Amory przod rocky
Moderator: s3R
Amory przod rocky
Jak jest z tymi kayaba? Sa w rozmiarze 57-60cm po rozciagnieciu?
ZMienilem amorki na inne uzywane (te od Toyoty), trche sie poprawilo, ale nadal przod mi sie odbija na nierownosciach ...
[CENZURA]
ZMienilem amorki na inne uzywane (te od Toyoty), trche sie poprawilo, ale nadal przod mi sie odbija na nierownosciach ...
[CENZURA]
poległ pod Jesionem: Daihatsu Wildcat F75 2,8TD
Re: Amory przod rocky
zamienil stryjek siekierke na kijek , stare na starszebarteks pisze:Jak jest z tymi kayaba? Sa w rozmiarze 57-60cm po rozciagnieciu?
[CENZURA]

Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..
- MACIEK KRAKÓW
Resory wzmocnij jak u mnie to Ci na w....ch nie dobije drogowych, a dopiero ladnie w terenie zaczyna pracowac za to na drogach... no coz cos za cosbarteks pisze:ja mysle ze tanie tez dadza rade
A po za tym od dobijania mam inne lementy, najwazniejsze jest zeby tlumily i nie kosztowaly majątku, nie musza sie nazywac mają robić.

Bertone FREECLIMBER I 2.7i 91r.
Suzuki Jimny 1.3i 07r. 30" MT 2xARB
Suzuki GV I 3D 2.0TD 05r.
- MACIEK KRAKÓW
ymm jak kupisz takie tanie co dadzą rade i będą robiły to daj znać podziel sie wrażeniamibarteks pisze:ja mysle ze tanie tez dadza rade
A po za tym od dobijania mam inne lementy, najwazniejsze jest zeby tlumily i nie kosztowaly majątku, nie musza sie nazywac mają robić.

nie to żebym sie przypier ale tak dla podniesniea wiedzy co autor miała na mysli ( patrz wytłuszczony druk )

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Nie wiem co z tymi moimi kayabami auto skacze jak pileczka, amortyzatory sa wezsze i krotsze od poprzednich, w katalogu opisane byly do ferozy f 300, a jedna reka mozna je stlumic po wyjeciuMACIEK KRAKÓW pisze:Mam 4 KYB olejowo-gazowe i saColorado pisze:Ja kupilem gazowe kayaby i saW sumie na starych cieknacych orginalach bylo lepiej
Tani gruz, nie polecam

Cholerna sprezynka
porządny amortyzator typu heavy duty gazowo olejowy typu foam cell Irona czy nitrocharger Old Man Emu którego tłoczyszko ma 18 mm możesz powoli jedną rączka w cisnąc i wycisnąć ...ale spróbuj to zrobić bardzo szybko z taką częstotliwoscia i siła z jaką on pracuje w aucie ... i dlatego to taniego amortyzatora w aucie terenowym ktore jest upalne nikt mnie nie przekonaKoni pisze:To dziwne bo generalnie gazówki nie da sie tak łatwo scisnąć jedną ręką, jak jest dobra oczywiście
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Ja mam właśnie takie gdzie tłok ma 18mm i w tym wypadku akurat, do upalania w terenie, do seryjnych nikogo nie przekonuje, przeciwnieEskapada pisze:porządny amortyzator typu heavy duty gazowo olejowy typu foam cell Irona czy nitrocharger Old Man Emu którego tłoczyszko ma 18 mm możesz powoli jedną rączka w cisnąc i wycisnąć ...ale spróbuj to zrobić bardzo szybko z taką częstotliwoscia i siła z jaką on pracuje w aucie ... i dlatego to taniego amortyzatora w aucie terenowym ktore jest upalne nikt mnie nie przekonaKoni pisze:To dziwne bo generalnie gazówki nie da sie tak łatwo scisnąć jedną ręką, jak jest dobra oczywiście

gg 3041301
Mnie wychodzi że ma 6 ale tu jest dokładnie jak cośEskapada pisze:ile piór ma resorColorado pisze:Czekam na przelewy i zamawiamKoni pisze:Zamówiłes cały zestawTak chce zamowic caly zestaw+41mm
i jaka jest nośność resora plus ile

gg 3041301
Chyba sprzedawca mnie w blad wprowadzil. Twierdzi ze sa dwa zestawy. Jeden daje 28mm liftu a drugi 41. Ze stronki wynika mi ze to nie sa parametry liftu tylfo 28mm to srednica drazka a 41mm to srednica amortyzatoraKoni pisze:Mnie wychodzi że ma 6 ale tu jest dokładnie jak cośEskapada pisze:ile piór ma resorColorado pisze:Czekam na przelewy i zamawiamTak chce zamowic caly zestaw+41mm
i jaka jest nośność resora plus ile
http://www.4by4.pl/index.php?pid=5

Cholerna sprezynka
- MACIEK KRAKÓW
Wszystkie zestawy z literka B (DAI 008 BKF) sluza do UPALANIA w terenie a te z literka A (DAI 008 AKF)zapewniaja komfort ale mniejsza wytrzymalosc w terenieColorado pisze:Chyba sprzedawca mnie w blad wprowadzil. Twierdzi ze sa dwa zestawy. Jeden daje 28mm liftu a drugi 41. Ze stronki wynika mi ze to nie sa parametry liftu tylfo 28mm to srednica drazka a 41mm to srednica amortyzatoraKoni pisze:Mnie wychodzi że ma 6 ale tu jest dokładnie jak cośEskapada pisze: ile piór ma resori jaka jest nośność resora plus ile
http://www.4by4.pl/index.php?pid=5
A zestawy roznia sie chyba nosnoscia. A pior faktycznie szesc. Zestawy sa chyba trzy. Wie ktos blizej czym sie roznia i ile liftu daja

Z kolei literka G albo F na koncu oznacza rodzaj lftu zawieszenia jakie dany zestaw zapewnia G - mniejszy; F - najwiekszy

DAI 008 AKG
DAI 008 AKF
DAI 008 BKG
DAI 008 BKF

Bertone FREECLIMBER I 2.7i 91r.
A jaką wartość mają G i FMACIEK KRAKÓW pisze:Wszystkie zestawy z literka B (DAI 008 BKF) sluza do UPALANIA w terenie a te z literka A (DAI 008 AKF)zapewniaja komfort ale mniejsza wytrzymalosc w terenieColorado pisze:Chyba sprzedawca mnie w blad wprowadzil. Twierdzi ze sa dwa zestawy. Jeden daje 28mm liftu a drugi 41. Ze stronki wynika mi ze to nie sa parametry liftu tylfo 28mm to srednica drazka a 41mm to srednica amortyzatoraKoni pisze: Mnie wychodzi że ma 6 ale tu jest dokładnie jak cośhttp://www.4by4.pl/index.php?pid=5
A zestawy roznia sie chyba nosnoscia. A pior faktycznie szesc. Zestawy sa chyba trzy. Wie ktos blizej czym sie roznia i ile liftu daja
![]()
![]()
![]()
Z kolei literka G albo F na koncu oznacza rodzaj lftu zawieszenia jakie dany zestaw zapewnia G - mniejszy; F - najwiekszy![]()
![]()
DAI 008 AKG
DAI 008 AKF
DAI 008 BKG
DAI 008 BKF
![]()

gg 3041301
- MACIEK KRAKÓW
- MACIEK KRAKÓW
co autor ma na mysliMACIEK KRAKÓW pisze:Kit z literka C sluzy do 4x4 przewozacych duze ciezary i ma dodatkowo wzmacniane zawieszenie tylne gdzie jest przestrzen ladunkowa glownie w pick up-ach![]()
![]()
Do Daihatsu jest nieoferowany

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
jestes pewien ze Iron robi zawiesznia plus 10 cmMACIEK KRAKÓW pisze:G - 50mm
F - cos kolo 100mm maxymalnie jak rozmawialem w IRONMAN-ie ale to bylo do ROCKY-iego

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33