie i pomalowanie drugiego kompletu felg jakie dostałem wraz z autem,
-zapełnienie bagażnika gratami typu gumiaki, łopata itp,
-ogarnięcie rudej (mieszka w nadkolach z tyłu)
-konserwacja ramy i podlogi,
-uruchomienie dodatkowych reflektorów (są na aucie, nie działają),
-dopranie wnętrza,
-możliwe że zrobię polerkę lakieru, wiem że nie ma wielkiego sensu w terenówce ale Feroza jest czarna a to najwdzięczniejszy kolor jeśli chodzi o wydobycie głębi lakieru. Najwyżej będzie sobie błyszczał pod błotem

Na szosie autko głośne i telepie (strasznie ma nisko zestopniowaną skrzynię biegów, prędkość obrotową 3k na 5tym biegu osiąga tuż powyżej 80km/h) za to ma fajnie działające wspomaganie i super gładko pracującą skrzynię biegów. Wczoraj dałem toto poprowadzić żonie i podoba się jej bardzo

Plany:
-lepsze opony (teraz są AT Kumho)
-lift (w zależności od tego czy będą wymagały tego większe opony)
-wypiaskowanie i pomalowanie drugiego kompletu felg jakie dostałem wraz z autem,
-zapełnienie bagażnika gratami typu gumiaki, łopata itp,
-ogarnięcie rudej (mieszka w nadkolach z tyłu)
-konserwacja ramy i podlogi,
-uruchomienie dodatkowych reflektorów (są na aucie, nie działają),
-dopranie wnętrza,
-możliwe że zrobię polerkę lakieru, wiem że nie ma wielkiego sensu w terenówce ale Feroza jest czarna a to najwdzięczniejszy kolor jeśli chodzi o wydobycie głębi lakieru. Najwyżej będzie sobie błyszczał pod błotem

Ta różnica w mocy silników feroza applause nie zależy przypadkiem od osprzętu a nie samego słupka? Wydaje mi się, że przekładając słupek hd-e od applausa pod budę z osprzętem ferozy moc pozostanie tak jak wcześniej 

Witam wszystkich jestem tu swiezak takze prosze o wyrozumialosc. a wiec mam w planach kupic feroze( bedzie to drugie auto w domu na weekendy po polnych drogach , lesnych duktach na poczatek bez szalenstw)warunek 4 miejsca, niepotrzebuje niewiadomo jak wielkiego auta, mam 186 cm i ok 90 kg i obawiam sie ze vitara bedzie zbyt ciasna. na auto chce wydac ok 10 kola i z tego co czytam i przegladam to chcialbym feroze. mam dobry kontakt w holandii i tam juz wlasnie po 2-2,5 tysia euro sa dosc ladne okazy, z tymze koledzy na co zwrocic uwage przy zakupie? wiem ze problemem jest rdza ale co jeszcze? jak jest z czesciami? straszna lipa czy h*jowo ale stabilnie
? jak z awaryjnoscia? szukac od razu z gazem? niewykluczam ze z czasem bym chcial wprowadzac jakies modyfikacje bo wiadomo apatyt rosnie w miare jedzenia
(co? ja tu nie wjade?
) . no wlasnie prosilbym wszystkich o jakies porady na temat ww auta. z gory dziekuje za odpowiedzi . pozdro

- RADEK_DUZY
-
Witam Was,
Jako że od sierpnia stałem się współwłaścicielem Rocky-ego i zaczynam wertować tematy Wam bliższe i dalsze, przyszła pora żeby się przywitać.
Zatem witam Szanowne Grono Posiadaczy i pozdrawiam
Jako że od sierpnia stałem się współwłaścicielem Rocky-ego i zaczynam wertować tematy Wam bliższe i dalsze, przyszła pora żeby się przywitać.
Zatem witam Szanowne Grono Posiadaczy i pozdrawiam
Kiedyś Frontera '93 2,4 benzyna+gaz
Obecnie Daihatsu ROCKY '91 2,8TD (DL-52)(F75 wagon)
Obecnie Daihatsu ROCKY '91 2,8TD (DL-52)(F75 wagon)
-
- jestem tu nowy...
Witamy 

Vitara była
Terrano I był
Samurai był
Terrano I był
Samurai był

-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witam
Adam z Pszowa.
Od kilku dni jestem posiadaczem rakiety rocznik 93' 2.8 TD.
Może ktoś ze śląska zerknie i poinstruuje mnie w jakiej kondycji jest Rocky? Jestem absolutnie świeżakiem...
Adam z Pszowa.
Od kilku dni jestem posiadaczem rakiety rocznik 93' 2.8 TD.
Może ktoś ze śląska zerknie i poinstruuje mnie w jakiej kondycji jest Rocky? Jestem absolutnie świeżakiem...

Siema, jestem Bartek z Warszawy.
Mam swojego Rocky'ego z '88 silnik 2,8 z przebiegiem 300 345 km
Cieszę się nim już prawie rok bez większych problemów
Mam swojego Rocky'ego z '88 silnik 2,8 z przebiegiem 300 345 km
Cieszę się nim już prawie rok bez większych problemów