Wymiana ramy w ferce.

Feroza, Wildcat, Rocky

Moderator: s3R

Pool_77
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Wymiana ramy w ferce.

Post autor: Pool_77 » pn lip 13, 2009 11:32 pm

Szykuje się do wymiany ramy w ferce, czy ktoś to już robił jeśli tak to proszę o ewentualne rady na co zwrócić uwagę, co wymienić i na jakie można natrafić problemy.
Z góry dziękuje.
Daihatsu Feroza '93

Awatar użytkownika
s3R

Re: Wymiana ramy w ferce.

Post autor: s3R » wt lip 14, 2009 10:01 am

Wymień ramę :)21

Można by gumy przy okazji pod budą wymienić.
Zakonserwować jak jest co jeszcze...
Zdrapek i poharatka

Awatar użytkownika
nes421

Post autor: nes421 » wt lip 14, 2009 3:25 pm

Pewnie trzeba też uważać na gumy mocujące silnik żeby ich nie zepsuć w sensie nie rozerwać albo nie urwać gwintów jak są jeszcze OK bo zakup nowych może troszkę zaboleć..

I trzeba zrobić zdjęcia i przesłać do umieszczenia na stronie żeby coś więcej polskiego w końcu było :)21
Bez tego się zirytuję bo wszyscy szukają porady a jak ktoś coś robi to się nie podzieli relacją.

No i możesz zerknąć w temat te zdjęciami powyżej - niedawno tam dawałem link do fotorelacji z odbudowy Ferozy w Czechach, w tym konserwacji ramy. Ale im to zajęło chyba 7 miesięcy jak dobrze przeczytałem po czesku co tam jest, hobbystycznie.
Daihatsu 4x4 Fan Klub Polska [ http://daihatsu.glt.pl ] - znów OnLine (2o13r.)

Awatar użytkownika
Slawek04
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Slawek04 » śr lip 15, 2009 12:35 pm

Pool_77 pisze:Szykuje się do wymiany ramy w ferce, czy ktoś to już robił jeśli tak to proszę o ewentualne rady na co zwrócić uwagę, co wymienić i na jakie można natrafić problemy.
Z góry dziękuje.
To ja Ci już współczuje tego zabiegu ;) Mi wymieniał ramę mechanik i straszna robota to jest. Dałem nowe wyższe gumy pod ramę, oddałem poduszki silnika do regeneracji bo pozrywane były, wymieniłem amortyzatory, nie wszystkie przewody hamulcowe dało się uratować, dłuższe śruby mocujące ramę do nadwozia, kupa innych dupereli które zaczęły wychodzić w trakcie.
Powodzenia :)
Było Białe Daihatsu Feroza!! :D
Jest Teriosik ;)

Awatar użytkownika
nes421

Post autor: nes421 » czw lip 16, 2009 8:57 pm

To ja Ci już współczuje tego zabiegu
Trudny nie trudny, jak są możliwości, umiejętności i chęci to lepiej zrobić go zanim się auto pod wpływem grawitacji samo poskłada ;)
Trzymam kciuki i niezmiennie proszę o dokumentację fotograficzną z walk.
Daihatsu 4x4 Fan Klub Polska [ http://daihatsu.glt.pl ] - znów OnLine (2o13r.)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Daihatsu”