od zakupu autka minęły 2 dni, (prawie)całe forum Daihatsu przeczytane, znalazłem odpowiedzi na większość spraw, ale mam parę pytań do znawców tematu:
1.Chcę zrobić nowe zderzaki, na tył jakiś prosty z kształtownika stalowego lub rura. Musze przenieść zatem lampy w miejsce zaślepek. Nie znalazłem żadnego tematu o tym na forum, wnioskuję że jest to sprawa banalna i nikt o tym nie pisze. Czy takie lampy pasują od jakiegoś nowszego modelu Rocky lub Feroza? jeśli tak to w jakich latach produkowanych? czy szukać z rozbiórek czy może ma to jakąś sensownie niską cenę za nowy element?
Przedni zderzak podoba mi się taki: http://www.northwest4x4.co.uk/forum/viewtopic.php?t=498 Będę chciał go zrobić sam w garażu

2.W jednym z wątków na fotkach widziałem zamontowany snoorkel chyba od ... Patrola? Na alledrogo są takie od 300 zł do 1000+ zł. Czy jest sens bawić się w te najtańsze czy może lepiej dać wygiąć ładną rurkę z kwasówki? Na różnych zdjęciach Rockiego(albo Feroza?) widziałem snoorkele montowane w ten sposób, że rura wychodzi na podszybiu z prawej strony auta. Czy w tym kanale pod szybą jest tyle miejsca by poprowadzić tam rurę, czy rurę prowadzić pod maską, czy to po prostu były auta z innymi silnikami i filtrem z prawej?

3.Wiem, że resory pasują od Żuka, ale czy one podniosą trochę auto? Bo z tego co czytałem na forum, piszecie, żeby lepiej nie kombinować z dłuższymi wieszakami szczególnie z przodu. Ile w tym prawdy? czy ktoś z Was ma wieszaki, jakie długie i jak to się sprawdza w praktyce?
Najchętniej chciałbym się spotkać z kimś kto ma Rockiego z okolic Bydgoszczy, pytań mam więcej