Uchwy do kinetyka
Moderator: s3R
Uchwy do kinetyka
Gdzie i jak zamontowac z przodu w Ferozie uchwyt do kinetyka? A moze wystarczy uchwyt fabryczny?
Cholerna sprezynka
- MACIEK KRAKÓW
W Rocky-im jest oryginalnie 1 hak przykrecany do ramy (dokladnie taki jak Warn-a w sklepie4x4), zamontowalem u Siebie jeszcze drugi taki sam oryginalny z drugiej strony bo sa fabryczne miejsca w ramie podobnie jak na wyciagarke
Moze w Ferozie jest podobnie a co do oryginalnych hakow to sa bardzo wytrzymale

Moze w Ferozie jest podobnie a co do oryginalnych hakow to sa bardzo wytrzymale

Bertone FREECLIMBER I 2.7i 91r.
Suzuki Jimny 1.3i 07r. 30" MT 2xARB
Suzuki GV I 3D 2.0TD 05r.
- Damian
-
- Kontaktowanie:
W ferozie fabryczne z przodu nie dają rady. Po n-tym razie szarpania na kinetyku z mocnej wtopy się wyginają.
W ogóle to i zderzaki są marne. Pisałeś o wyprawach w góry wcześniej. Często w takich warunkach niezbędne jest użycie hilifta. Zrób sobie, chociażby proste, ale mocne stalowe zderzaki z porządnymi zaczepami i będziesz miał raz a dobrze.
Pozdr
W ogóle to i zderzaki są marne. Pisałeś o wyprawach w góry wcześniej. Często w takich warunkach niezbędne jest użycie hilifta. Zrób sobie, chociażby proste, ale mocne stalowe zderzaki z porządnymi zaczepami i będziesz miał raz a dobrze.
Pozdr
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
A co z fabrycznymi progami? One tez nie wygladaja za solidnieDamian pisze:W ferozie fabryczne z przodu nie dają rady. Po n-tym razie szarpania na kinetyku z mocnej wtopy się wyginają.
Pozdr
Cholerna sprezynka
- MACIEK KRAKÓW
- MACIEK KRAKÓW
Damian masz 100% racjiDamian pisze:Spawać zgrabne kątowniki i montować bezpośrednio do ramy, warto je też połączyć pod podwoziem i machnąć od razu płytę pod skrzynie. To akurat najmniejszy problem
Jak się spotkamy to Ci powiem co i jakDzwoń

Po co robic robote dwa czy wiecej razy jak mozna raz a dobrze

- MACIEK KRAKÓW
Nie o to mi chodziloBng862 pisze:Niewiem nic niewidać zeby były motane wyciągały mnie z niejednej opresji,i takie same oba są na 3 srubencjie

Proponuje zapodac jeszcze taki uchwyt przy haku holowniczym, gdzie jest przykrecany na 4 sruby do ramy miedzy zderzakami z tylu

W koncu tez mam dwa uchwyty (haki) fabryczne z przodu zamontowane i z fabrycznym wszystkim oraz ten uchwyt i hak z tylu

Ostatnio zmieniony śr kwie 05, 2006 7:31 pm przez MACIEK KRAKÓW, łącznie zmieniany 1 raz.
- MACIEK KRAKÓW
Raczej nie, bo w Krakowie jest kilka Rocky-ich i zaden nie mial dwoch fabrycznie a jak sie patrzy po necie to tez nie maja dwochmisio pisze:a może to było tak, że wychodziły z fabryki z dwoma, a u Ciebie jeden uktradli i musiałeś dokupować![]()
wydaje mi się że 2 haki były fabryczne... zresztą zerkne do manuala zaraz

- MACIEK KRAKÓW
W manualu jest JEDEN fabrycznie, przynajmniej w moim z 91 roku

Ostatnio zmieniony śr kwie 05, 2006 7:36 pm przez MACIEK KRAKÓW, łącznie zmieniany 1 raz.
- MACIEK KRAKÓW
no więc jest tak 
wygląda na to, że rocky sprze faceliftu miał dwa haki fabrycznie, na zdjęciach w necie można zobaczyć, jest tak u BNG, tak jest u mojego brata, nie chce mi się wierzyć, że tylu ludzi by dokładało...
a roczniki koło 92 mają już jeden hak... manual mam też dla rockyego po facelifcie i jest jeden hak...
więc dalej nie ma rozwiązania

wygląda na to, że rocky sprze faceliftu miał dwa haki fabrycznie, na zdjęciach w necie można zobaczyć, jest tak u BNG, tak jest u mojego brata, nie chce mi się wierzyć, że tylu ludzi by dokładało...
a roczniki koło 92 mają już jeden hak... manual mam też dla rockyego po facelifcie i jest jeden hak...
więc dalej nie ma rozwiązania

Suzuki sj413 `85 nie motane