obudowa przedniego mostu pomóżcie

Feroza, Wildcat, Rocky

Moderator: s3R

barbarka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

obudowa przedniego mostu pomóżcie

Post autor: barbarka » śr wrz 26, 2007 7:22 pm

cześć wszystkim którzy mają Daihatsu Feroza czy jest ktoś mi wstanie doradzić gdzie moge kupić obudowę do przedniego mostu.a może ktoś ma sprzedać.pojechaliśmy moją ferozką w teren pustynny no i stał się.pękła obudowa tylko ona, układ różnicowy jest w porządku.proszę pomóżcie.a wolałbym samą obudowę bo cały most jest drogi od 400 do 700 zł używany.

Awatar użytkownika
chiquito83

Post autor: chiquito83 » śr wrz 26, 2007 8:58 pm

400zl? drogo? obawiam sie ze to jest najtansze i najszybsze rozwiazanie, stary most moge odkupic jakby co, przydalyby mi sie bebechy :)21

piotr_tk

Kontaktowanie:

Post autor: piotr_tk » śr wrz 26, 2007 9:11 pm

chiquito83 pisze:400zl? drogo? obawiam sie ze to jest najtansze i najszybsze rozwiazanie, stary most moge odkupic jakby co, przydalyby mi sie bebechy :)21
popieram , środek zawsze się przyda, ja własnie ukręciłem most, kupiłem drugi a ten stary remontuję - poleciał mechanizm różnicowy
daihatsu feroza 1.6 - BFG 30", żona-pilot, home-made snorkel, łopata, kinetyk, 2 szekle :)

Awatar użytkownika
pibis

Post autor: pibis » śr wrz 26, 2007 10:05 pm

Skasowalas obudowe? Mysalalem, ze wszystkie Ferki maja plyte slizgowa? Moja ma...

piotr_tk

Kontaktowanie:

Post autor: piotr_tk » śr wrz 26, 2007 10:54 pm

pibis pisze:Skasowalas obudowe? Mysalalem, ze wszystkie Ferki maja
plyte slizgowa? Moja ma...
]
płyta dobra rzecz, własnie kupiłem mimo ze nie rozwaliłem mostu z zewnątrz
jakby ktos chciał mogę pomierzyc i podac wymiary takiej oryginalnej, albo wrzuce link do strony gdzie jest wymyślona osłowna
daihatsu feroza 1.6 - BFG 30", żona-pilot, home-made snorkel, łopata, kinetyk, 2 szekle :)

Awatar użytkownika
zboj
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: zboj » czw wrz 27, 2007 7:16 am

piotr_tk pisze:jakby ktos chciał mogę pomierzyc i podac wymiary takiej oryginalnej, albo wrzuce link do strony gdzie jest wymyślona osłowna
Podaj linka jak możesz.
Daihatsu Feroza 91r.

barbarka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: barbarka » czw wrz 27, 2007 7:51 pm

dzięki za wszystkie rady a co do płyty to moja ferozka taką posiada ale jak się jeździ ekstrymalnie to i ona nie pomoże.czekam na dalsze rady.

Awatar użytkownika
chiquito83

Post autor: chiquito83 » czw wrz 27, 2007 8:09 pm

barbarka pisze:dzięki za wszystkie rady a co do płyty to moja ferozka taką posiada ale jak się jeździ ekstrymalnie to i ona nie pomoże.czekam na dalsze rady.
ekstremalnie :lol:

jakie chcesz rady? cudow nie ma, jak myslisz ze to sie da pospawac to jestes w mylnym bledzie :wink:

barbarka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: barbarka » czw wrz 27, 2007 9:10 pm

sory ekstremalne. cudów się nie spodziewam ale licze że ma ktoś do sprzedania obudowę do przedniego mostu.a co się da zespawać a co nie to wiem dobrze mąż jest spawaczem.piszcie dalej.

piotr_tk

Kontaktowanie:

Post autor: piotr_tk » czw wrz 27, 2007 9:16 pm

zboj pisze:
piotr_tk pisze:jakby ktos chciał mogę pomierzyc i podac wymiary takiej oryginalnej, albo wrzuce link do strony gdzie jest wymyślona osłowna
Podaj linka jak możesz.
http://dougfreeze.com/daihatsu/burlz/index.html

i snorkel jest tu opisany, dokładnie wg instrukcji zrobiłem i robi :)

Awatar użytkownika
zboj
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: zboj » czw wrz 27, 2007 9:25 pm

piotr_tk, dzięki, ale ta stronka zbyt konkretna nie jest. Projekt zrobiony odręcznie można wybaczyć, ale przydałby się fotki z montarzu i efektu końcowego.
Snorkel zrobiony tanim kosztem z rury pcv. Moim zdaniem bardzo udanie, no bo po co wywalać ponad 500 szelestów na kawałek plastiku.

barbarka, to mąż się stara, a żona off-roaduje. Powodzi się, co :wink:?
Daihatsu Feroza 91r.

Awatar użytkownika
zboj
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: zboj » czw wrz 27, 2007 9:28 pm

barbarka pisze:sory ekstremalne. cudów się nie spodziewam ale licze że ma ktoś do sprzedania obudowę do przedniego mostu.a co się da zespawać a co nie to wiem dobrze mąż jest spawaczem.piszcie dalej.
Skoro mąż jest spawaczem, to niech zrobi osłonę z blachy 3 mm i zostaje tylko przykręcić do ramy, czy innych elementów podanych na stronie (?).
Daihatsu Feroza 91r.

barbarka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: barbarka » czw paź 25, 2007 6:59 pm

witam,no juz po wszystkim nie ma co trzeba było kupić nową obudowę i zrobić lepszą osłonę.pozdrawiam :P

Awatar użytkownika
barteks

Post autor: barteks » pt paź 26, 2007 11:58 am

Zdjęcia osłonki, pojekt, wskazówki poprosimy!!
poległ pod Jesionem: Daihatsu Wildcat F75 2,8TD

barbarka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: barbarka » pt paź 26, 2007 6:32 pm

witam.co do osłony do ciężko opisać jak to jest zrobione najlepiej by było obejżeć ale jest już zamocowana i nie ma jak zrobić zdjęcia.a zrobiona jest z blachy 6 i 8 ryflówki.zapraszam do nas. mąż chętnie pokaże i powie co i jak.albo na wspólną przejażdżkę oczywiście każdy swoim samochodem w niedziele /28.10.07/ 14-14.30 w chechle na bunkrze.pojeździmy. :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Daihatsu”