Witam serdecznie wszystkich czytających.
Mam dośc naiwne pytanie. Do czego jest kontrolka Check Engine i jak powinna się zachowywać ? Mam dwie ferozki z 94 jedna EL-II druga SE .
W jednej kontrolka ta nie zapala się wcale (może spalona żarówka ) a w drugiej zapala się po przekreceniu kluczyka do pozycji ON.
Kontrolka ta to właściwie nie napis tylko pomarańczowy symbol silniczka .
Może ktoś jest zorientowany jak to powinno być prawidłowo.
Z poważniem
Tomasz B.
Check Engine = mały pomarańczowy silniczek ???
Moderator: s3R
- Tomek-Wrocław
- jestem tu nowy...
Check Engine = mały pomarańczowy silniczek ???
Ferozki 2/94 i 12/94
- IWO_FERCIA
-
- Tomek-Wrocław
- jestem tu nowy...
Serdeczne dzięki za info.
Problem w tym , że u mnie ta kontrolka w jednej Ferce faktycznie zapala się przy przekręceniu kluczyka i potem gaśnie po zapaleniu. W drugiej natomiast nie zapala się wcale. Czy to może być coś poważnego ? czy tylko spalona kontrolka ? ( Czy kontrolki w Ferce się przepalają ? czy są na Ledach ?)
Z poważaniem
Tomasz B.
Problem w tym , że u mnie ta kontrolka w jednej Ferce faktycznie zapala się przy przekręceniu kluczyka i potem gaśnie po zapaleniu. W drugiej natomiast nie zapala się wcale. Czy to może być coś poważnego ? czy tylko spalona kontrolka ? ( Czy kontrolki w Ferce się przepalają ? czy są na Ledach ?)
Z poważaniem
Tomasz B.
Ferozki 2/94 i 12/94
Albo się spaliła albo zbyt często zapalała i ktoś wymontowałTomek-Wrocław pisze:Serdeczne dzięki za info.
Z poważaniem
Tomasz B.

gg 3041301