Ilu amperowy jest alternetor w rakiecie - silnik DL51
Moderator: s3R
bosch jakaś zmota, zdięcie ciężko zrobić interkuler obudowa filtra i alternator zasłaniają , jest podłączony pod orginalnym i jakaś kontrolka ładowania w kabinies3R pisze:Zrób jakieś foto jak masz to podłączone. Ten drugi z czego masz ?
Możesz przybliżyć tą zmiane w alternatorze?? Mam 2 windy po 12000LBS i muszę prądu dorobićKoni pisze:Ja mam takie rozwiązanie : jeden alternator ale zmodyfikowany przez elektryka, aku 120ah. Wyciągarka jest, trochę dodatkowych światełek również. Prądu mam pod dostatkiemByła opcja dołożenia drugiego gdyby ten wzmocniony nie dawał rady ale okazało się że jest OK.
Przy fabrycznym alternatorze i aku, po założeniu wyciągarki, prądu brakło podczas pierwszego jej użycia.
Diody są wsadzone mocniejsze i inny regulator napięcia.Gierek pisze:Możesz przybliżyć tą zmiane w alternatorze?? Mam 2 windy po 12000LBS i muszę prądu dorobićKoni pisze:Ja mam takie rozwiązanie : jeden alternator ale zmodyfikowany przez elektryka, aku 120ah. Wyciągarka jest, trochę dodatkowych światełek również. Prądu mam pod dostatkiemByła opcja dołożenia drugiego gdyby ten wzmocniony nie dawał rady ale okazało się że jest OK.
Przy fabrycznym alternatorze i aku, po założeniu wyciągarki, prądu brakło podczas pierwszego jej użycia.
A mierzył elektryk jaki prąd daje??Koni pisze:Diody są wsadzone mocniejsze i inny regulator napięcia.Gierek pisze:Możesz przybliżyć tą zmiane w alternatorze?? Mam 2 windy po 12000LBS i muszę prądu dorobićKoni pisze:Ja mam takie rozwiązanie : jeden alternator ale zmodyfikowany przez elektryka, aku 120ah. Wyciągarka jest, trochę dodatkowych światełek również. Prądu mam pod dostatkiemByła opcja dołożenia drugiego gdyby ten wzmocniony nie dawał rady ale okazało się że jest OK.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości