Witam serdecznie mam Problem z odpaleniem
Moderator: s3R
Witam serdecznie mam Problem z odpaleniem
Witam Mam Ferozkę z 91r. Ostatnio wymieniłem pompę paliwa i teraz znowu jest z nią problem tzn. autko postało jakieś 2 tygodnie na kanale jak robiłem lift, teraz nie mogę jej za chiny odpalić pompa paliwa wogóle nie pracuje nawet nie jęknie
Może ktoś wie gdzie tkwi problem albo już to mieliście będę wdzięczny za pomoc
Pozdro
Może ktoś wie gdzie tkwi problem albo już to mieliście będę wdzięczny za pomoc
Pozdro
- MACIEK KRAKÓW
Proponuje sprawzic przekaznik od pompy paliwa, bo mogl sie po prostu zawesic i z tego powodu pompa nie dziala
P.S. Mialem tak ostatnio u Siebie

P.S. Mialem tak ostatnio u Siebie

Ostatnio zmieniony pn paź 01, 2007 8:46 pm przez MACIEK KRAKÓW, łącznie zmieniany 1 raz.
Bertone FREECLIMBER I 2.7i 91r.
Suzuki Jimny 1.3i 07r. 30" MT 2xARB
Suzuki GV I 3D 2.0TD 05r.
Suzuki Jimny 1.3i 07r. 30" MT 2xARB
Suzuki GV I 3D 2.0TD 05r.
- MACIEK KRAKÓW
- MACIEK KRAKÓW
dziś wyciągałem z miękkiej ziemi VW Transportera załadowanego toną gruzu - zapadł się i usiadł na ramie
, trza było odkopywać, ale mały problem , pomiędzy kolejnym ruszeniem podczas wyciągania - gasiłem silnik bo łopatą trzeba było machać co chwilę, na 4L samochód słabo odpalał , trzeba było kręcić rozrusznikiem ok.5 sek (zawsze pali na dotyk)
ktoś wie o co chodzi?

ktoś wie o co chodzi?
Ostatnio zmieniony śr paź 03, 2007 9:05 pm przez randallek, łącznie zmieniany 1 raz.
- chiquito83
no właśnie mi też coś nie tentego , podałem suchy fakt, nie wiem czy ma coś wspólnego...chiquito83 pisze:nie widze zwiazkurandallek pisze:d na 4L samochód słabo odpalał
a może odpalał tak dlatego że duży wysiłek miał:)
a trzeba przyznać , ładnie ciągnął.
mogę wrzucić zdjęcia z pobojowiska które po tym transporterze zostało, tzn dziury w ziemi itp

- chiquito83
Witam ponownie to ja miałem właśnie problem z pompą paliwową
zdemontowałem ją :
okazało się że jest ona w miarę prosta (o ile była oryginalna)Paliwo jest pompowane systemem takich rolek które wtłaczają paliwo do pompy, dalej jest podawane przez silniczek do zaworku zwrotnego i w końcu do przewodu
Po rozebraniu wszystkiego okazało się że rolki były zabrudzone w środku była jakaś maź która przyblokowała je, po wyczyszczeniu całego mechanizmu pompa zaczęła pracować normalnie i wreszcie pompować
Autko odpaliło
Na koniec podziękowania dla wszystkich chcących mi pomóc pozdrawiam
zdemontowałem ją :
okazało się że jest ona w miarę prosta (o ile była oryginalna)Paliwo jest pompowane systemem takich rolek które wtłaczają paliwo do pompy, dalej jest podawane przez silniczek do zaworku zwrotnego i w końcu do przewodu
Po rozebraniu wszystkiego okazało się że rolki były zabrudzone w środku była jakaś maź która przyblokowała je, po wyczyszczeniu całego mechanizmu pompa zaczęła pracować normalnie i wreszcie pompować
Autko odpaliło
Na koniec podziękowania dla wszystkich chcących mi pomóc pozdrawiam
- chiquito83
pali juz normalnie, na dotyk , tylko sie zaniepokoilem ze cos zepsulem podczas tego wyciagania bo smierdzialo , sprzeglo chyba, juz wszystko okchiquito83 pisze:ja bym sprobowal na benzynie zobaczyc jakie efekty sa, znaczy odpalic przejechac i zgasic tez na benzynie, pozniej odpalacrandallek pisze:jest, a ma to jakiś związek?