Feroza i rozrusznik ^^

Feroza, Wildcat, Rocky

Moderator: s3R

Kaksodu
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Feroza i rozrusznik ^^

Post autor: Kaksodu » ndz cze 03, 2007 4:02 pm

Witam wszystkich ponownie !
Pisze z ramienia wlasciciela daihatsu ferozy :P Obecnie jestem tylko pasazerem. Poprzednio pytalem sie o jazde na gazie bardzo dziekuje za odpowiedzi :) Teraz jest inna sprawa a mianowicie problem z rozrusznikiem ... do tej pory zapalal za drugim razem a teraz podobno trzeba niezle sie nakrecic kluczykiem zanim odpali :P Poszperalem na forum i znalazlem 2 temaciki z podobnym problemem "rozrusznik zamiast krecic wydaje dziwne dzwieki" pisaliscie cos o jakis zworach miedzianych czy jakos tak o brudnych stykach.... nie moge sie w tym polapac. Czy moze ktos lopatologicznie wyjasnic co sie moglo w takim rozruszniku uszkodzic. Jak juz mowilem objawy sa takie : rozrusznik wydaje dziwne odglosy , zadko zapala :P Powiem tylko ze silnik i akumulatorek sa w porzadku. Za wszelkie bledy terminologiczne przepraszam kompletnie sie na tym nie znam ledwo 18 lat nabilem i udalo mi sie ruszyc samochodem z miejsca :P [po wielu probach ... biedna skrzynia biegow :P]

piotr_tk

Kontaktowanie:

Post autor: piotr_tk » ndz cze 03, 2007 4:17 pm

nie wiem jakie objawy ma dokąłdnie rozrusznik w tej ferozie o którje piszesz, ale z moim rozrusznikiem też był problem i go po prostu wyminieniłm , u mnie padł bendiks- nowy kosztował tyle co rozrusznik używany, ale możesz mieć zjechane szczotki. te dwie rzeczy sie mogły zepsuć ewentualnie.ale sprawdz najpierw kable, może gdzieś jest słaby styk
daihatsu feroza 1.6 - BFG 30", żona-pilot, home-made snorkel, łopata, kinetyk, 2 szekle :)

Kaksodu
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Kaksodu » ndz cze 03, 2007 4:30 pm

Wiesz moze ile taki nowy rozrusznik moze kosztowac ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Daihatsu”