Feroza napędy
Moderator: s3R
Feroza napędy
Witam od kilku dni mam Ferozę 95 r. Dzisiaj jadąc po lodzie stwierdziłem, że pomimo włączenia przedniego napędu obracają sie tylko tylne koła. Przepraszam za głupie pytanie, ale czy w położeniu dzwigni 4L powinny pracować wszystkie koła? Darujcie sobie proszę kpiny ze mnie, wystarczy mi już, że zostałem nabity w butelkę 

Re: Feroza napędy
A sprzęgiełka w piastach masz ?
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
Jak masz wajchę do zmian przełożeń to masz i sprzęgiełka. Pewnie ci się nie zapiął przód. Jeśli masz automatyczne sprzęgiełka, to bardzo prawdopodobne, że padły. Trzeba rozebrać i nasmarować, znajdziesz o tym temat na forum. Jeśli masz sprzęgiełka manualne, to trzeba wysiąść i przekręcić. 

Feroza '95
Jaki jest mechanizm załączania przedniago napędu w przypadku sprzegiełek automatycznych. Ustawiam dzwignię w odpowiednie położenie i jakie jest działanie mechanizmów?
Działanie jest takie, że jak automaty są sprawne, to po w/w ruszasz i napęd jest zapięty.
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
wsadź to cudo na podnośnik do kogoś co ma pojęcie bo jeszcze się okaże, że z napędu to masz tylko lewarek
Ślepy w karty nie gra...brzoza111 pisze:.................................Darujcie sobie proszę kpiny ze mnie, wystarczy mi już, że zostałem nabity w butelkę
Zadajesz pytanie z którego wynika,że tak do końca to nie wiesz czy zostałeś nabity.Więc sprawdż spokojnie i nie marudż.Ferka to nie jest zła fura.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl