napędy
Moderator: s3R
Re: napędy
Blokuje się przód i tył przy tym skręcie? Czy tylko tył
Daihatsu 4x4 Fan Klub Polska [ http://daihatsu.glt.pl ] - znów OnLine (2o13r.)
tylko tył
Kiedyś pewien kolega dzwonił do mnie i po pół godziny rozmowy okazało się że miał zaimplementowany przedni most z benzyniaka...
Zdrapek i poharatka
-
-
hej witam co do napędów to mam takie pytanie (jestem zielony w tym temacie więc proszę o niewyśmiewanie mnie) czy w ferozie można jeździć z napędem na 4 po asfalcie?
-
-
dzięki wielkie
i o taką odpowiedź mi chodziło 

-
-
a jeszcze pytanie co do napędów bo kiedyś moi rodzice posiadali kijanke sportage i osoba od której ją kupowaliśmy mówiła że podczas załączenia napędu na 4 i reduktora powinno się cofnąć
to jest prawda czy tylko wymysł tego gościa 

jak masz zje... sprzęgiełka
jest też teoria że nalezy z dwa metry przejechać na wprost żeby się dobrze zapięły ale co do słuszności tej tezy to pewności nie mam

jest też teoria że nalezy z dwa metry przejechać na wprost żeby się dobrze zapięły ale co do słuszności tej tezy to pewności nie mam

"Żywot Briana"
-Mamo, czy ja mam duży nos??
-Przestań myśleć o seksie!
-Mamo, czy ja mam duży nos??
-Przestań myśleć o seksie!
-
-
aha czyli jeżeli nie cofniemy to jedyne co może się stać to po prostu napęd może się całkowicie nie załączyć, ale nic złego się nie stanie(nie pourywamy niczego), tak?? 

- caterpillar
Raczej nie rozłączyc. Jak nie cofniesz to pomimo ze lewarek do napedow bedzie w pozycji 2h caly przedni naped polosie, dyfer, wal napedowy beda sie nie potrzebnie obracaly napedzne przednimi kolami. Oczywiscie mozna tak jezdzic, zadnej tragedji nie bedzie.street_swc pisze:aha czyli jeżeli nie cofniemy to jedyne co może się stać to po prostu napęd może się całkowicie nie załączyć, ale nic złego się nie stanie(nie pourywamy niczego), tak??
GG: 1105809