Jakie sprzęgło do Ferozy?

Feroza, Wildcat, Rocky

Moderator: s3R

Awatar użytkownika
IWO_FERCIA

Re: Jakie sprzęgło do Ferozy?

Post autor: IWO_FERCIA » śr kwie 28, 2010 4:05 pm

jaciomp ..... nie gadaj że załatwileś sprzęgło ?? jak to możliwe ?? znałam kiedyś jednego takiego co co imprezka palił sprzęglo i na lawecie wracał :) ale ty aż tak nie paliłeś sprzęgła z tego co widziałam ??
Rrakieta Rakieta
Arkę Noego zbudował jeden amator Titanica armia profesjonalistów
Noe był kobietą

E.T
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: E.T » śr kwie 28, 2010 9:30 pm

jaciomp pisze:Ej no jak mam się oduczyć palić sprzęgło cwaniaki co? Nie uzywacie lewego pedału do zmiany biegu czy jak? wydaje mi się, ze jeżdżę bardzo spokojnie, zresztą Ferka nie pozwala na szaleństwo typu ostre starty i palenie gumy a jazda na półsprzęgle tylko w korkach i na parkingu....

Moja fercia pali laczka bez problemu i ze startem też nie mam problemów :) tylko czasem nity w tarczy nie dają rady :)
Pozdro 4 all
FEROZA 1,6

jaciomp

Post autor: jaciomp » czw kwie 29, 2010 12:44 pm

jaciomp ..... nie gadaj że załatwileś sprzęgło ?? jak to możliwe ?? znałam kiedyś jednego takiego co co imprezka palił sprzęglo i na lawecie wracał :) ale ty aż tak nie paliłeś sprzęgła z tego co widziałam ??
Przecie napisałem, ze wyregulowałem naciąg linki i jest ok. Nawet mechanikowi nie chciało się sprawdzić co jest przyczyną. Prawdopodobnie się rozciągnęła i nawet regulacja się skończyła ta z zawleczką przy grodzi bo innej nie znalazłem.
Moja Ferka ma słabiutki start, na at 235 nie ma szans ruszyć do przodu z piskiem na suchym czarnym, nie wiem czemu. Muszę się przejechać inną.
Fercia`93
606297666

cool_louis
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: cool_louis » wt maja 04, 2010 7:55 pm

Ja musiałem już wymienić sprzęgło i mechanik niestety założył mi JC PREMIUM. Teraz przy lekkim wciśnięciu pedału sprzęgła coś żechocze, drga chyba ta łapa co załącz sprzęgło. Mechanior stwierdził że ta łapa to się wykrzywiła od starego sprzęgła bo już pewnie ciężko chodziło i żeby nie żechotało to on założy może jakąś sprężynkę odciągająca łapę czy coś takiego!!! :o nie wiem co o tym myśleć. Na pewno wiem że było wcześniej bezgłośne a teraz hałasuje. Skąd się biorą drgania, że to aż słychać?może to łożysko? Przerabiał ktoś może podobny przypadek?
pozdr

Awatar użytkownika
s3R

Post autor: s3R » wt maja 04, 2010 9:00 pm

Mechanik może mieć racje. Sprężyna może pomóc.
Zdrapek i poharatka

cool_louis
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: cool_louis » śr maja 05, 2010 9:14 am

Ale czy przygięta łapa może powodować drgania? czyli nie koniecznie kiepskie wykonanie sprzęgła JC PREMIUM?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Daihatsu”