Woda w moście
Moderator: s3R
Woda w moście
Dzisiaj przy wymianie oleju w przednim moście W Daihatsu Rocky `87 2,8td okazało się że jest w nim woda. Około 100g. Myśle że dostała się przez kule. Czy ktoś wie jakie uszczelki trzeba wymienić , chodzi o symbol lub rozmiar, bo nie chce tego rozbierać zanim nie będzie części. No i czy do wymiany potrzeba jakichś specjalnych narzędzi , czy zrobie to sam w garażu?
Pozdrawiam. Artur.
Pozdrawiam. Artur.
Re: Woda w moście
ZPDACZC pisze: Około 100g.

Jak to możliwe że się nie zmiksowała z olejem ?
Zdrapek i poharatka
No ciekawe...musiałeś chyba nie jeździć z napędem przednim.
Więc woda mogła się wlać przez kule a właściwie przez uszczelniacze na półośkach. Lub też przez odpowietrzenie. Powinieneś mieć wężyk od odpowietrzania gumowy na moście. Jeżeli nie cieknie ci z gruszki to z tej strony raczej woda nie mogła podejść.
Więc woda mogła się wlać przez kule a właściwie przez uszczelniacze na półośkach. Lub też przez odpowietrzenie. Powinieneś mieć wężyk od odpowietrzania gumowy na moście. Jeżeli nie cieknie ci z gruszki to z tej strony raczej woda nie mogła podejść.
Zdrapek i poharatka
- daniel sto
-
- daniel sto
-
Myśle że niepotrzebnie się irytujesz. Wszystkie tematy były juz poruszane po 5 razy to fakt, ale nowicjusze zawsze będą sie pytać o to co Tobie wydaje sie banalne. Myślę, że każdego nowego entuzjastę marki powinno się traktować życzliwie i z wyrozumiałością. To nie jest forum ekspertów, a dla użytkowników o różnym stopniu wtajemniczenia.s3R pisze:Wiesz kolega przeprowadził szczegółową ekspertyzę zawartości swojego dyfra i chciał się tym podzielić. Lepiej tak niż spytać. " Słuchajcie jak myślicie , kupiłem auto z powodzi w niemcowni, myślicie że mogę mieć w mostach wodę ? jeżeli tak to jak ją wypuścić."
A poza tym komu jak komu to właśnie Tobie powinno zależec na jak najwiekszej ilości forumowiczów, bo a nuż nowicjusz kliknie w link pod Twoimi postami. Byłoby miło....

Zyczliwy Ojo
Borowiackie Stowarzyszenie Driftingu Polnego
- daniel sto
-
Szacun dla OJAOjo pisze:Myśle że niepotrzebnie się irytujesz. Wszystkie tematy były juz poruszane po 5 razy to fakt, ale nowicjusze zawsze będą sie pytać o to co Tobie wydaje sie banalne. Myślę, że każdego nowego entuzjastę marki powinno się traktować życzliwie i z wyrozumiałością. To nie jest forum ekspertów, a dla użytkowników o różnym stopniu wtajemniczenia.s3R pisze:Wiesz kolega przeprowadził szczegółową ekspertyzę zawartości swojego dyfra i chciał się tym podzielić. Lepiej tak niż spytać. " Słuchajcie jak myślicie , kupiłem auto z powodzi w niemcowni, myślicie że mogę mieć w mostach wodę ? jeżeli tak to jak ją wypuścić."
A poza tym komu jak komu to właśnie Tobie powinno zależec na jak najwiekszej ilości forumowiczów, bo a nuż nowicjusz kliknie w link pod Twoimi postami. Byłoby miło....
Zyczliwy Ojo

4x4 FULL-GAZ KASZUBY
DAIHATSU ROCKY na mostach PATROLA
"DANIELO"
DAIHATSU ROCKY na mostach PATROLA
"DANIELO"
A to dopiero nowość. Mimo że jestem nowicjuszem to myśle że to olej jest ciemny, a woda przeźroczysta. A tak poza tym to jest mój ostatni post na tym forum, bo o co by się człowiek nie zapytał to są tylko śmiechy i wszyscy udają mądrych a nikt nic mądrego nie odpowie na zadane pytanie. Najlepiej napisać "to już było na forum" i grać mądrale.
Skoro wszystko już było to po co to forum.? Pozamykać tematy i w google szukać. Część postów, mimo licznych gwiazdek ich autorów, mimo że pisanych poważnie wydaje się być żartem. Fachowość porad poraża.
Skoda że człowiek spotyka się z brakiem zrozumienia wśród ludzi w których powinien mieć oparcie. Dziwne że wśród tych z którymi jeżdże takich nie ma. Wszyscy są życzliwi i służą pomocą.
Nie wszyscy muszą być inżynierami i znać się na wszystkim a to forum powinno służyć takiej pomocy.
Dla ekspertów takie pytania jak moje może są śmieszne, ale dla mnie nie.
Odpowiedź na moje pytanie powinna wyglądać tak:
Aby uszczelnić most, trzeba wymienić takie i takie uszczelki i można to zrobić w garażu(warsztacie), a gdy wyszła sprawa że auto stało długo w wodzie to można było napisać że to normalne i nie zawracać sobie tym głowy i nie ciągnąć dalej tematu.
Bawcie się dalej w VIRTUAL OFFROAD , nie wszyscy oczywiście.
wszystkiego najlepszego w Dniu Kobiet.
Skoro wszystko już było to po co to forum.? Pozamykać tematy i w google szukać. Część postów, mimo licznych gwiazdek ich autorów, mimo że pisanych poważnie wydaje się być żartem. Fachowość porad poraża.
Skoda że człowiek spotyka się z brakiem zrozumienia wśród ludzi w których powinien mieć oparcie. Dziwne że wśród tych z którymi jeżdże takich nie ma. Wszyscy są życzliwi i służą pomocą.
Nie wszyscy muszą być inżynierami i znać się na wszystkim a to forum powinno służyć takiej pomocy.
Aby uszczelnić most, trzeba wymienić takie i takie uszczelki i można to zrobić w garażu(warsztacie), a gdy wyszła sprawa że auto stało długo w wodzie to można było napisać że to normalne i nie zawracać sobie tym głowy i nie ciągnąć dalej tematu.
- IWO_FERCIA
-
Niech kolega nie będzie taki nerwowy... nie ma się co unosić ... Ja już rok szperam po tym forum i chociaż jestem kobietą ... to zawsze znajduję zrozumienie i wsparcie. Powiem więcej na Zlocie atmosferka był bardzo w porządku i jakoś nikt się ze mnie nie wyśmiewał i każdy chętnie podpowiadał jak i co można pomotać .
Z tego co widziałam na forum tej i innych marek w bardzo wielu przypadkach wiele odpowiedzi jest w gatunku "Użyj mocy szukaj" Tobie odpowiedziano ... nie rozumiem .....
Z tego co widziałam na forum tej i innych marek w bardzo wielu przypadkach wiele odpowiedzi jest w gatunku "Użyj mocy szukaj" Tobie odpowiedziano ... nie rozumiem .....
Rrakieta Rakieta
Arkę Noego zbudował jeden amator Titanica armia profesjonalistów
Noe był kobietą
Arkę Noego zbudował jeden amator Titanica armia profesjonalistów
Noe był kobietą
Punkt pierwszy : co Ty paliszZPDACZC pisze:A to dopiero nowość. Mimo że jestem nowicjuszem to myśle że to olej jest ciemny, a woda przeźroczysta. A tak poza tym to jest mój ostatni post na tym forum, bo o co by się człowiek nie zapytał to są tylko śmiechy i wszyscy udają mądrych a nikt nic mądrego nie odpowie na zadane pytanie. Najlepiej napisać "to już było na forum" i grać mądrale.

Punkt drugi : jak wiesz jak będzie wyglądała odpowiedź na twoje pytanie to po co je zadajesz

Punkt trzeci : liczę że nie odpowiesz na tego posta bo byś złamał swoją obietnicę

gg 3041301
Bądź słowny i nie odpowiadaj na mojego posta.ZPDACZC pisze:A to dopiero nowość. Mimo że jestem nowicjuszem to myśle że to olej jest ciemny, a woda przeźroczysta. A tak poza tym to jest mój ostatni post na tym forum
Ale jeśli to przeczytasz - to zapamiętaj:
Olej wlany do wody wypływa zawsze na jej powierzchnię.
Olej ma mniejszy ciężar właściwy od wody. To jest elementarna
fizyka z zakresu szkoły podstawowej. O tym że tłuszcz zbiera się
na powierzchni zupy wie każda gospodyni, nawet taka bez wykształcenia
technicznego....A ty tego NIE WIESZ!!! Siąść i płakać...

Rocky--->T II --->Samurai--->Jeep XJ 4.0--->Monterey/Galloper 

- ArtekRadom
- Kontaktowanie:
Koledzy i koleżanki, chciałbym powrócić do tematu może i drażliwego dla co niektórych, ale po weekendowej PIERÓNADZIE 2008, czyli po rajdzie pod napięciem w okolicach Radomia, stwierdziłem iż moje auto też wody nabrało i to nie tylko do przedziału pasażerskiego bo to poczuliśmy od razu stojąc w MALINOWYM POTOKU, któryż to był jedną z prób do pokonania, ale podczas wymiany klocków coś kapło mi na rękę. A że dzionek zapowiedział się słoneczny zabrałem sie za rozkręcanie, poszło całkiem sprawnie, maść która wypłynęła po wyjęciu półośki okazała się czymś co dawno już nie przypomina oleju, przy okazji wymieniłem sobie łożyska na piaście i na sworzniach górnym i dolnym, no i oczywiście simmeringi. Jutro kończę składanie, nawet nie przypuszczałem że dłubanie przy ROCKYERSIE, bo tak zostaliśmy ochrzczeni przez kolegów z radomia może sprawiać tyle frajdy.
Pierdół trochę napisałem jak ktoś nie chce niech nie czyta, teraz do sedna, woda nalała się według mnie i po konsultacji z bardziej doświadczonym EL-MATADOREM poprzez zbyt nisko umieszczone odpowietrzniki.
Pierdół trochę napisałem jak ktoś nie chce niech nie czyta, teraz do sedna, woda nalała się według mnie i po konsultacji z bardziej doświadczonym EL-MATADOREM poprzez zbyt nisko umieszczone odpowietrzniki.
ROCKY 2.8D '88
Hym... nie wiem jak masz wysoko ten odpowietrznik ale u mnie jest on dość wysoko mniej więcej 15cm nad nadkolem.ArtekRadom pisze: według mnie i po konsultacji z bardziej doświadczonym EL-MATADOREM poprzez zbyt nisko umieszczone odpowietrzniki.
Daihatsu Rocky 2.8 TDi
http://s216.photobucket.com/albums/cc63 ... filter=all
http://s216.photobucket.com/albums/cc63 ... filter=all