silnik do rocky
Moderator: s3R
silnik do rocky
Czy ktoś próbował włożyc do rakiety inny silnik?
Chodzi mi o silniki innych marek.
Mój 2,8 D zaczyna zdychać pomału. Ceny oryginałów nawet używanych są wysokie np 2,8 td ok 2.5 tys pln ( dla porównania do toyoty podobny ok 1 tys pln)
Będę wdzięczny za pomysły i wszelkie sugestie.
Mój 2,8 D zaczyna zdychać pomału. Ceny oryginałów nawet używanych są wysokie np 2,8 td ok 2.5 tys pln ( dla porównania do toyoty podobny ok 1 tys pln)
Borowiackie Stowarzyszenie Driftingu Polnego
gdzie silniki od toyoty za tysiaka sprzedają? daj jakies namiary
wierze w UFO i zielone ludziki...
http://www.bandzior4x4.pl
- caterpillar
nie mam czasu, no i żelazna dopiero w pazdzierniku wiec nic mnie nie mobilizuje do pracy 

wierze w UFO i zielone ludziki...
- caterpillar
Re: silnik do rocky
Byla chyba taka toyota blizard, poprostu rocky z silnikiem tyoty 2,4 dOjo pisze:Czy ktoś próbował włożyc do rakiety inny silnik?
Jednak u nas bardzo zadka, szczegolow nie znam
2,5 za turobo diesla w dobrym stanie to jest moim zdaniem do pryjecia cena,
Kolega ze normalny remont silnika w parchu (glowica byla ok) dal 8400

Ostatnio zmieniony pt maja 11, 2007 6:49 pm przez caterpillar, łącznie zmieniany 1 raz.
GG: 1105809
- caterpillar
- MACIEK KRAKÓW
uważam że twój pomysło plan jest do bani – chcesz kupic inny używany motor nie mając nigdy gwarancji ze nie wpier..niczysz się na minę. Po drugie jak kupować to taki sam bo nie będzie XXL problemów to z dopasowanie do skrzyni do poduszkami pod motor a to linkami dźwigienkami elektryką i cała masą pierduł która zawsze sie mszczą – na cholerę Ci się męczyć i rzeźbić – tylko po to żeby zaoszczędzić 500 zł –jak szukasz oszczędności na poziomie 500 zł to jak palisz to nie pal jak pijesz piwo to przestań a po kwartale zaoszczędzisz nie mniej niż 500 zł
Jak planujesz to auto mieć jakiś czas to zrób mu przyzwoity remont na oryginalnych częściach a auto odwdzięczy się się długim bezawaryjnym żywotem. To jest najlepsze rozwiązanie
Jak planujesz to auto mieć jakiś czas to zrób mu przyzwoity remont na oryginalnych częściach a auto odwdzięczy się się długim bezawaryjnym żywotem. To jest najlepsze rozwiązanie
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- daihatsu_rocky_evo
- jestem tu nowy...
Co prawda to prawdaEskapada pisze:uważam że twój pomysło plan jest do bani – chcesz kupic inny używany motor nie mając nigdy gwarancji ze nie wpier..niczysz się na minę. Po drugie jak kupować to taki sam bo nie będzie XXL problemów to z dopasowanie do skrzyni do poduszkami pod motor a to linkami dźwigienkami elektryką i cała masą pierduł która zawsze sie mszczą – na cholerę Ci się męczyć i rzeźbić – tylko po to żeby zaoszczędzić 500 zł –jak szukasz oszczędności na poziomie 500 zł to jak palisz to nie pal jak pijesz piwo to przestań a po kwartale zaoszczędzisz nie mniej niż 500 zł

.....Ale ja osobiście lubię experymanty (takie miałem minn.) np: Wołga z Merolem, Łada z dislem od Pasata, Polonez z 2.0 ze Sierry 120kM, Polonez z 2.0 Fiat 132, Nivka z Cytryną 1.9D. A ostatnio chodził mi pomysł że jak by mi padł motor w Rakiecie to może BMW 2,4 (2.5?) TDS.
Lubię wyzwania, mój ulubiony program to MONSTER GARAŻ

...najważniejsze żeby obrotomierz był na czerwonym...
Rocky2.8TD,Niva(?),ExplorerII4.0
Rocky2.8TD,Niva(?),ExplorerII4.0
@ Eskapada
"uważam że twój pomysło plan jest do bani "
Też generalnie przychylam sie do tej opinii choć nie do końca.
Temat rzuciłem na zasadzie "a może ktoś... kiedyś.." miło by było odpalic rokola z dajmy nato 120 konnym silnikiem
A tak nawiasem, Mario kroi rokiego z bmw V 12
Sam jestem ciekawy co mu z tego wyjdzie.
Efekt motania suzy (nie na oryginalnych częściach
) można obejrzeć
www.suzukownia.pl/sciganka.wmv
"uważam że twój pomysło plan jest do bani "
Też generalnie przychylam sie do tej opinii choć nie do końca.
Temat rzuciłem na zasadzie "a może ktoś... kiedyś.." miło by było odpalic rokola z dajmy nato 120 konnym silnikiem
A tak nawiasem, Mario kroi rokiego z bmw V 12
Sam jestem ciekawy co mu z tego wyjdzie.
Efekt motania suzy (nie na oryginalnych częściach

www.suzukownia.pl/sciganka.wmv
Borowiackie Stowarzyszenie Driftingu Polnego
- caterpillar
No nie wiem czy takowe sa wogule do dostania np. tlokiEskapada pisze:(...)
A jak sa to cena z kosmosu pewnie
Na ogrinalnych mostachOjo pisze: A tak nawiasem, Mario kroi rokiego z bmw V 12

GG: 1105809
- caterpillar