Dlaczego Ferozy są takie tanie ?
Moderator: s3R
Dlaczego Ferozy są takie tanie ?
bo jak tak sobie patrzę po cenach to Samuraje (te już potrafią kretyńskie pułapy osiągać) ale rozstrzał cenowy ogromny, Vitary również od 2-3 tysi do 20tu jak dobrze doinwestowane i utrzymane. Ferozy mocno dolny pułap, okolice 4 tysi max. A wydawało mi się że to mocno "bliźniacze" auto do Vitarki...
CO jest z tymi autami nie tak że tak mocno nie trzymają cen ?
CO jest z tymi autami nie tak że tak mocno nie trzymają cen ?
- Misiek Cypr
-
Re: Dlaczego Ferozy są takie tanie ?
Feroza sie licho na zmote nadaje. Jest mniej podatna niz Vitara. Ale dla tych co liftuja dwa cale, wkladaja MT i jezdza tak latami, to jest bardzo dobra opcja. Mocny silnik, lekkie, mniej rdzewieje niz suzuki.
No i nie jest przerobiona z traktora ogrodowego, slowem mechanicy nasi ja malo znaja. A szkoda, bo to dobre auto.
No i nie jest przerobiona z traktora ogrodowego, slowem mechanicy nasi ja malo znaja. A szkoda, bo to dobre auto.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
No właśnie tak patrzę że prawie każda oferowana ma 1.6 16V 97KM pod maską, wygląda to jak wygląda, Vitara też jakoś szczególnie du*y nie urywa tyle że jak poszukałem to jest tu cała litania do spisów/opisów problemów w niej występujących i tak se myślę że to może właśnie jest przyczyną tak niskich cen tego auta: ta ilość potencjalnych problemów jakie mogą się przytrafić...
A jak z dostępnością części zamiennych i ich cenami ?
Bo Disco II np jest równie popularny w gratach co XJ albo ZJ tyle że te do Disco są 4x droższe...
A jak z dostępnością części zamiennych i ich cenami ?
Bo Disco II np jest równie popularny w gratach co XJ albo ZJ tyle że te do Disco są 4x droższe...

- Misiek Cypr
-
Dostepnosc czesci jest, ale jak z cenami to nie wiem
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Używałem kilka lat-żadnych problemów z mechaniką/remontowałem silnik-ząb czasu/,pali troche za dużo,niezależny przód kiepski terenowo.Ceny części normalne,jak od dużych terenówek,czasem mała dostepność.Mały bagażnik.
Ogólnie to samochód "rekreacyjny",ale z wszelkimi atutami/4wd,reduktor/.Korozja tylnych nadkoli i ramy.
Jest poprawny,ale upy nie urywa.Słabo "motowalny",choc były przypadki v8
Zdaje mi się dobry dla kogoś kto ma służbowe wycieczki w teren i musi czasem do miasta.Na trasie niemęczący.
Ogólnie to samochód "rekreacyjny",ale z wszelkimi atutami/4wd,reduktor/.Korozja tylnych nadkoli i ramy.
Jest poprawny,ale upy nie urywa.Słabo "motowalny",choc były przypadki v8

Zdaje mi się dobry dla kogoś kto ma służbowe wycieczki w teren i musi czasem do miasta.Na trasie niemęczący.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
Dobre egzemplarze ferozy nie są tanie, tanie są te zajechane. Albo silnik ma sie ku końcowi, albo rama krzywa
A może się bronie, bo za feroze dalem prawie 8k
ale chociaż silnik zrobiony od podstaw, jakoś wygląda i z ramą nie ma problemu

A może się bronie, bo za feroze dalem prawie 8k

Prawdy pewnie ponadczasowe, mające zastosowanie w każdej marce: jak tanie to wszystkiego można się spodziewać.