Ogromny przebieg?
Moderator: s3R
- Vielebny
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Ogromny przebieg?
Czy jest możliwe aby Daihatsu Feroza z 1992 roku miała przejechane 371 000 km? Jest to dla mnie niewyobrażalne również z tego względu, że gaz zakładany w maju 2007 roku był przy przebiegu 202 000 km... W ciągu nieco ponad roku 170 000 km? To dziennie ok 450 km! Jak to mozliwe? 

- Hamman
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Szukałem i patrzyłem po literaturze i nie znalazłem żeby jakikolwiek rocznik ferki miał inaczej niż 5 cyferek na liczniku. To dobry towar dla handlarzy. Oglądałem na giełdzie i w komisach nieraz auta po co najmniej 180kkm przebiegu a w opisie stało 80kkm bo przecież licznik tak pokazuje.
Pewnie ma 271kkm. 69 tysięcy w półtora roku to i tak niezły wynik!
A tak w ogóle to DZIEŃ DOBRY...

Pewnie ma 271kkm. 69 tysięcy w półtora roku to i tak niezły wynik!
A tak w ogóle to DZIEŃ DOBRY...
#1 - GR Y60 (promień skrętu 14m), #2 - Feroza (promień skrętu 5m)
CB w terenie kanał 16
CB w terenie kanał 16
Vielebny pisze:Przepraszam,ze tak bez przywitaniaWitam i dzieki za zainteresowanie tematem. W tej Ferdzi jest 5 cyfr na czarnym tle i jedna (ostatnia) na bialym tle. Czyli jak odczytac przebieg 371001

Był Samuraj na MT
Była Navara na AT...
Jest Sharan 4Motion
Była Navara na AT...
Jest Sharan 4Motion

- apede
-
- Kontaktowanie:
A to suka...Grześ K. pisze:idąc tym tropem to moja ma ponad 340000 km przebiegu. Kto zechce sukę z takim przebiegiem

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
- IWO_FERCIA
-
Powiedzmy sobie szczerze, że setki metrów, bo się cyferki nie rozmazują ;P
Jeep Cherokee XJ Sport
Pyrkon 2009 - Poznański Konwent Fantastyki
Pyrkon 2009 - Poznański Konwent Fantastyki
- ArtekRadom
- Kontaktowanie:
- Vielebny
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Hmmm. Dziękuję za podpowiedzi, rzeczywiście ostatnia cyferka szybko się zmienia
Mam więc pytanie czysto teoretyczne jak zweryfikować przebieg auta, skoro powyżej 100 tys leci licznik od nowa
Trzeba rozumiem "na słowo honoru" czy jest inny sposób?
Albo zapytam inaczej - po ilu km trzeba w Ferci wymieniać rozrząd (średnio). Pozdrawiam

Albo zapytam inaczej - po ilu km trzeba w Ferci wymieniać rozrząd (średnio). Pozdrawiam

- Hamman
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Regulacja luzu zaworów co 40kkm, wymiana paska rozrządu co 100kkm - tak podaje producent.
Przebieg ustalasz na podstawie tych samych obserwacji co w plaskaczu tylko znacznie uważniej. Wszak niektóre terenówki w terenie jeżdżą, więc różne sprawy różnemu zużyciu ulegają.
Na każdym forum motoryzacyjnym a nawet na Allegro są porady jak określać faktyczny przebieg.
Przebieg ustalasz na podstawie tych samych obserwacji co w plaskaczu tylko znacznie uważniej. Wszak niektóre terenówki w terenie jeżdżą, więc różne sprawy różnemu zużyciu ulegają.
Na każdym forum motoryzacyjnym a nawet na Allegro są porady jak określać faktyczny przebieg.
#1 - GR Y60 (promień skrętu 14m), #2 - Feroza (promień skrętu 5m)
CB w terenie kanał 16
CB w terenie kanał 16
- Vielebny
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
No właśnie sprzedawca podał, że 5tys. km temu był wymieniony kompletny rozrząd. Stąd zapytanie, czy przebieg 170 tys. jest zaniżony...
Ogólnie samochód do zadbanych nie należy, czuć wszystkie dziury w mieście ale gdy pojechalismy pojeździć po lesie po deszczu to była rewelacja. Biegi wchodzą jednym palcem i zmiana na 4L i 4H działa równiez jak trzeba, więc to chyba najwazniejsze
Od razu zadam pytanie co to za przełącznik po lewej stronie kierownicy - 3 pozycje (H) - (N) - (S). Do czego to ma niby służyć? Domyslam się że Hard Normal i Soft ale czego dotyczy?
Ogólnie samochód do zadbanych nie należy, czuć wszystkie dziury w mieście ale gdy pojechalismy pojeździć po lesie po deszczu to była rewelacja. Biegi wchodzą jednym palcem i zmiana na 4L i 4H działa równiez jak trzeba, więc to chyba najwazniejsze

Od razu zadam pytanie co to za przełącznik po lewej stronie kierownicy - 3 pozycje (H) - (N) - (S). Do czego to ma niby służyć? Domyslam się że Hard Normal i Soft ale czego dotyczy?
http://www.warfs.org/manuals/F300-FS-Fr ... ension.pdf
W swojej nie mam takiego systemu,w związku z tym pojęcie moje w tym temacie jest mizerne.Jak widać na załączonym wyżej obrazku sterowanie twardościa amorków następuje przez obracanie pręta-zatem w sposób typowy /np w motocyklach/.Nie wiem jak to się spisuje w praktyce,ale patent uważam za niezły.
Na stronie:
http://www.warfs.org/content/view/21/1/
masz bardzo dużo ciekawych informacji i manuali.
W swojej nie mam takiego systemu,w związku z tym pojęcie moje w tym temacie jest mizerne.Jak widać na załączonym wyżej obrazku sterowanie twardościa amorków następuje przez obracanie pręta-zatem w sposób typowy /np w motocyklach/.Nie wiem jak to się spisuje w praktyce,ale patent uważam za niezły.
Na stronie:
http://www.warfs.org/content/view/21/1/
masz bardzo dużo ciekawych informacji i manuali.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
1. Pooglądaj dokładnie kiermana- czy powycierany( dobrzew idać na skórzanych)Vielebny pisze: Mam więc pytanie czysto teoretyczne jak zweryfikować przebieg auta, skoro powyżej 100 tys leci licznik od nowaTrzeba rozumiem "na słowo honoru" czy jest inny sposób?
![]()
2. Tfu, tfu- pedały

3. mieszek skrzyni biegów i stan gałki lewarka
4. tapicerka na wysokości lewego łokcia kierownika
5. szyba przednia- sprawdż czy jest z tego rocznika co auto i dodatkowo czy jest bardzo porysowana
6. odkoduj daty produkcji opon
Jeżeli auto ma powyżej 100 tkm w każdym przypadku coś będzie widać, przy przebiegu powyżej 200 tkm niektóre elementy są tak zużyte, że widać gołym okiem lamera