naprawa zawieszenia

Feroza, Wildcat, Rocky

Moderator: s3R

mario okk
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

naprawa zawieszenia

Post autor: mario okk » pt maja 25, 2007 11:37 am

padły mi resory, auto jeździ przechylone na prawy bok. Może ktoś poleci mi fachowy warsztat w zachodniopomorskim ?
Trzecie najmniejsze pióro ma z jednej strony klamrę U , w lewym jest z przodu a w prawym resorze z tyłu, czy to możebyc przyczyną (myślę, że ktoś założył odwrotnie) złej pracy zawieszenia, nie są też równe odległości pomiędzy osiami mierzone ma wys kół a auto nie nosi oznak wypadku. Z góry dzięki za pomoc, pozdrowionka.

Awatar użytkownika
IWO_FERCIA

Post autor: IWO_FERCIA » pt maja 25, 2007 2:12 pm

Też cię serdecznie witamy.......

Jak masz zmyślnego mechaniora to powinien znać jakiegoś kowala który ci dorobi pióro - to jest najtańsza metoda.....
Rrakieta Rakieta
Arkę Noego zbudował jeden amator Titanica armia profesjonalistów
Noe był kobietą

Awatar użytkownika
barteks

Post autor: barteks » pt maja 25, 2007 3:22 pm

Mam resor od Toyoty zalozony jako drugie pioro z przodu, swietnie dziala, choc nie mam pojecia z jakiej to bylo toyoty ani ktore pioro (wygladalo na glowne lub drugie w kolejnosci bo mialo zagiecia na koncach - uszy)
poległ pod Jesionem: Daihatsu Wildcat F75 2,8TD

mario okk
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mario okk » pn maja 28, 2007 8:40 am

Oczywiście witam wszystkich forumowiczów
Dzięki za podpowiedzi, chyba wizyta w warsztacie kowalskim będzie najleprzym rozwiązaniem.
nie wiem co jest z tymi różnymi wymiarami, przejechałem 3000 km i na oponkach nie ma śladu nierównomiernego zuzycia, autko prowadzi się doskonale bez jakichkolwiek tendencji do uciekania w bok a poza przechyłem różnica na osiach jest wielka (3,3 cm)???
Niby wszystko ok ale jak pomierze to sie wkurzam.
Musze wjechać na kanał i dokładnie pomierzyć od różnych pkt. odniesienia.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Daihatsu”