Pompa Paliwa Pomocy!!!!
Moderator: s3R
- general maximus
- jestem tu nowy...
Pompa Paliwa Pomocy!!!!
Witam. Jestem od niedawna posiadaczem ferozy 1.6 16 V rocznik 1992. I auto sprawuje się ok. Tylko ostatnio starsznie zaczęła buczec mi pompa paliwa jak sądze. czasem ma problemy z odpaleniem. Czytałem posty na temat takiego zachowania się Furiatki i idealnie wpisuje się to w zepsutą albo psującą się pompę paliwa. Pomóżcie
Gdzie mogę znaleźc taką pompkę i za ile?? Pozdrawiam

- general maximus
- jestem tu nowy...
Prawda, prawda
Zrobię to jutro, w sensie sprawdzę przewody i filterek. Powiedz mimo wszystko jak jest z dostępnością właśnie takich pompek?
- general maximus
- jestem tu nowy...
Na ebay.de pompa nowa 149 euro .W Rzeczpospolitej używki sam podzwoń z Allegro .Pompa bardzo rzadko siada.
Instrukcja sprawdzania :
Pompka znajduje się zprawej strony z tyłu w okolicy zbiornika paliwa .Filterek który się najczęściej zatyka, jest w przewodzie dolotowym do pompy. jak zdejmiesz ten przewód to go zobaczysz .Możesz też zdjąć przewód z drugiej strony pompki i przy silniku i zobaczyć czy da sie przedmuchać
Instrukcja sprawdzania :
Pompka znajduje się zprawej strony z tyłu w okolicy zbiornika paliwa .Filterek który się najczęściej zatyka, jest w przewodzie dolotowym do pompy. jak zdejmiesz ten przewód to go zobaczysz .Możesz też zdjąć przewód z drugiej strony pompki i przy silniku i zobaczyć czy da sie przedmuchać
witam,
trochę odświeżam temat, bo i u mnie coś nie halo.
Mianowicie od paru dni głośno chodzi pompka paliwowa. Przed jej ew. wymianą chciałbym sprawdzić filtr. Czytam, że oprócz filtra węglowego w komorze silnika jest jakiś filterek między bakiem a pompką? On jest wewnątrz przewodu paliwowego? Można go przeczyścić? Czy kupić nowy, nie będzie z tym problemu?
Doda, że silnik na wtrysku.
trochę odświeżam temat, bo i u mnie coś nie halo.
Mianowicie od paru dni głośno chodzi pompka paliwowa. Przed jej ew. wymianą chciałbym sprawdzić filtr. Czytam, że oprócz filtra węglowego w komorze silnika jest jakiś filterek między bakiem a pompką? On jest wewnątrz przewodu paliwowego? Można go przeczyścić? Czy kupić nowy, nie będzie z tym problemu?
Doda, że silnik na wtrysku.
Kuba
ex: Suzuki Samurai cabrio 1.3 '91
ex: Pajero II 2.5 TD '92
ex: Feroza Limited 1.6i 16V '92
Filtr jest taki:
http://www.filtron.com.pl/2005/katalog/ ... _Pojazdu=1
Nie zmieniałem jednak jeszcze go więc więcej nic nie powiem o nim.
http://www.filtron.com.pl/2005/katalog/ ... _Pojazdu=1
Nie zmieniałem jednak jeszcze go więc więcej nic nie powiem o nim.
Filtr wymieniony, pompa nadal pracuje głośno.
Boję się, że skończy się gdzieś nagle w najmniej spodziewanym miejscu, więc będe planował zakupić nową.
Ktoś kupował, bo nie w kazdym sklepie mają taki asortyment?
Boję się, że skończy się gdzieś nagle w najmniej spodziewanym miejscu, więc będe planował zakupić nową.
Ktoś kupował, bo nie w kazdym sklepie mają taki asortyment?
Kuba
Bo nie chodzi panowie stricte o filtr paliwa, chodzi o taki mały koszyczek który znajduje się w przewodze zaraz za pompą, wyjmujecie pompeczkę i za nią jest taki mały koszyczek na syfy, najczęściej zapycha się rdzą z baku (albo innym syfem, u mnie w baku była ruda i dziury), przeczyszczenie go zazwyczaj pomaga na głośno chodzącą pompę, pozatym pasuje pompa od omegi 2,3-3,0 atm zewnętrzna koszt ok 90-130 PLN.
Off road po pachy
pompa paliwa do ferozy zewnętrzna
najlepiej kup pompkę od poloneza trucka bo jest solidnie wykonana i nic nie trzeba przerabiac jest prosta w montażu i stosunkowo tania. I jeszcze jedno te pompy nie lubią zaciągac powietrza bo wtedy siadają - zaczynają jęczec