Feroza albo vitarka
Moderator: s3R
- czarny.piotr
-
Feroza albo vitarka
Interesuje mnie feroza, proszę kolegów o informację na co zwrócić uwagę przy zakupie, jakie są wersje wyposażenia (blokady, reduktory, itp). Czy warto kupować? Myslałem o benzynie. Albo vitara w benzynie 1,6 lub 2,0. Dzięki za pomoc
Ferozka występuje tylko w 1.6 benzyna. Samochody są porównywalne.
Kupując ferozę zwróć uwagę na:
1. Czy rama z tyłu nie jest przegnita
2. Czy nie był przegżany silnik.
W zależności jak będziesz używał to czy manuale czy automaty (sprzęgiełka)
Vitarką przyjemniej się jeździ po czrnym ale nie zamieniłbym mojej wysłużonej ferozy:)
Kupując ferozę zwróć uwagę na:
1. Czy rama z tyłu nie jest przegnita
2. Czy nie był przegżany silnik.
W zależności jak będziesz używał to czy manuale czy automaty (sprzęgiełka)
Vitarką przyjemniej się jeździ po czrnym ale nie zamieniłbym mojej wysłużonej ferozy:)
Frontera sport 2.8 tdi
Volvo XC 90 2.4 D5
Chrysler Pacifica 3,5
Yamaha Maxim 900
Volvo XC 90 2.4 D5
Chrysler Pacifica 3,5
Yamaha Maxim 900
- Misiek Cypr
-
Moim zdaniem, to Vitara duzo podatniejsza na motanie, choc z Feroza tez da sie cos zrobic.
W orginale, podobna awaryjnosc, jednak Vitary z racji motania pozniej bardziej awaryjne sa.
Jakby nie motac, porownywalne. Feroza ma z tylu resory a Vitara sprezyny.
W orginale, podobna awaryjnosc, jednak Vitary z racji motania pozniej bardziej awaryjne sa.
Jakby nie motac, porownywalne. Feroza ma z tylu resory a Vitara sprezyny.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Feroza jest tez troche wieksza od vitary (zauwazalnie wyzsza). Podobno vitary bardziej tez rdzewieja (szegolnie te hiszpanskie). Ja zastanawialem sie miedzy smurajem a vitara, a znajomy (wlasciciel vitary) polecil mi feroze. Powaznym minusem Ferozy jest jej dostepnosc/popularnosc. Na alledrogo jest ok 50 feroz i ok 1000 vitar do kupienia..
- Misiek Cypr
-