Prośba o wytłumaczenie
Moderator: s3R
-
- jestem tu nowy...
Prośba o wytłumaczenie
Zakupiłem Ferozę i nieznam oznaczeń . 2H załączony jeden most 4H załączony dwa mosty a co oznacza 4L i jak to działa .
I jak mozna i kiedy jezdzić z tymi załaczeniami.
Dziekuję za pomoc .
I jak mozna i kiedy jezdzić z tymi załaczeniami.
Dziekuję za pomoc .
-
- jestem tu nowy...
- Pawelec_wawa
-
- Kontaktowanie:
2H na czarne - sprzegielka w piastach na FREE
4H i 4L to biegi ktore zalaczasz wtedy kiedy kola maja mozliwosc uslizgu - snieg, szuter - sprzegielka w piastach na LOCK
Mozna tez przjechac po czarnym z 2H i sprzegielkami na LOCK ale nie szybciej niz 50-60 km/h. Najlepiej jednak unikac takich sytuacji i rozpinac sprzegielka (FREE) na czarne.
Przeszukaj forum, na pewno znajdziesz wszystko na ten temat...
4H i 4L to biegi ktore zalaczasz wtedy kiedy kola maja mozliwosc uslizgu - snieg, szuter - sprzegielka w piastach na LOCK
Mozna tez przjechac po czarnym z 2H i sprzegielkami na LOCK ale nie szybciej niz 50-60 km/h. Najlepiej jednak unikac takich sytuacji i rozpinac sprzegielka (FREE) na czarne.
Przeszukaj forum, na pewno znajdziesz wszystko na ten temat...
[quote="Pawelec_wawa"]
Dlaczego??
Niektorzy maja na stale albo zaspawane i nic sie nie dzieje.
Po za tym ze kola obracaja most i wzrasta minimalnie zuzycie paliwa to nie ma przeciwskazan.
Ja z lenistwa nie rozpinam
Dlaczego??
Niektorzy maja na stale albo zaspawane i nic sie nie dzieje.
Po za tym ze kola obracaja most i wzrasta minimalnie zuzycie paliwa to nie ma przeciwskazan.
Ja z lenistwa nie rozpinam

Cholerna sprezynka
- Jakub PAJERO 2.5TD
- Jakub PAJERO 2.5TD
Jak juz kiedyś pisałem i nie był to dowcip, zamiast sprzęgiełek mam wstawione dwie fest sprężyny od tapczanuPawelec_wawa pisze: Mozna tez przjechac po czarnym z 2H i sprzegielkami na LOCK ale nie szybciej niz 50-60 km/h. Najlepiej jednak unikac takich sytuacji i rozpinac sprzegielka (FREE) na czarne.

A 4L to bieg zredukowany, używaj go jak jest naprawdę ciężko np.: strome podjazdy, duże błoto, piasek i głęboki śnieg. Najlepiej umów się z kimś w terenie to wszystkiego się nauczysz.
- Pawelec_wawa
-
- Kontaktowanie: