Jakie założyć ZWYKŁE drogowe opony? (Chodzi mi o to czy ktoś wie jakie rozmiary sprawdzją się najlepiej). Acha, na 15tkę. Może ma ktoś używane w dobrym stanie? No i w dobrej cenie

Moderator: s3R
Opona MT praktycznie rzecz biorąc nie może zamulać auta. Na pogoroszenie osiągów auta ma wpływ rozmiar opony. Byc moze to Twoje wrażenia subiektywne a byc moze masz pond wymiarową oponę ...winnetou pisze: .... ja mam odwrotny problem. Ferkę mam od kilku dni (na oponach MT). Głównie będę jeździł po czarnym (narazie) czasem zjeżdżając na zwykłe, piaszczyste, polne dróżki (płasko, że już bardziej być nie może). Opony, w które obuta jest moja Ferozka na asfalcie dobijają mnie zamulaniem auta i szumem.
Również polecam. Jako zimówek używam Fulda Tramp 4x4 MIX i oprócz błota (do którego przecież nie są przeznaczone) spisują się bez zarzutów.Eskapada pisze:Opony Ci tej firmy polecam nie są drogie i jakościowo bardzo dobre
Jak się rozmiar zgadza to na czarne się pewnie nadadzą...Ale jeśli w tych samych pieniądzach to polecam jednak 4x4.winnetou pisze:Dzięki za odpowiedzi. Ale pojawia sie kolejne pytanie: Czy jesli firma nie ma w ofercie wyróżnionej opcji opon 4x4 to szukac w "dostawczych"? Nadają sie takie na czarne w terenówce?
TomaszRT pisze:Jak się rozmiar zgadza to na czarne się pewnie nadadzą...Ale jeśli w tych samych pieniądzach to polecam jednak 4x4.winnetou pisze:Dzięki za odpowiedzi. Ale pojawia sie kolejne pytanie: Czy jesli firma nie ma w ofercie wyróżnionej opcji opon 4x4 to szukac w "dostawczych"? Nadają sie takie na czarne w terenówce?
Dotyczy to niestety nie tylko opon...Bogdan 4x4 pisze:Wiem, że ludzie cuda zakładają na swoje auta, a potem się dziwią, ze "tłucze" i "opona śliska"![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość