Filtr przeciwpyłkowy
Moderator: s3R
-
- jestem tu nowy...
Filtr przeciwpyłkowy
Witam mam pytanie czy fercia posiada w kabinie filtr pyłkowy taki jak mają osobówki jesli tak jak się do niego dobrac
Re: Filtr przeciwpyłkowy
dlaczego nikt nie odpowiedział na to pytanie?? Mam wrażenie, że nadmuch mam słaby, mimo ze obroty wiatraka sa ok. Moze to jakis filtr powietrza zabity, jezdzi sie po kurzących terenach, musi cos byc co filtruje powietrze, szukam i szukam, manuala przejzałem i nic..
Daihatsu Feroza 1,6 93' --> Ford Maverick 2,0 02'
o nie... musi cos byc, inaczej kurzyłoby sie w kabinie jak sie jedzie w kurzu.
w Rockym nie ma na 200% i wątpie żeby ferka miała. Może Ci gdzieś ruru się rozłączyły i dlatego słabo dmucha.
Witaj
Ja w mojej Ferci nie znalazłem takiego filterka
Ps. Jak się kurzy w kabinie wystarczy okna otworzyć będzie jeszcze gorzej
Ja w mojej Ferci nie znalazłem takiego filterka

Ps. Jak się kurzy w kabinie wystarczy okna otworzyć będzie jeszcze gorzej

Pozdro 4 all
FEROZA 1,6
FEROZA 1,6
a pod maską jest filtr węglowy...
?

nie wiem co to jest, z wyglądu przypomina filtr łoleju, albo paliwa (w moim audi 1.6 TD jest całkiem podobny filtr paliwa, nawet podłączenie przewodów jest podobne), Facet w sklepie (chyba trochę kumaty) powiedział mi, że to filtr od klimy, ja mu na to, że nie mam takowej, spytał się mnie więc czy szyby mi parują (parują mi, a filtr jeszcze oryginalny daihatsu)
mógłbyś określić bliżej gdzie to znalazłeś? Albo najlepiej wstawić fotkę?
jak otwierasz maskę (wyobraź sobie, że na siedzeniu pasażera siedzi niezła dupa i trzyma go między udami) to na podszybiu od strony pasażera, masz rację to chyba flirt oparów (przeanalizowałem kabelki, jeden cieniutki wychodzi ze wtrysków) aczkolwiek w stronę ziemi idą przewody, które łączą się z jakimiś stalowym (nie pamiętam teraz dobrze, ale chyba kilkoma, podobnymi trochę do hamulcowych) w instrukcji jest opisany jako flirt węglowy (fotki ewentualnie jutro)