Problem z pękniętą głowcą w Ferozie.
Moderator: s3R
Problem z pękniętą głowcą w Ferozie.
Niedawno udało mi się na skutek nadmiernej eksploatacji i głupich manewrów zepsuć moją Ferozę. Czy to od dolania zimnego płynu chłodniczego, czy też zamieszania różnych płynów wpierw odkryłem niewielkie ubytki wody (większe niż zwykle). Z mechanikiem wspólnie zlokalizowaliśmy 2 mikro dziurki na bloku - gdzie po rozgrzaniu wybywała woda. Teraz mam duży problem. Jak i za ile można nabyć (tu słowa mechanika) silnik lub blok do Daihatsu Feroza 16V HD z 1992r. Szukałem w kilku miejscach i kurna ceny zabijają. Słyszałem, że pasują silniki od innych np. Applause. Jeśli ktoś ma jakiś ciekawy pomysł, namiar itp. poratujcie bo bez Ferci ani rusz.
Re: Pomocy:)
Daihatsu 4x4 Fan Klub Polska [ http://daihatsu.glt.pl ] - znów OnLine (2o13r.)
- Slawek04
- jestem tu nowy...
Re: Problem z pękniętą głowcą w Ferozie.
Dię - ku - je - my!s3R pisze:Zmieniłem temat na mniej enigmatyczny.

Było Białe Daihatsu Feroza!! 
Jest Teriosik

Jest Teriosik

- Mazur85
- jestem tu nowy...
Jesli chcesz silnik jeszcze daj znac
to dam ci numerk do gościa
który miał 3 silniki ale nie wiem czy jeszcze je ma czy już opchnął

- Vielebny
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
To podaj mi namiar na gościa bo mam wypalone zawory wydechowe i spadek ciśnienia na wszystkich cylindrach a planowanie i remont 2500 zł...
mam uszkodzony silnik w garażu ale głowica jest raczej ok, mogę rozebrać i sprzedać jak ktoś chce
daihatsu feroza 1.6 - BFG 30", żona-pilot, home-made snorkel, łopata, kinetyk, 2 szekle