obudowa przedniego mostu pomóżcie
Moderator: s3R
-
- jestem tu nowy...
obudowa przedniego mostu pomóżcie
cześć wszystkim którzy mają Daihatsu Feroza czy jest ktoś mi wstanie doradzić gdzie moge kupić obudowę do przedniego mostu.a może ktoś ma sprzedać.pojechaliśmy moją ferozką w teren pustynny no i stał się.pękła obudowa tylko ona, układ różnicowy jest w porządku.proszę pomóżcie.a wolałbym samą obudowę bo cały most jest drogi od 400 do 700 zł używany.
- chiquito83
popieram , środek zawsze się przyda, ja własnie ukręciłem most, kupiłem drugi a ten stary remontuję - poleciał mechanizm różnicowychiquito83 pisze:400zl? drogo? obawiam sie ze to jest najtansze i najszybsze rozwiazanie, stary most moge odkupic jakby co, przydalyby mi sie bebechy
daihatsu feroza 1.6 - BFG 30", żona-pilot, home-made snorkel, łopata, kinetyk, 2 szekle 

Skasowalas obudowe? Mysalalem, ze wszystkie Ferki maja plyte slizgowa? Moja ma...
Jeep Cherokee XJ Sport
Pyrkon 2009 - Poznański Konwent Fantastyki
Pyrkon 2009 - Poznański Konwent Fantastyki
]pibis pisze:Skasowalas obudowe? Mysalalem, ze wszystkie Ferki maja
plyte slizgowa? Moja ma...
płyta dobra rzecz, własnie kupiłem mimo ze nie rozwaliłem mostu z zewnątrz
jakby ktos chciał mogę pomierzyc i podac wymiary takiej oryginalnej, albo wrzuce link do strony gdzie jest wymyślona osłowna
daihatsu feroza 1.6 - BFG 30", żona-pilot, home-made snorkel, łopata, kinetyk, 2 szekle 

- chiquito83
http://dougfreeze.com/daihatsu/burlz/index.htmlzboj pisze:Podaj linka jak możesz.piotr_tk pisze:jakby ktos chciał mogę pomierzyc i podac wymiary takiej oryginalnej, albo wrzuce link do strony gdzie jest wymyślona osłowna
i snorkel jest tu opisany, dokładnie wg instrukcji zrobiłem i robi

piotr_tk, dzięki, ale ta stronka zbyt konkretna nie jest. Projekt zrobiony odręcznie można wybaczyć, ale przydałby się fotki z montarzu i efektu końcowego.
Snorkel zrobiony tanim kosztem z rury pcv. Moim zdaniem bardzo udanie, no bo po co wywalać ponad 500 szelestów na kawałek plastiku.
barbarka, to mąż się stara, a żona off-roaduje. Powodzi się, co
?
Snorkel zrobiony tanim kosztem z rury pcv. Moim zdaniem bardzo udanie, no bo po co wywalać ponad 500 szelestów na kawałek plastiku.
barbarka, to mąż się stara, a żona off-roaduje. Powodzi się, co

Daihatsu Feroza 91r.
Skoro mąż jest spawaczem, to niech zrobi osłonę z blachy 3 mm i zostaje tylko przykręcić do ramy, czy innych elementów podanych na stronie (?).barbarka pisze:sory ekstremalne. cudów się nie spodziewam ale licze że ma ktoś do sprzedania obudowę do przedniego mostu.a co się da zespawać a co nie to wiem dobrze mąż jest spawaczem.piszcie dalej.
Daihatsu Feroza 91r.
-
- jestem tu nowy...
witam.co do osłony do ciężko opisać jak to jest zrobione najlepiej by było obejżeć ale jest już zamocowana i nie ma jak zrobić zdjęcia.a zrobiona jest z blachy 6 i 8 ryflówki.zapraszam do nas. mąż chętnie pokaże i powie co i jak.albo na wspólną przejażdżkę oczywiście każdy swoim samochodem w niedziele /28.10.07/ 14-14.30 w chechle na bunkrze.pojeździmy.