Czek endrzin

Feroza, Wildcat, Rocky

Moderator: s3R

Awatar użytkownika
harakiri

Czek endrzin

Post autor: harakiri » czw lut 12, 2009 9:49 am

Udalo mi sie uruchomic instalacje gazowa BRC. Byla bardzo zasyfiona. Po przejechaniu na gazie kilku km wlaczyla sie pomaranczowa dioda przedstawiajaca silnik. Po wylaczeniu i wlaczeniu silnika pali sie niestety nadal. Co to oznacza? Koszty?

Awatar użytkownika
yarkom
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Czek endrzin

Post autor: yarkom » czw lut 12, 2009 1:47 pm

Podejrzewam ze niedostosowana instalacja do samochodu (do jego komputera) mialem podobna sytuacje kiedys w polonezie, zalozylem pierwsza (w tym punkcie co zakladalem) instalacje gazowa do silnika na wielopunktowym wtrysku. I tak mialem, po jakims czasie zaczelo gasnac w czasie jazdy, dlawic sie. Potem okazalo sie ze "mistrzowie" odwalili fuszerke, zle masy byly, zla regulacja. Po 3 latach walki z instalacja (w innym punkcie) mi powiedziano ze ogolnie ta instalacja jest fe i skonczylo sie ze wyrzucilem ja z samochodu bo ponad moje nerwy to bylo.

PS. Moja rada wyrzuc, a jak nie mozesz to posprawdzaj wszystkie masy od instalacji.
---
Feroza '96 +opony z białymi paskami

Awatar użytkownika
harakiri

Post autor: harakiri » czw lut 12, 2009 4:02 pm

Wrocilem do zakladu, ktory reanimowal instalacje i szef powiedzial, ze komputer ( to w Ferozie jest komputer?!?) lapie blad z sady lambda. Mowi, zeby nie zwazac tylko jezdzic. Nie dostalem tego na pismie :wink:

krys1
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: krys1 » czw lut 12, 2009 9:16 pm

Ja od 8 miesięcy ma instalacje gazową. Ten chek załącza się , gaśnie i tak na zmiane. Gazownik też mi powiedził że to od sondy. Ja nie zauważyłem rzadnych skutków ubocznych. normalnie silnik pracuje, właściwie ja dla mnie to na nic to nie wpływa.

E.T
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: E.T » sob lut 28, 2009 6:07 pm

Ja na gazowni smigam od 1,5 roku i kontrolka sie zapalala i gasla teraz urwal sie kabelek od lambdy i swieci non stop :)
Pozdro 4 all
FEROZA 1,6

lbs5

Post autor: lbs5 » ndz mar 01, 2009 8:34 am

Nie jestem mocny z instalacji LPG, ale u mnie w aucie mam zamontowany taki "oszukiwacz" . Kabel z sondy idzie do tej "czarnej skrzynki" a z niej dopiero do komputera. Kiedyś przy okazji jakiejś komputerowej diagnostyki , pytałem gościa o to , i mówił że właśnie działa to na tej zasadzie. Nic mi się generalnie nie świeci.
http://www.youtube.com/user/lbs5
Szukaj mnie w garażu - nie na Facebooku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Daihatsu”