dokładny wymiar simmeringu
Moderator: s3R
dokładny wymiar simmeringu
bardzo prosze o dokładny wymiar simmeringu do reduktora od strony wałka wychodzącego na przedni dyfer do dathatsu ferozy rocznik 1991
Własnie wczoraj wymieniałem,dokładny wymiar to;48x30x8.Ja nie mogłem takiego dostac i kupiłem 48x30x10,pasuje bez żadnego problemu(cena 10zł.)
Patrol GR 2.8TD.www.forum4x4.pl '' Patrol Włocławek'' na FB
@karaś wpisz może ten rozmiar w tym temacie http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=42953 zostanie dla potomnych, a i znaleźć będzie łatwiej.
Feroza '95
- ArtekRadom
- Kontaktowanie:
Tak jak pisałem wcześniej ,nie inaczej 48x30x8 taki wyjąłem,i tak było na nim napisane.Założyłem 48x30x10 i jest ekstra ,gram oleju nie wycieka.Skąd u was te wymiary się biorą?
- ArtekRadom
- Kontaktowanie:
- ArtekRadom
- Kontaktowanie:
Wszystkie wymiary simmeringów, spisane z katalogów CORTECO i NOK umieściłem w temacie "simmeringi w mostach i ................"
Wymiary na 100% prawidłowe, u mnie wszystko sie zgadzało, a ruszyłem już wszystkie o których pisałem tyle że w rakiecie, a nie sądzę że komuś chciało by się akurat na stronach o ferozie w katalogu zamieszczać nieprawidłowe informacje
Wymiary na 100% prawidłowe, u mnie wszystko sie zgadzało, a ruszyłem już wszystkie o których pisałem tyle że w rakiecie, a nie sądzę że komuś chciało by się akurat na stronach o ferozie w katalogu zamieszczać nieprawidłowe informacje
ROCKY 2.8D '88
nie jest kolego ciaśniejszy ,tylko 2mm grubszy.W niczym to nie przeszkadza jest tam wystarczająco miejsca.Nie chcę się sprzeczać i na tym zakończe,jestem praktykiem a w katalogach czasami cuda piszą ,zresztą jak auto jest nie nowe,to lepiej założyc już ciaśniejszy.Bo jest w tym miejscu wytarty,prawda?

- ArtekRadom
- Kontaktowanie:
Przeczytaj dokładnie post kolegi, gdzie pisze o wymiarach, nie chodzi mi o to że jest wyższy na 10, tylko że jest ciaśniejszy 30 a powinien być 32, handluję uszczelniaczami od 7lat i wiem że każdy uszczelniacz ma swoje odchyłki i zakładanie ciaśniejszego mam sens tylko wtedy gdy wałek jest już wytarty albo szlifowany, a jakbyś nie doczytał to wszystkie wymiary simmeringów są sprawdzone u mnie w rakiecie i u znajomego w Ferce. A 2mm ciaśniej przy tak małym wymiarze to nie jest dobry pomysł, odchyłki są mierzone w dziesiątkach milimetrów, są do tego normy, jak chcesz chętnie podeślę.karaś pisze:nie jest kolego ciaśniejszy ,tylko 2mm grubszy.W niczym to nie przeszkadza jest tam wystarczająco miejsca.Nie chcę się sprzeczać i na tym zakończe,jestem praktykiem a w katalogach czasami cuda piszą ,zresztą jak auto jest nie nowe,to lepiej założyć już ciaśniejszy.Bo jest w tym miejscu wytarty,prawda?![]()
ROCKY 2.8D '88