Most tył-Rocky TD
Moderator: s3R
Most tył-Rocky TD
Hej
Mam spory luz w swoim Rockisławie na wałku ataku w tylnim moście. Mogę go wysunąć o jakiś centymetr. Wszystko tam lata ale ciągle ciągnie. Podejrzewam, że łożysko kaput no i uszczelnienie też bo olej cały most wysmarował. Zna ktoś wymiary tych części. Muszę to zmotać w miarę tanio i szybko a akurat z tym jeszcze nie walczyłem i nie mam pojęcia co jest potrzebne.
Z góry dzięki za pomoc
Mam spory luz w swoim Rockisławie na wałku ataku w tylnim moście. Mogę go wysunąć o jakiś centymetr. Wszystko tam lata ale ciągle ciągnie. Podejrzewam, że łożysko kaput no i uszczelnienie też bo olej cały most wysmarował. Zna ktoś wymiary tych części. Muszę to zmotać w miarę tanio i szybko a akurat z tym jeszcze nie walczyłem i nie mam pojęcia co jest potrzebne.
Z góry dzięki za pomoc
Re: Most tył-Rocky TD
wszystkie łozyska sa dostepne w sklepie rolniczym simeringi równiez jakosc oferowanych produktów nieznana natomiast cena zadawalającaTomstar pisze:Hej
Z góry dzięki za pomoc

Nieprawda. Pytanie było o wymiary części - odpowiedź jest bez sensu..wolf_87 pisze: wszystkie łozyska sa dostepne w sklepie rolniczym simeringi równiez jakosc oferowanych produktów nieznana natomiast cena zadawalająca
A do pytającego - poszukaj w przyklejonych na górze.
Rocky--->T II --->Samurai--->Jeep XJ 4.0--->Monterey/Galloper 

widocznie słaby masz sklep rolniczy! A w rolniczym musisz przyniesc stare łożysko inaczej ci nie dobierzeHinek pisze:Nieprawda. Pytanie było o wymiary części - odpowiedź jest bez sensu..wolf_87 pisze: wszystkie łozyska sa dostepne w sklepie rolniczym simeringi równiez jakosc oferowanych produktów nieznana natomiast cena zadawalająca
A do pytającego - poszukaj w przyklejonych na górze.

Rozmiar simmera znalazłem powyżej ale łożyska jakoś nie wypatrzyłem.
No nic jak będzie sposobna możliwośc to się dłubnie i zobaczy człowiek co tam siedzi, co najwyżej parę dni piechotą będę chodził.
Zdrowiej dla mnie i środowiska
No nic jak będzie sposobna możliwośc to się dłubnie i zobaczy człowiek co tam siedzi, co najwyżej parę dni piechotą będę chodził.

- daniel sto
-
Tomstar pisze:Rozmiar simmera znalazłem powyżej ale łożyska jakoś nie wypatrzyłem.
Rozbieraj w "ciemno". Wszystkie łożyska w tylnim moście są typowe i ogólnodostępne.
Robiłem w zeszłym roku. Gdzieś mam notatki co do numerów. Jak znajdę to napisze.
4x4 FULL-GAZ KASZUBY
DAIHATSU ROCKY na mostach PATROLA
"DANIELO"
DAIHATSU ROCKY na mostach PATROLA
"DANIELO"
To fajnie. Teraz tylko chęci na dłubanie w tej zimnicy znaleźc i do dzieła. Dzięki za info
...cóż remont był obowiązkowy. Oleum w moście zamienił się w coś przypominającego plastelinę
Most przeszedł gruntowne czyszczenie, zmianę łożysk i uszczelniaczy (ze względu na cięcia budżetowe testuje części ze sklepu z łożyskami itp za sto paredziesiąt zł komplet. Jak rok wytrzyma to się opłaca
)
Ma ktoś jakiś patent jak zdjąć łożyska z półosi bo mnie koleś skasował 120 zł za grzanie palnikiem, napiprza..e młotem a ostatecznie ciął to fleksem. średnio mi się podobała ta robota a rachunek to już całkiem
. Wolałbym w przyszłości tego uniknąć.
Jakby co to mam zwymiarowane wszystkie łożyska, tuleje i simmeringi w moście z LSD do Rockiego.

Most przeszedł gruntowne czyszczenie, zmianę łożysk i uszczelniaczy (ze względu na cięcia budżetowe testuje części ze sklepu z łożyskami itp za sto paredziesiąt zł komplet. Jak rok wytrzyma to się opłaca

Ma ktoś jakiś patent jak zdjąć łożyska z półosi bo mnie koleś skasował 120 zł za grzanie palnikiem, napiprza..e młotem a ostatecznie ciął to fleksem. średnio mi się podobała ta robota a rachunek to już całkiem

Jakby co to mam zwymiarowane wszystkie łożyska, tuleje i simmeringi w moście z LSD do Rockiego.
No właśnie nie widziałem jeszcze żadnego przyrządu do tego, wszyscy to chyba tną fleksem co jest okropne. Ale przecież musi być jakiś wergzeug fdo tego
Wrzuć wymiary do temetu z wymiarami, dla potomych :- ))

Wrzuć wymiary do temetu z wymiarami, dla potomych :- ))
poległ pod Jesionem: Daihatsu Wildcat F75 2,8TD
Tak robią mechanicy i ... zdaje się że inaczej nie ma sensu kombinować. Da się to zbić ale po co.
I tak trzeba założyć nowy pierścień. Trzeba tylko uważać żeby nie naciąć półosi.
I tak trzeba założyć nowy pierścień. Trzeba tylko uważać żeby nie naciąć półosi.
Zdrapek i poharatka
A ten pierścień można gdzieś kupić? Potrzebny mi tylko pierścień a w ic mają w zestawie za około 2 stówki