Feroza 1996r. problem z napędem przednim
Moderator: s3R
Feroza 1996r. problem z napędem przednim
Witam wszystkich.
Od 2 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Daihatsu Feroza 1996r. wersja LIMITED 1.6 16V. Przebieg 135 tys km (udokumentowany). Autko sciągnołem z Niemiec.
Mój problem polega na tym, że pd początku coś strzelało przy załączaniu 4H. Dodam, że sprzęgiełka mam automaty (z czego 1 nowy bo dostałem karton części, w którym jest stare sprzęgiełko w pudełku tego nowego)
Dzisiaj jadę po terenie miałem zapięty 4H i nagle się zorientowałem, że ciągną tylko tylne koła. Gdy dałem na 4L oła wogóle się nie kręciły (tak jakbym miał na luzie auto).
Jaka może być przyczyna powyższego problemu.
2-gie moje pytanko: Co ma wersja LIMITED w porównaniu do zwykłej ?
Z góry dzięki za pomoc
Od 2 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Daihatsu Feroza 1996r. wersja LIMITED 1.6 16V. Przebieg 135 tys km (udokumentowany). Autko sciągnołem z Niemiec.
Mój problem polega na tym, że pd początku coś strzelało przy załączaniu 4H. Dodam, że sprzęgiełka mam automaty (z czego 1 nowy bo dostałem karton części, w którym jest stare sprzęgiełko w pudełku tego nowego)
Dzisiaj jadę po terenie miałem zapięty 4H i nagle się zorientowałem, że ciągną tylko tylne koła. Gdy dałem na 4L oła wogóle się nie kręciły (tak jakbym miał na luzie auto).
Jaka może być przyczyna powyższego problemu.
2-gie moje pytanko: Co ma wersja LIMITED w porównaniu do zwykłej ?
Z góry dzięki za pomoc
Feroza 1.6 16V LIMITED 1996
Zaraz po zakupie kupiłem komplet nowych opon.Davido pisze:Opony na osiach masz takie same? Może reduktor masz spierdzielony? Napisz co masz w tej wersji limited to Ci powiem czym się różni, bo konstrukcyjnie napewno nie, jedynie wyposażeniem pewnie.
Co do wyposarzenia to mam:
-el. lusterka
-el. szyby
-centralny zamek
-el. regulowane przednie lampy
-fotele jakby sportowe
-twardy dach i miękki dach
-hak
-dzielon tynla kanapa
Chyba wsio.
Re: Feroza 1996r. problem z napędem przednim
naped 2 WDKuman pisze:2-gie moje pytanko: Co ma wersja LIMITED w porównaniu do zwykłej ?

Mistrzow uprasza sie o spokoj
Hehe można jaśniejjogibabuu pisze:naped 2 WDKuman pisze:2-gie moje pytanko: Co ma wersja LIMITED w porównaniu do zwykłej ?

Jeszcze jedno pytanko:
Jakie macie zbiorniki paliwa bo mi wchodzi max 45 litrów...
Nie znalazłem działu "sprzedam" dlatego napisze tutaj.
Do sprzedania mam miękki dach do Ferozy.
Więcej na aukcji:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=186157154
Do sprzedania mam miękki dach do Ferozy.
Więcej na aukcji:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=186157154
- Pawelec_wawa
-
- Kontaktowanie:
- DziadekRocky
-