Szykuje się do wymiany ramy w ferce, czy ktoś to już robił jeśli tak to proszę o ewentualne rady na co zwrócić uwagę, co wymienić i na jakie można natrafić problemy.
Z góry dziękuje.
Wymiana ramy w ferce.
Moderator: s3R
Wymiana ramy w ferce.
Daihatsu Feroza '93
Re: Wymiana ramy w ferce.
Wymień ramę
Można by gumy przy okazji pod budą wymienić.
Zakonserwować jak jest co jeszcze...

Można by gumy przy okazji pod budą wymienić.
Zakonserwować jak jest co jeszcze...
Zdrapek i poharatka
Pewnie trzeba też uważać na gumy mocujące silnik żeby ich nie zepsuć w sensie nie rozerwać albo nie urwać gwintów jak są jeszcze OK bo zakup nowych może troszkę zaboleć..
I trzeba zrobić zdjęcia i przesłać do umieszczenia na stronie żeby coś więcej polskiego w końcu było
Bez tego się zirytuję bo wszyscy szukają porady a jak ktoś coś robi to się nie podzieli relacją.
No i możesz zerknąć w temat te zdjęciami powyżej - niedawno tam dawałem link do fotorelacji z odbudowy Ferozy w Czechach, w tym konserwacji ramy. Ale im to zajęło chyba 7 miesięcy jak dobrze przeczytałem po czesku co tam jest, hobbystycznie.
I trzeba zrobić zdjęcia i przesłać do umieszczenia na stronie żeby coś więcej polskiego w końcu było

Bez tego się zirytuję bo wszyscy szukają porady a jak ktoś coś robi to się nie podzieli relacją.
No i możesz zerknąć w temat te zdjęciami powyżej - niedawno tam dawałem link do fotorelacji z odbudowy Ferozy w Czechach, w tym konserwacji ramy. Ale im to zajęło chyba 7 miesięcy jak dobrze przeczytałem po czesku co tam jest, hobbystycznie.
Daihatsu 4x4 Fan Klub Polska [ http://daihatsu.glt.pl ] - znów OnLine (2o13r.)
- Slawek04
- jestem tu nowy...
To ja Ci już współczuje tego zabieguPool_77 pisze:Szykuje się do wymiany ramy w ferce, czy ktoś to już robił jeśli tak to proszę o ewentualne rady na co zwrócić uwagę, co wymienić i na jakie można natrafić problemy.
Z góry dziękuje.

Powodzenia

Było Białe Daihatsu Feroza!! 
Jest Teriosik

Jest Teriosik

Trudny nie trudny, jak są możliwości, umiejętności i chęci to lepiej zrobić go zanim się auto pod wpływem grawitacji samo poskładaTo ja Ci już współczuje tego zabiegu

Trzymam kciuki i niezmiennie proszę o dokumentację fotograficzną z walk.
Daihatsu 4x4 Fan Klub Polska [ http://daihatsu.glt.pl ] - znów OnLine (2o13r.)