jaki jest oryginalny wentylator w Ferce
Moderator: s3R
jaki jest oryginalny wentylator w Ferce
Witam i przepraszam za tak banalne pytanie ale kupilem Feroze z mocnymi przerobkami np wentylator chlodnicy jest na podpietym na stalem kablu z przelacznikiem dopraowadzonym do strodka , stad moje pytanie jak w oryginale wyglada wentylator chlodnicy
Z gory dziekuje za wszelka pomoc
Pozdrawiam
Radek
Z gory dziekuje za wszelka pomoc
Pozdrawiam
Radek
- Pawelec_wawa
-
- Kontaktowanie:
tu powinieneś znaleźć odpowiedz na swoje pytania.
http://www.users.on.net/~murcod/feroza/ ... System.pdf
U mnie nie ma zadnego przełacznika, jak jest gorący to sie włacza.
http://www.users.on.net/~murcod/feroza/ ... System.pdf
U mnie nie ma zadnego przełacznika, jak jest gorący to sie włacza.
Oryginalnie w ferozie wentylator jest na sprzegle wiskotycznym. W wiekszosci leciwych aut jakimi sa i nasze wisko pada np. z powodu braku oleju w srodku a wtedy pozostaje: wymiana, regeneracja lub przerobka na elektryka jak w Twoim przypadku. Wpisz sobie zreszta w tutejsza wyszukiwarke haslo "wisko" to wyskoczy Ci troche tematow i dowiesz sie co, jak i dlaczego. A tak na marginesie to mam nadzieje ze jak juz kupiles zmotana feroze to chyba nie chcesz jej zrobic na oryginal
Zreszta pochwal sie co to za zmota, jakies fotki poprosimy
Pozdro

Pozdro
Feroza '95
Bardzo dziekuje za odpowiedzi jestem mocnym nowicjuszem w temacie oczywiscie chcetnie zrobie zdjecia poki co jednak mam mocna walke wymienili mi uszczelke pod glowica najpier odpieli komp. i twierdzili ze bedzie jezdzic bez jak juz po 3 dniach go spieli ponownie to oddali autko ale bez podpietego czujnika temperatury teraz auto jedzi okropnie nie ma dynamiki itd... a przed naprawa bylem bardzo zadowolony z silnika wiec masa klopotow na starcie niestety.
- Pawelec_wawa
-
- Kontaktowanie:
Przygotuj sie na to ze bedziesz musial autko doprowadzic do uzytecznosci i poznac meandry Ferozy
Proces jest to mniej lub bardziej zlozony w zaleznosci od doswiadczenia kierwocy i zasobnosci portwela ale zycze powodzenia
Wiecej info o Daihatsu znajdziesz na www.warfs.org

Proces jest to mniej lub bardziej zlozony w zaleznosci od doswiadczenia kierwocy i zasobnosci portwela ale zycze powodzenia

Wiecej info o Daihatsu znajdziesz na www.warfs.org