jakieś trwalsze zamienniki
zamienniki czy może podklepac i dołożyc lage, od czego pasuje

Moderator: s3R
Trwale to są oryginały. Tam są resory paraboliczne. Nie można dokładaćK260 Inowrocław pisze: jakieś trwalsze zamienniki czy może podklepac i dołożyc lage, od czego pasuje
Świetny żartHinek pisze:Trwale to są oryginały. Tam są resory paraboliczne. Nie można dokładaćK260 Inowrocław pisze: jakieś trwalsze zamienniki czy może podklepac i dołożyc lage, od czego pasuje
do nich zwykłych piór. Ja dołożyłem po jednym piórze, ale parabolicznym, wziętym z innej Rakiety. Problem przestał istnieć.
Możesz też zamówić nowe, np: Ironman![]()
Pozdr.
Kupiłem swego czasu zużyte oryginalne przednie resory. Miejsce styku piór było zużyte. Główne pióro było przetarte prawie na wylot, a dolne zaostrzone na końcuK260 Inowrocław pisze:prz
a którą licząc od głownego wyjąłes lage
i gdzie ją dałes
to bede motał, tylko mnie dziwi że takie krótkie pomagajA przy katowaniu w terenieHinek pisze:Kupiłem swego czasu zużyte oryginalne przednie resory. Miejsce styku piór było zużyte. Główne pióro było przetarte prawie na wylot, a dolne zaostrzone na końcuK260 Inowrocław pisze:prz
i gdzie ją dałesWziąłem to dolne, skróciłem po kilka cm. z każdej strony i dodałem jako trzecie. Zawias zrobił się twardszy, ale bez przesady.
Buda sie wyraźnie podniosła. Na razie nic się nie zmienia.
Przedtem resory kowal wyklepał, ale na krótko tylko pomogło.
Teraz mam z przodu trzypiórowe resory made in Daihatsu![]()
Z tyłu główne pióra mam od Poloneza. Sprawdzają się. Przedtem oba były dorobione przez kowala i pękły. Tak że Poldek górą![]()
Pozdr
Hinek pisze:Kupiłem swego czasu zużyte oryginalne przednie resory. Miejsce styku piór było zużyte. Główne pióro było przetarte prawie na wylot, a dolne zaostrzone na końcuK260 Inowrocław pisze:prz
i gdzie ją dałesWziąłem to dolne, skróciłem po kilka cm. z każdej strony i dodałem jako trzecie. Zawias zrobił się twardszy, ale bez przesady.
Z tyłu główne pióra mam od Poloneza. Sprawdzają się. Przedtem oba były dorobione przez kowala i pękły. Tak że Poldek górą![]()
Pozdr
właśniedaniel sto pisze:Hinek pisze:Kupiłem swego czasu zużyte oryginalne przednie resory. Miejsce styku piór było zużyte. Główne pióro było przetarte prawie na wylot, a dolne zaostrzone na końcuK260 Inowrocław pisze:prz
Pozdr
Od poldka nie były za długie?
Są za długie. Fachowiec skrócił. Natomiast nie trzeba było wiercić nowego otworu wbrew temu co znalazlem gdzieś na forum.daniel sto pisze: Od poldka nie były za długie?
Hinek pisze:Kupiłem swego czasu zużyte oryginalne przednie resory. Miejsce styku piór było zużyte. Główne pióro było przetarte prawie na wylot, a dolne zaostrzone na końcuK260 Inowrocław pisze:prz
Pozdr
U mnie nie siada. Jak pisałem mam po trzy pióra. Główne + 2 pomocnicze.K260 Inowrocław pisze: Ale przednie napewno nie klapną po mocnym katowaniu w terenie,bo nie chce mi sie co chwile eksperymentowac
Hinek pisze:U mnie nie siada. Jak pisałem mam po trzy pióra. Główne + 2 pomocnicze.K260 Inowrocław pisze: Ale przednie napewno nie klapną po mocnym katowaniu w terenie,bo nie chce mi sie co chwile eksperymentowac
Pozdr
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość