mocowanie plandeki
Moderator: s3R
mocowanie plandeki
czy może ktoś wie w jaki sposób mocowana jest plandeka do karoserii w ferozie, znalazłem jakieś dziury z gwintem ale nie mam mocowań i nawet nie wiem jak to wygląda, jeśli ktoś ma takie mocowania to jestem zainteresowany zakupem oraz kupię plandekę na szyber.
mocowanie plandeki
Być może nie ma plandeki na szyber ale u mnie są pod szybrem przykręcone rzepy więc podejrzewałem, że właśnie do plandeki. Ale może ktoś mi pomoże z tym mocowaniem z tyłu auta.
W moim przypadku są przykręcone listwy (do tego służą rzeczone otwory na śruby) plus składany pałąk (też śrubami mocowany). Pod listwy wchodzą szyny od plandeki, pałąk napina to wszystko. Boczne niby-szybki są dopinane na rzepy i zamek, podobnie tylna. Wszystko to razem nawet nie cieknie ale zabezpieczenie auta jest raczej symboliczne, np. mnie się przytrafił jakiś "rozrywkowy" gnojek ze scyzorykiem i teraz trochę łatania czeka jeśli będę chciał zakładać na lato plandekę.