Feroza słaba .dusi sie powyżej 3000 obrotów

Feroza, Wildcat, Rocky

Moderator: s3R

Radzioo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Feroza słaba .dusi sie powyżej 3000 obrotów

Post autor: Radzioo » ndz sty 10, 2010 2:30 pm

Witam
No i doszło że nasza niezawodna do tej pory Feroza dostała jakiejś usterki.
Mamy ją już jakiś czas.sprowadzona oczywiście z niemiec.Do tej pory działała bez zarzutu .Aż ostatnio zaczeło się z nią coś dziwnego dziać.W czasie jazdy powyżej 3 tysięcy obrotów przestała iść,brak jej mocy a obroty spadają .na postoju da ise ją wkręcić powyżej 4tys/obr poczym następuje strzał z tłumika.Za każdym razem .
Jako że do tej pory nic się nie działo z samochodem i wymienialiśmy tylko olej i filtr oleju.Postanowiłem mu w końcu wymienić filtr paliwa. No i tu ciekawostka wygląda na to że już ktoś kiedyś pomylił wejścia filtra i zamontował go na odwrót .A ja chyba teraz powtórzyłem ten błąd który trzeba będzie naprawić ..niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu.
http://img229.imageshack.us/img229/8684/dscf0033tq.jpg
Tak samo był zamontowany stary filtr, czyli na górze IN a od spodu OUT ale patrząc na przewody paliwowe powinno być chyba na odwrót, mógłby ktoś zobaczyć jak ma u siebie?

W przyszłym tygodniu trzeba się będzie zabrać za świece i kopułkę.Bo tak to się nie da jeździć po tych zaspach co mam na drodze
pozdrawiam Radzioo

Awatar użytkownika
Mad Max

Re: Feroza słaba .dusi sie powyżej 3000 obrotów

Post autor: Mad Max » pn sty 11, 2010 9:21 am

Hej!
Filtr paliwa swoją drogą.. ale takie strzały i brak mocy może być właśnie objawem np przedartego przewodu wys. napięcia albo zaparowanej kopułki. Rozkręć, wymień, sprawdź.
"Żywot Briana"

-Mamo, czy ja mam duży nos??
-Przestań myśleć o seksie!

Awatar użytkownika
s3R

Post autor: s3R » wt sty 12, 2010 2:48 pm

Wymień wszystkie kable kopółki palce świece i załóż filter jak trzeba i wtedy sprawdź. Zapłon czy dobrze jest ustawiony sprawdź.
Zdrapek i poharatka

Radzioo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Radzioo » wt sty 12, 2010 7:30 pm

Witam
Znalazłem trochę czasu by zajrzeć do kopułki. I to jest przyczyna problemów.Zaśniedziałe gniazda przewodów zapłonowych i wypalona w środku..Dziś w robocie zamówiłem sobie kopułkę i palec .Jutro rano już będzie kopułka i palec na półce.Wieczorem ojcu przekażę to wstawi i po kłopocie będzie mam nadzieje. Kable są dobre, sprawdzone miernikiem(są w takich plastykowych pancerzach).Świece wstawiłem NGK .Kopułka to będzie włoski EPS.Szukając w hurtowniach się okazało że IC nie ma takiej kopułki w całej Polsce.Natomiast co do Ferozy znów nie zawiodła mnie Fota.
Jak już wszystko będzie grało jak trzeba dam znać.Dzięki za pomoc.
Wszystko już gra.
pozdrawiam Radzioo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Daihatsu”