Rocky dl 72

Feroza, Wildcat, Rocky

Moderator: s3R

tomekhydra
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Rocky dl 72

Post autor: tomekhydra » śr lut 20, 2019 8:20 pm

Witam. Potrzebuje porady od mądrzejszych :oops: Od pewnego czasu mój rocky ( 92r 2,8 td dl72) ma problem z zapalaniem na zimno ; bardzo długo kręci , zapala nierówno i w towarzystwie kłębów białego dymu i zapachu ropy. Jak już zapali i pochodzi 2-3 min odpala bez problemów - zimny czy ciepły. Myślałem że problem jest w ,,schodzącym" paliwie a więc ; sprawdziłem wszystkie świece żarowe , wymieniłem wszystkie wężyki w układzie paliwowym, zamontowałem zaworek zwrotny między filtrem a zbiornikiem, wymieniłem filtr z korpusem, sprawdziłem wtryskiwacze. Wszystko ok, a zapalać nie chce.
Podejrzenie padło na ew przestawienie rozrządu ale nie chcę rozbabrać kolejnej rzeczy niepotrzebnie więc proszę o pomoc jak to zdjagnozować i co to może być.

pzdr tomek

Awatar użytkownika
-FoX-

Re: Rocky dl 72

Post autor: -FoX- » ndz kwie 14, 2019 8:51 pm

Jak masz DL72 to całkowicie normalne.

A tak całkiem serio - DL52.
Druga sprawa miałem podobnie- wyrobione gniazda zaworowe w głowicy. Wrażenie jakby zalewał się olejem. Po regeneracji wszystko jak ręką odjął i palił przepięknie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Daihatsu”